Гост
08 Февруари 2012, 00:47:14
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Новини: Екипът на terraristic.net не толерира неспазването на ПРАВИЛАТА и неграмотното писане!
Пишете на кирилица.
Слагайте главни букви и препинателни знаци.
Не замествайте български букви с цифри (4, 6).

90 лв 50 лв
   Начало   Помощ Календар Галерия Вход Регистрирай  
Страници: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 15   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Бибронов/Търнаров гекон (Pachydactylus bibronii/turneri)  (Прочетена 22502 пъти)
Uromastyx
VIP потребител
7 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 246

« Отговор #100 -: 17 Юни 2008, 15:00:54 »

Аквариумите са за риби, не за влечуги! На влечугите им трябва циркулация на въздуха, както е и в природата. Според мен чист въздух е много важен!
Бих му купила терариум или изрежи някъкси стъклото (има специални инструменти), за да влиза въздух и от долу.
Активен

Докато има хора които мислят, че животните не чувстват, ще има животни които чувстват как хората не мислят.
Niki
Админ
Терарист

Неактивен Неактивен

Публикации: 2913

terraristic.net

« Отговор #101 -: 17 Юни 2008, 19:15:34 »

Ами и при мен беше преправен аквариум с мрежа отгоре, но по-малък. Не мисля, че от растенията може да се получи толкова висока влажност, че чак да действа отрицателно на гекона.
Активен

РАЗПРОДАЖБА на тарантули: Link
Търся МЪЖКИ паяци за размножаване: Link
Uromastyx
VIP потребител
7 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #102 -: 17 Юни 2008, 22:05:30 »

Ако въздуха в "терариума" не може да се сменя е възможно растенията да дигнат много влажността.
Активен

Докато има хора които мислят, че животните не чувстват, ще има животни които чувстват как хората не мислят.
razera
3 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 47

« Отговор #103 -: 27 Юни 2008, 20:01:34 »

Температура  33° 34° градуса през деня прекалено топло ли е за бибронов гекон около  10 см без опашката!?През нощта е около 26°  , 27 ° градуса! Undecided
Активен
Niki
Админ
Терарист

Неактивен Неактивен

terraristic.net

« Отговор #104 -: 29 Юни 2008, 00:20:16 »

Това около отоплителното тяло или в стаята ти е толкова?
Активен

Illian
5 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 103

« Отговор #105 -: 30 Юни 2008, 12:24:16 »

Причината гекона ми да не се захваща за стъклото добре и да рита с крака е че просто го сърби... Grin След няколко дена смени кожата и вече всичко му е наред! Thumb upВлажността и температурата са идеални,а гекона взе да става все по-уверен!..Вече яде пред мен!Абе всичко си е на 6 Applause...Много обича нощни пеперуди Smiley
Активен
Niki
Админ
Терарист

Неактивен Неактивен

terraristic.net

« Отговор #106 -: 30 Юни 2008, 18:40:04 »

Явно си е опознал новата територия вече Smiley
Активен

Illian
5 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #107 -: 01 Юли 2008, 12:52:44 »

Определено вече се чувства по-комфортно!..Обикаля навсякаде! Smiley..Стана ми доста интересно когато разбрах,че използва всеки път точно едно и също място  от терариума за да ходи до тоалетна! ApplauseТова ме улеснява много с чистенето!..Любопитно ми е дали всички Бибронови гекони го правят или просто моя е чистофалник! GrinНики при тебе така ли действаше!?
Активен
Niki
Админ
Терарист

Неактивен Неактивен

terraristic.net

« Отговор #108 -: 01 Юли 2008, 22:13:28 »

Определено вече се чувства по-комфортно!..Обикаля навсякаде! Smiley..Стана ми доста интересно когато разбрах,че използва всеки път точно едно и също място  от терариума за да ходи до тоалетна! ApplauseТова ме улеснява много с чистенето!..Любопитно ми е дали всички Бибронови гекони го правят или просто моя е чистофалник! GrinНики при тебе така ли действаше!?

