Гост
24 Май 2012, 16:15:00
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Новини: Екипът на terraristic.net не толерира неспазването на ПРАВИЛАТА и неграмотното писане!
Пишете на кирилица.
Слагайте главни букви и препинателни знаци.
Не замествайте български букви с цифри (4, 6).

Начало   Помощ Календар Галерия Вход Регистрирай  
Страници: 1 [2] 3   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Хамелеони-терариум,храни и добавки,проветриние на терариума,аранжировка и др.  (Прочетена 5747 пъти)
kitana
9 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 404

« Отговор #20 -: 17 Февруари 2009, 05:37:01 »

Малък офтопик  Surrender :
 Drink beer  Голям мерсаж на Ники за терариумчето! Drink beer

Казваш,че се катерят....Ами ако заменя фазера със стъкло с мрежа? Само задната стена ще оставя ,за да си направя някаква декорация ,може би от полистирен(не съм сигурна как се пише стириопор Grin ) или нещо друго.
После ще има и снимки,ъф корс.

Активен

: : A R T : :
Niki
Админ
Терарист

Неактивен Неактивен

Публикации: 2944

terraristic.net

« Отговор #21 -: 17 Февруари 2009, 09:51:35 »

Ще ти излезе по-малко трудоемко да си направиш нов терариум, отколкото да модифицираш този. Можеш просто да облепиш горната част от стените с дебело тиксо за да не могат хамитата да се катерят по фазера. Инае терариума, като условия за малък хамелеон са ОК, ползвал съм го доста време.
Активен

РАЗПРОДАЖБА на тарантули: Link
Търся МЪЖКИ паяци за размножаване: Link
kitana
9 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #22 -: 17 Февруари 2009, 10:01:14 »

Още го мисля.Иначе даваш добра идея с тиксото.
А някой да знае откъде мога да си намеря бамбукови пръчки?Не мога да си спомня да съм виждала някъде. Wonder
Активен

Иво Катрафилов
VIP потребител
Терарист

Неактивен Неактивен

Публикации: 2034

Gecko Addict

« Отговор #23 -: 17 Февруари 2009, 10:29:32 »

В бриколаж има различни дебелини.
Активен

kitana
9 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #24 -: 17 Февруари 2009, 19:25:48 »

Всички растения,които продават,са торени(поне аз така предполагам).Има ли опастност за животинката?
Активен

StR
12 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 990

« Отговор #25 -: 17 Февруари 2009, 20:13:45 »

Всички растения,които продават,са торени(поне аз така предполагам).Има ли опастност за животинката?

Не мисля. Моите също са от Бриколаж. Стига щуреца да не ги яде няма проблем.
Активен
kitana
9 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #26 -: 17 Февруари 2009, 20:19:33 »

Неволно си познал откъде съм си взела растенията,малко е станало като игра на думи. Smiley
Исках да кажа всички растения,които се продават по принцип .Но точно днес бихме сума ти път до Бриколаж и не стига,че се затрихме,ами и бамбук нямаше!Поне растения си взех.Бенджамин и една драцена.
Активен

StR
12 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #27 -: 17 Февруари 2009, 20:52:43 »

Неволно си познал откъде съм си взела растенията,малко е станало като игра на думи. Smiley
Исках да кажа всички растения,които се продават по принцип .Но точно днес бихме сума ти път до Бриколаж и не стига,че се затрихме,ами и бамбук нямаше!Поне растения си взех.Бенджамин и една драцена.
За бебе и млад хамелеон бенджамина е перфектен. Преди да отидем на бамбук, Клеопатра спеше и живееше на два бенджамина Smiley
Активен
drav4o
6 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 159

« Отговор #28 -: 17 Февруари 2009, 22:43:01 »

Имай предвид, че Йеменските хамелеони понякога "пасат" от растенията в терариума, така че е най-добре старателно да измиеш листата на растенията, които си взела и по възможност да ги сложиш в нова почва. Така би намалила риска от натравяне на животинката, ако реши да похапне листа. Преди имах една женска, която пасеше и от Бенджамините и от драцените в терариума й  Wink по този начин в природата си набавят влага, когато няма от къде да оближат малко водица.
Активен

