Uromastyx
VIP потребител
7 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #100 -: 17 Юни 2008, 15:00:54 » |
|
Аквариумите са за риби, не за влечуги! На влечугите им трябва циркулация на въздуха, както е и в природата. Според мен чист въздух е много важен! Бих му купила терариум или изрежи някъкси стъклото (има специални инструменти), за да влиза въздух и от долу.
|
|
|
|
|
Активен
|
Докато има хора които мислят, че животните не чувстват, ще има животни които чувстват как хората не мислят.
|
|
|
Niki
Админ
Терарист
Неактивен
terraristic.net
|
 |
« Отговор #101 -: 17 Юни 2008, 19:15:34 » |
|
Ами и при мен беше преправен аквариум с мрежа отгоре, но по-малък. Не мисля, че от растенията може да се получи толкова висока влажност, че чак да действа отрицателно на гекона.
|
|
|
|
|
Активен
|
РАЗПРОДАЖБА на тарантули: Търся МЪЖКИ паяци за размножаване:
|
|
|
Uromastyx
VIP потребител
7 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #102 -: 17 Юни 2008, 22:05:30 » |
|
Ако въздуха в "терариума" не може да се сменя е възможно растенията да дигнат много влажността.
|
|
|
|
|
Активен
|
Докато има хора които мислят, че животните не чувстват, ще има животни които чувстват как хората не мислят.
|
|
|
razera
3 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #103 -: 27 Юни 2008, 20:01:34 » |
|
Температура 33° 34° градуса през деня прекалено топло ли е за бибронов гекон около 10 см без опашката!?През нощта е около 26° , 27 ° градуса! 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Niki
Админ
Терарист
Неактивен
terraristic.net
|
 |
« Отговор #104 -: 29 Юни 2008, 00:20:16 » |
|
Това около отоплителното тяло или в стаята ти е толкова?
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Illian
5 кожи
Неактивен
Публикации: 103
|
 |
« Отговор #105 -: 30 Юни 2008, 12:24:16 » |
|
Причината гекона ми да не се захваща за стъклото добре и да рита с крака е че просто го сърби...  След няколко дена смени кожата и вече всичко му е наред!  Влажността и температурата са идеални,а гекона взе да става все по-уверен!..Вече яде пред мен!Абе всичко си е на 6  ...Много обича нощни пеперуди 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Niki
Админ
Терарист
Неактивен
terraristic.net
|
 |
« Отговор #106 -: 30 Юни 2008, 18:40:04 » |
|
Явно си е опознал новата територия вече 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Illian
5 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #107 -: 01 Юли 2008, 12:52:44 » |
|
Определено вече се чувства по-комфортно!..Обикаля навсякаде!  ..Стана ми доста интересно когато разбрах,че използва всеки път точно едно и също място от терариума за да ходи до тоалетна!  Това ме улеснява много с чистенето!..Любопитно ми е дали всички Бибронови гекони го правят или просто моя е чистофалник!  Ники при тебе така ли действаше!?
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Niki
Админ
Терарист
Неактивен
terraristic.net
|
 |
« Отговор #108 -: 01 Юли 2008, 22:13:28 » |
|
Определено вече се чувства по-комфортно!..Обикаля навсякаде!  ..Стана ми доста интересно когато разбрах,че използва всеки път точно едно и също място от терариума за да ходи до тоалетна!  Това ме улеснява много с чистенето!..Любопитно ми е дали всички Бибронови гекони го правят или просто моя е чистофалник!  Ники при тебе така ли действаше!? Точно така действаха и той и женската 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Illian
5 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #109 -: 02 Юли 2008, 16:57:10 » |
|
По принцип знам,че и Биброновите гекони "пеят"..издават нискочестотни звуци наподобяващи 'клик-клик'...Въпроса ми е някой,чувал ли е до сега неговия да го прави?..или са прекалено нискочестотни за човешкия слух 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
StR
12 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #110 -: 12 Юли 2008, 13:32:56 » |
|
Тъй като женското ми бирбронче загина,днес беше заменена от мъжки,носещ името Октавиан.Негова партньорка е Мая.Тя е женската на сестра ми.
Снимки по-късно. ПС-мисля,че Октавиан май е P.turneri,ама на мене ми е все едно.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Uromastyx
VIP потребител
7 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #111 -: 12 Юли 2008, 18:14:30 » |
|
Стана ми доста интересно когато разбрах,че използва всеки път точно едно и също място от терариума за да ходи до тоалетна!  Това ме улеснява много с чистенето!..Любопитно ми е дали всички Бибронови гекони го правят или просто моя е чистофалник! И моите всичките си вършат "тоалетната" в един ъгъл на терариума. Най сетне намерих на моите три женски един хубав мъжки. Ето една снимка от мъжкия с една женска. Мъжките имат бели точки, женските почти нямат. 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Niki
Админ
Терарист
Неактивен
terraristic.net
|
 |
« Отговор #112 -: 13 Юли 2008, 17:07:49 » |
|
Най сетне намерих на моите три женски един хубав мъжки. Ето една снимка от мъжкия с една женска. Мъжките имат бели точки, женските почти нямат.
Красота  Мен малко ме яд, че си продадох моите бибронита. Сега мисля да си запазя няколко от яйцата, които ми останаха 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Niki
Админ
Терарист
Неактивен
terraristic.net
|
 |
« Отговор #113 -: 03 Август 2008, 17:15:20 » |
|
Хубаво е когато се прибереш от "почивка" да има такива изненади в инкубатора:  Вече имам 3 бебета, които няма да продавам. Въпрос към Гого: Можеш ли да кажеш какъв пол са? Според мен са мъжко и женско 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Niki
Админ
Терарист
Неактивен
terraristic.net
|
 |
« Отговор #114 -: 21 Септември 2008, 21:37:24 » |
|
Какъв пол според вас са тези мъничета:  
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Slavov
2 кожи
Неактивен
I don't do it, 'couse i done it!
|
 |
« Отговор #115 -: 22 Септември 2008, 03:31:21 » |
|
Като прочетох за тоалетната, според мен някой животни си имат вродени инстинкти за реда. Заека на гаджето като го гледах у нас за 10 дена, в с/у положния ъгъл кадето му е водата -> му е тоалетната, с/у водата храната му слагам, и от към стената ляга да спи, и винаги на едно и също място се тропясва. А геконите са страшни, и бебетата сигурно мн яко шават. Най-ме е яд, че докато не се останова да живея на сигурно място (спрямо отоплението, защото сега съм на дърва) и това ме спира да си взема някое животно, първо на хамелеона се спрях, но сега гледам, че и геконите не отстъпват на тарантулите, бе всички много радват.
|
|
|
|
|
Активен
|
Блага дума с пистолет, е по-силна , отколкото само блага дума
|
|
|
alexander
3 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #116 -: 24 Септември 2008, 21:25:16 » |
|
Здравейте!И аз вече мога да се похваля с един красавец от този вид (  ) 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
alexander
3 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #117 -: 26 Септември 2008, 13:11:19 » |
|
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Niki
Админ
Терарист
Неактивен
terraristic.net
|
 |
« Отговор #118 -: 26 Септември 2008, 22:36:02 » |
|
Супер е момата  От кого я купи?
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
ToaJIeTHo`naTe
VIP потребител
5 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #119 -: 27 Септември 2008, 11:52:17 » |
|
Нормално ли е трети ден стана да има още кожа по гекончето от смяната? На главичката и опашката така си му и седи и не иска да яде. Да му я махна ли аз?
|
|
|
|
|
Активен
|
Домашен любимец: Андрей 
|
|
|
|