Гост
24 Май 2012, 15:34:58
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Новини: Екипът на terraristic.net не толерира неспазването на ПРАВИЛАТА и неграмотното писане!
Пишете на кирилица.
Слагайте главни букви и препинателни знаци.
Не замествайте български букви с цифри (4, 6).

Начало   Помощ Календар Галерия Вход Регистрирай  
Страници: [1]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Xenopus laevis - Африканска ноктеста жаба  (Прочетена 2451 пъти)
Taratonko
6 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 170

« -: 04 Ноември 2009, 12:51:39 »

Купих си и такова добиче (албинос) Frog. Температурата на водата нали трябва да е около 20-25 градуса?

Има ли някакви по-специални грижи за тях? Благодаря предварително!  Pray Wonder 
Активен
Taratonko
6 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #1 -: 10 Декември 2009, 23:51:15 »

Избяга гадината!  Frog
Активен
ive21
8 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 330

« Отговор #2 -: 11 Декември 2009, 08:30:24 »

Как е избягала?
Активен

Скаип  vaskobotev1  тел 0877431346
Taratonko
6 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #3 -: 11 Декември 2009, 17:05:05 »

Намерих я!  Grin  Laugh

Избяга докато почиствах аквариума, бях я сложил в банята в една купа  Lips Sealed !
Активен
erman
Ларва

Неактивен Неактивен

Публикации: 3

« Отговор #4 -: 15 Януари 2010, 17:15:17 »

Аз успях да си развъдя вече едно поколение от тях. Сега имам яйца и чакам да видим дали са оплодени.
Не са капризни стига да спазваш някои правила. Темп - 17-25, моите ги държа на 22. Обичат твърда вода (над 16 немски градуса). За чешмяна вода в София - на 5 литра добавям една чаена лъжица Sera Mineral Salt. Експериментално е установено, че предпочитат места без растителност, а и излишните щуротии в един аквариум могат да допринесат за развитие на куп болести. Моите ги бях поболял като им купих растения от известен, уж добър акварист. Дребният грунт също допринася за жизнения цикъл на някои паразити. Най-добре едри камъни (аз съм сложил няколко парчета тикла (ивайловградски камък).

Много цапат, затова трябва голям аквариум и филтър. При мен нещата се стабилизираха, когато сложих и УВ-лампа, и то 36 Вата.
Храня ги основно с ларви на мухи от рибарските магазини, но са като лешояди - кльопат всичко.
Размножаването е малко по-трудно, но това е дълга тема...

Активен
Niki
Админ
Терарист

Неактивен Неактивен

Публикации: 2944

terraristic.net

« Отговор #5 -: 17 Януари 2010, 14:41:04 »

Поздравления за размножаването! А и терариумът ти е страхотен Smiley
Активен

РАЗПРОДАЖБА на тарантули: Link
Търся МЪЖКИ паяци за размножаване: Link
Христо Василев
Втора ларва

Неактивен Неактивен

Публикации: 6

« Отговор #6 -: 18 Декември 2010, 20:40:44 »

Ще споделиш ли как протича рзмножаването(като намериш време)?
Активен
Дидо_8810
3 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 62

« Отговор #7 -: 26 Март 2012, 22:30:36 »

Здравейте!!! Днес бях да купувам гранули за кучетата си до zоо магазина и видях едни бели жабки в малък аквариум с декоративно дръвче. Нямаха никакви лампи, а най-странното беше, че на аквариума пишеше декоративни жабки  Shocked . Попитах продавачката що за вид са и тя каза, че не знае и, че щяла да се обади да попита шефа си. Е, та сега по същество, ако си ги купя в какъв вивариум трябва да са, като размери, някакви лампи трябва ли да има и с какво се хранят жабките?
Активен
George
Модератор
8 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 320

« Отговор #8 -: 27 Март 2012, 07:45:41 »

Като разберете с продавачката какви са жабите, ще можем да отговорим.

Най-вероятно са албиноси на някой вид ноктести жаби. Това се продава обикновено в зоомагазините.

Ако са такива - лампа и суша (островче) не им трябват. Отглеждат се в аквариум за риби само с вода. Може да има водни растения и укрития под водата. Тези видове са опортюнисти относно храненето. С една дума мършояди. Хранят се с жива храна - тубифекс, ларви на хирономус, дъждовни червеи, месо от риба. Не отказват и нежива храна. Моите ги храня с гранулирана чернодробна храна за риби. За разлика от други видове жаби намират храната си не само със зрението, но и с обонянието.
Активен

Жоро, отглеждам :    Link
Дидо_8810
3 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #9 -: 28 Март 2012, 11:22:02 »

Здравейте! Продавачката не можа да разбере какъв вид са жабите, затова ги снимах с надеждата вие да ми помогнете. Извинявам се, ако съм постнал снимките на погрешно място.

http://terraristic.net/forum/gallery/3047_28_03_12_11_08_29.JPG

http://terraristic.net/forum/gallery/3047_28_03_12_11_11_57.JPG
Активен
alleyesonme
5 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 104

« Отговор #10 -: 28 Март 2012, 12:10:12 »

Африканска ноктеста жаба е  Smiley Дал съм ти един сайт на ЛС, ако решиш да си гледаш  Thumb up
Активен
George
Модератор
8 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #11 -: 28 Март 2012, 12:21:19 »

Xenopus laevis - Гладка ноктеста жаба. Моите са същите, но не са албиноси. Оцветени са с природната си окраска, нещо рядко срещано в зоомагазините  Metal
Това лято ще опитам и се надявам да успея да ги размножа.
Активен

Дидо_8810
3 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #12 -: 28 Март 2012, 13:00:17 »

Африканска ноктеста или Xenopus laevis - Гладка ноктеста жаба, кое от двете е?
Активен
alleyesonme
5 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #13 -: 28 Март 2012, 13:13:57 »

Едно и също е.
Активен
Дидо_8810
3 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #14 -: 28 Март 2012, 13:21:13 »

Embarrassed Embarrassed Embarrassed Embarrassed Embarrassed Embarrassed Предположих, но викам по-добре да попитам. Сега остава въпросът, коя жабка искам да гледам. Много Ви благодаря на всички за инфото  Wink Wink Wink супер сте.
Активен
alleyesonme
5 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #15 -: 28 Март 2012, 13:32:13 »

Моля, нали за това е форума  Smiley
Активен
George
Модератор
8 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #16 -: 28 Март 2012, 15:30:01 »

...Сега остава въпросът, коя жабка искам да гледам...

По латинското име можеш да търсиш информация в нета. Можеш да ползваш и популярното име за търсене на информация на български език.

Латинското име на всяко животно е нещо като уникален код с който то се означава като таксономична единица. Популярното име е различно в различните държави и на различни езици. То може да бъде присвоено на повече от един вид животно и не гарантира точна информация. Във всеки случай е доста по-точно от етикета "декоративни жаби"  Grin .

Ето как изглеждат моите цветни добичета:

Дамата:

И двамата и кавалери:
http://terraristic.net/forum/gallery/50_14_04_12_9_12_42.jpg
http://terraristic.net/forum/gallery/50_14_04_12_9_13_11.jpg
Активен

Страници: [1]   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на:  

© terraristic.net 2007 - 2010 | XHTML | CSS | карта на сайта | Powered by SMF 1.1.14 | SMF © 2006-2011, Simple Machines LLC