Illian
5 кожи
Неактивен
Публикации: 103
|
 |
« Отговор #80 -: 13 Юни 2008, 09:05:15 » |
|
Със сигурност е малко объркан,но мислех,че трябваше да е свикнал вече!Може би,му трябва повечко време!
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
hunter
11 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #81 -: 14 Юни 2008, 20:28:06 » |
|
Вече имам 2 бибронита и един турнер 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Illian
5 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #82 -: 15 Юни 2008, 12:27:48 » |
|
Мисля,че гекона ми има някакъв проблем с краката,но не съм сигурен!?  Няколко пъти го забелязвам,че не може да залепи един от краката си за стъклото!Опитва се някакси да го намести и рита с краче по стъклото,но то се хлъзга!Накрая успява да го залепи,но пък не успява с друг крак!Веднъж даже падна!Иначе като цяло си се държи и си ходи по стъклото,но понякога изглежда малко нестабилен!На какво може да се дължи това???
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
hunter
11 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #83 -: 15 Юни 2008, 19:02:01 » |
|
Нищо му няма то и мойто биброни от Ники вчера беше леко така ама то щото са бебета още.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Niki
Админ
Терарист
Неактивен
terraristic.net
|
 |
« Отговор #84 -: 15 Юни 2008, 22:29:18 » |
|
Hunter, храни ли се животинчето?
А иначе за бибронито на Илиан. То не е бебе а мъжки на 2 години. При мен не е имал нито проблеми с катаренето, нито с храненето. А и условията, които виждам от снимките ми изглеждат идеални. Единственото обяснение, което си давам е стрес от сменената обстановка, и съответно изгубената територия.
|
|
|
|
|
Активен
|
РАЗПРОДАЖБА на тарантули: Търся МЪЖКИ паяци за размножаване:
|
|
|
Illian
5 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #85 -: 16 Юни 2008, 09:12:23 » |
|
И за мен това е единственото обяснение,но се притеснявам защото знам,че геконите имат чуствителни крака,но от друга страна просто няма от какво да са му наранени!По начина по който съм му сложил лампата,няма как да се изгори,даже е изключено...от както е при мен съм го вадил само веднъж,за да почистя,и дори не съм го хващал с ръка за да не го нараня...сложих една кутия и го насърчих да скочи сам вътре!..Търсих в интернет за проблеми с краката на геконите,но единственото нещо което намерих е ,че силата,с която краката захващата повърхностите се влияе от температурата и влажността,но не се влияе чак толкова че да падат!..Като цяло гекона ми си движи по стъклото,просто от време на време рита странно с крачета,все едно го дразни нещо!Дано да му няма нищо! ...а относно храната,послушах съвета на хората от форума и му пуснах повече щурци!Още не съм го виждал да яде,но отново намерих изпражнения,които разгледах и бяха пълни с остатъци от щурци!Така че със сигурност се храни,но просто не пред нас!Явно е доста срамежлив! 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
hunter
11 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #86 -: 16 Юни 2008, 10:17:14 » |
|
Hunter, храни ли се животинчето?
А иначе за бибронито на Илиан. То не е бебе а мъжки на 2 години. При мен не е имал нито проблеми с катаренето, нито с храненето. А и условията, които виждам от снимките ми изглеждат идеални. Единственото обяснение, което си давам е стрес от сменената обстановка, и съответно изгубената територия.
Още не.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Uromastyx
VIP потребител
7 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #87 -: 16 Юни 2008, 13:22:40 » |
|
И моите гекончета падат по някога от стъклото. Мисля че е нормално. Зависи и от влажността на въздуха. Аз имам едно растение в терариума, което увеличава влажността. Пробвай да увеличаваш влажността до 60% като пръскаш вечер терариума с хладка вода.
|
|
|
|
|
Активен
|
Докато има хора които мислят, че животните не чувстват, ще има животни които чувстват как хората не мислят.
|
|
|
Illian
5 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #88 -: 16 Юни 2008, 14:44:16 » |
|
Ами ние имаме повече растения в терариуима и влажността е 65-70% без да пръскам!
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Uromastyx
VIP потребител
7 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #89 -: 16 Юни 2008, 14:54:22 » |
|
Значи може и да прекалено влажно. 60% са добре през ноща, през деня би трябвало да е по сухо, около 40-50%. Когато видиш че ще си сменя скоро кожата увеличаваш влажността и през деня. Но аз мисля че е нормално от време на време да падат от стъклото. Докато яде и не отслабва значи всичко е наред.
|
|
|
|
|
Активен
|
Докато има хора които мислят, че животните не чувстват, ще има животни които чувстват как хората не мислят.
|
|
|
Illian
5 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #90 -: 16 Юни 2008, 15:58:16 » |
|
Ами в статиите,които намерих за отглеждане на Бибронов гекон,пишеше,че влажността трябва да е 65% или повече,за разлика от Търнаровия,който предпочита по-сухо!..Както и да е..като каза кожа,на колко време я сменят по принцип!