Точно така действаха и той и женската Smiley
Активен

Illian
5 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #109 -: 02 Юли 2008, 16:57:10 »

По принцип знам,че и Биброновите гекони "пеят"..издават нискочестотни звуци наподобяващи 'клик-клик'...Въпроса ми е някой,чувал ли е до сега неговия да го прави?..или са прекалено нискочестотни за човешкия слух Wonder
Активен
StR
12 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 990

« Отговор #110 -: 12 Юли 2008, 13:32:56 »

Тъй като женското ми бирбронче загина,днес беше заменена от мъжки,носещ името Октавиан.Негова партньорка е Мая.Тя е женската на сестра ми.

Снимки по-късно.
ПС-мисля,че Октавиан май е P.turneri,ама на мене ми е все едно.
Активен
Uromastyx
VIP потребител
7 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #111 -: 12 Юли 2008, 18:14:30 »

Стана ми доста интересно когато разбрах,че използва всеки път точно едно и също място  от терариума за да ходи до тоалетна! ApplauseТова ме улеснява много с чистенето!..Любопитно ми е дали всички Бибронови гекони го правят или просто моя е чистофалник!

И моите всичките си вършат "тоалетната" в един ъгъл на терариума.

Най сетне намерих на моите три женски един хубав мъжки. Ето една снимка от мъжкия с една женска. Мъжките имат бели точки, женските почти нямат.

Активен

Niki
Админ
Терарист

Неактивен Неактивен

terraristic.net

« Отговор #112 -: 13 Юли 2008, 17:07:49 »

Най сетне намерих на моите три женски един хубав мъжки. Ето една снимка от мъжкия с една женска. Мъжките имат бели точки, женските почти нямат.

Красота Smiley

Мен малко ме яд, че си продадох моите бибронита. Сега мисля да си запазя няколко от яйцата, които ми останаха  Wonder
Активен

Niki
Админ
Терарист

Неактивен Неактивен

terraristic.net

« Отговор #113 -: 03 Август 2008, 17:15:20 »

Хубаво е когато се прибереш от "почивка" да има такива изненади в инкубатора:

Вече имам 3 бебета, които няма да продавам.

Въпрос към Гого: Можеш ли да кажеш какъв пол са?

Според мен са мъжко и женско  Wonder
Активен

Niki
Админ
Терарист

Неактивен Неактивен

terraristic.net

« Отговор #114 -: 21 Септември 2008, 21:37:24 »

Какъв пол според вас са тези мъничета:

Активен

Slavov
2 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 24

I don't do it, 'couse i done it!

« Отговор #115 -: 22 Септември 2008, 03:31:21 »

Като прочетох за тоалетната, според мен някой животни си имат вродени инстинкти за реда. Заека на гаджето като го гледах у нас за 10 дена, в с/у положния ъгъл кадето му е водата -> му е тоалетната, с/у водата храната му слагам, и от към стената ляга да спи, и винаги на едно и също място се тропясва.
А геконите са страшни, и бебетата сигурно мн яко шават. Най-ме е яд, че докато не се останова да живея на сигурно място (спрямо отоплението, защото сега съм на дърва) и това ме спира да си взема някое животно, първо на хамелеона се спрях, но сега гледам, че и геконите не отстъпват на тарантулите, бе всички много радват.
Активен

Блага дума с пистолет, е по-силна , отколкото само блага дума

alexander
3 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 65

« Отговор #116 -: 24 Септември 2008, 21:25:16 »

Здравейте!И аз вече мога да се похваля с един красавец от този вид ( Female) Cheesy
Активен
alexander
3 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 65

« Отговор #117 -: 26 Септември 2008, 13:11:19 »

http://reptialexander.multiply.com/photos/album/1/Bibroni
Активен
Niki
Админ
Терарист

Неактивен Неактивен

terraristic.net

« Отговор #118 -: 26 Септември 2008, 22:36:02 »

Супер е момата Smiley

От кого я купи?
Активен

ToaJIeTHo`naTe
VIP потребител
5 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 125

« Отговор #119 -: 27 Септември 2008, 11:52:17 »

Нормално ли е трети ден стана да има още кожа по гекончето от смяната? На главичката и опашката така си му и седи и не иска да яде. Да му я махна ли аз?
Активен

Домашен любимец: Андрей Cheesy
Страници: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 15   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на:  

© terraristic.net 2007 - 2010 | XHTML | CSS | карта на сайта | Powered by SMF 1.1.14 | SMF © 2006-2011, Simple Machines LLC