Относно вентилацията - да необходима е и се постига чрез минимум два отвора, в долната и горна част на терариума. Влажността може да се задържи висока чрез често пръскане в терариума (с пулверизатор или автоматизирана система) или по други начини - капеща вода, купичка с вода в терариума, фонтан и всичко друго което можеш да измислиш, включително и машинката за мъгла...
Терариумът е добре да е от някакви плоскости и само предната врата да е от стъкло (въпреки че моите са изцяло от стъкло

).
Терариум който е изцяло от мрежа съм използвал лятото, на терасата. Хубавото при него е че животните поемат естествено UV от слънцето, но задължително съм им оставял вода да капе по листата, а тях съм аранжирал така че да има сенчесто място в терариума, в противен случай рискуваш животното да получи топлинен удар...
Иначе препоръките са:
1. Размер - поне 30х30х60 височина (може и повече естествено, като височината е по-важна) - това е терариум за един хамалеон;
2. Материал за изработка - дървени плоскости за страните и вратичка от стъкло примерно...
3. Отвори - един в долната част на една от страните и един в капака отгоре (естествено покрити с мрежа);
4. Имай предвид че ти трябва една UV лампа (тръба или на фасунка), която ще е в терариума и една насочена лампа за отопление, която може да е вътре или извън терариума...
Това е общо взето, прегледай галерията на сайта за снимки, има и доста в интернет и дерзай

Ако те интересува друго, питай...