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Illian
5 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #91 -: 16 Юни 2008, 16:11:16 » |
|
И още един въпрос!..За вдигане на влажността в терариума е ясно-пръскаш,а ако искаш да я свалиш,как става? 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
The_FyoinD
5 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #92 -: 16 Юни 2008, 18:31:48 » |
|
Според мен,ако спреш да пръскаш за 1-2 дни тя сама ще падне
|
|
|
|
|
Активен
|
....
|
|
|
Niki
Админ
Терарист
Неактивен
terraristic.net
|
 |
« Отговор #93 -: 16 Юни 2008, 19:34:54 » |
|
Докато беше при мен влажноста беше колкото е в стаята. В терариума беше абсолютно сухо - пясък, камъни и само една купичка с вода. Животинчето се развиваше перфектно и никога не е бил срамежлив.
Илиане, явно това, че не яде пред теб наистина е породено от смяната на обстановката. Надявам се да свикне по-бързо.
|
|
|
|
|
Активен
|
РАЗПРОДАЖБА на тарантули: Търся МЪЖКИ паяци за размножаване:
|
|
|
Illian
5 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #94 -: 17 Юни 2008, 08:57:15 » |
|
Ами това казвам и аз!И при мен влажността е колкото е в стаята,може би малко по-висока заради растенията в терариума!Никога не съм пръскал!..Напоследък обаче с тия дъждове въздуха и на вън е доста влажен,а до стаята,в която е гекона не влиза много слънце заради изложението на апартамента и заради дърветата пред терасата!..За това питам дали мога да сваля влажността по някакъв начин(и пак казвам-не пръскам!),въпреки че от това което четох 60-70% би трябвало да са му добре!....А за това,че не яде пред мен,не ми е чак такъв проблем,стига да яде(а той яде със сигурност)!  Знам,че ще свикне,просто му трябва малко повече време!Все пак и обстановката,в която е в момента е доста по различна от тази,в която е бил цял живот!
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
xfan
xfan
12 кожи
Неактивен
Ако животът ти поднася лимони...върни му лимонки!
|
 |
« Отговор #95 -: 17 Юни 2008, 10:00:41 » |
|
Една добре обезопасена крушка в терариума не би ли свършила работата с регулирането на влажността, както и по-активно проветрение? За летните месеци може би проветрението е по-подходящо, за да не се вдига прекалено температурата в терариума. Но ако влажността в стаята е висока, мисля че само с проветрение на терариума не би могъл да я смъкнеш по-ниска отколкото е в стаята? П.П не съм гледал никога гекони, разсъждавам на глас, опитвайки се да помогна :-)
|
|
|
|
|
Активен
|
Тарантулас ол дъ уей (да не се чете "Дърти тарантули на пътя" или "По-старият път на тарантулите"!)
|
|
|
Illian
5 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #96 -: 17 Юни 2008, 10:04:11 » |
|
Много добре разсъждаваш,по принцип!  Има обезопасена лампа,но мисля,че може да сложа малко по-силна!Има и вентилатор в стаята,който помага да раздвижва и освежава въздуха!
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
xfan
xfan
12 кожи
Неактивен
Ако животът ти поднася лимони...върни му лимонки!
|
 |
« Отговор #97 -: 17 Юни 2008, 10:30:47 » |
|
Една тъпа идея, сега се сетих, че съм виждал в разни кутии, последния път май от обувки, да слагат едни торбички с разни топченца, които "обират" влагата? Биха ли ти били от полза? Не съм сигурен обаче от къде би могъл да си набавиш и каква работа биха вършили в терариума и къде като цяло би могъл да ги поставиш?
|
|
|
|
|
Активен
|
Тарантулас ол дъ уей (да не се чете "Дърти тарантули на пътя" или "По-старият път на тарантулите"!)
|
|
|
Uromastyx
VIP потребител
7 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #98 -: 17 Юни 2008, 10:54:26 » |
|
Идеята с крушката не е зле, но внимавай да не му стане прекалено топло. До 30-32 градуса са добре, но не повече. Къде се намира вентилацията на терариума? Би трябвало да има долу и горе заградени отвори за проветряването за да може въздуха да циркулира (топъл въздух се качва на горе и трябва да излезе някак си от терариума). Или пък изваждаш растенията и слагаш искуствени.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Illian
5 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #99 -: 17 Юни 2008, 13:33:48 » |
|
Точно това е проблема според мен-вентилацията!..Понеже терариума е "аквариум",на който му е правен капак,мрежите са само отгоре!  Няма как да срежа стъклото да сложа още мрежи!...а за температурата знам колко трябва да е 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|