Grammostola Pulchra 0.0.2
StR
12 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #29 -: 17 Февруари 2009, 23:06:32 »

Имай предвид, че Йеменските хамелеони понякога "пасат" от растенията в терариума, така че е най-добре старателно да измиеш листата на растенията, които си взела и по възможност да ги сложиш в нова почва. Така би намалила риска от натравяне на животинката, ако реши да похапне листа. Преди имах една женска, която пасеше и от Бенджамините и от драцените в терариума й  Wink по този начин в природата си набавят влага, когато няма от къде да оближат малко водица.
Thumb up Прав си, но тук малко зависи и как е била гледан/а : Клеопатра имаше бенджамин, но само ак*ше върху него. Ники я беше научил да пие от поилка, и тя това и правеше Smiley

И все пак, при всички случаи е най-добре да направиш това, което drav4o каза Smiley
Активен
kitana
9 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #30 -: 18 Февруари 2009, 08:01:14 »

Да,drav4o е прав.За жалост...Защото листата на бенджамина са множко. Grin Прилича на наказание в казарма. Laugh
Нова почва....ще се опитам да намеря такава без разни перлички вътре....Един познат гледаше калифорнийски червей и му остана малко хумус.Даде ми малко в едно пликче преди време за други цели,в което имаше останал и един червей.Ако ще взимам от него ще го накисна във вода,дано ако има гадинки излязат.Не ща да плъзнат из терариума.Не знам хамелеончето дали ще ги яде.И дали е добре за него.
Вече почнахме "ъпгрейдването"на терариумчето.Ще има снимки от началото и в края. Smiley
Активен

StR
12 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #31 -: 18 Февруари 2009, 08:56:52 »

Да,drav4o е прав.За жалост...Защото листата на бенджамина са множко. Grin Прилича на наказание в казарма. Laugh
Нова почва....ще се опитам да намеря такава без разни перлички вътре....Един познат гледаше калифорнийски червей и му остана малко хумус.Даде ми малко в едно пликче преди време за други цели,в което имаше останал и един червей.Ако ще взимам от него ще го накисна във вода,дано ако има гадинки излязат.Не ща да плъзнат из терариума.Не знам хамелеончето дали ще ги яде.И дали е добре за него.
Вече почнахме "ъпгрейдването"на терариумчето.Ще има снимки от началото и в края. Smiley
Вземи си торф от пазара и посади бенджамина в него. Или от Бриколаж, там има едни големи торби с чист торф. Аз от там си взимам вече Wink
20 литра за 9 лева.
Активен
kitana
9 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #32 -: 18 Февруари 2009, 09:13:10 »

Мерси!Ще потърся и ще си набавя. Smiley И на растенийцето ще му е по-добре.
Активен

kitana
9 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #33 -: 21 Февруари 2009, 14:28:04 »

Ще пречи ли,ако има минерален перлит в почвата за растението?
Активен

drav4o
6 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #34 -: 21 Февруари 2009, 16:07:08 »

Едва ли ще им пречи...
Активен

kitana
9 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #35 -: 21 Февруари 2009, 16:37:16 »

Питах в смисъл дали ще е вредно Embarrassed .Защото нямам идея какво представлява всъщност минералния перлит.
Активен

StormaR
VIP потребител
5 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 121

« Отговор #36 -: 21 Февруари 2009, 17:32:34 »

Бъдете малко по-смели, нищо им нема на животинчетата. Моите живеят с бенджамини и драцени вече 2 години. Хубаво е да имаш по 2-3 бенджамина за да може да ги сменяш в терариумите. За една година моите Б. остават без листа  Grin Grin Grin всичко е огризано до листо. И съответно веднага сменяш дръвчето и след година пак и пак. И само нещо важно да ви кажа - когато нагласяте дръвчетата в терариумите гледайте да НЕ са точно под лампата за утопление.. Мойте клони са точно под лаппата и хамитата ми се опариха много лошо. Зараства им ама кво да ви кажа... кофти е !!! (ще снимам опарванията и ще сложа снимки)
Активен

Chamaeleo  calyptratus 1.0.0 :: Eublepharis macularius 1.1.0 :: Hemidactylus frenatus 1.1.0 :: Gekko vittatus 1.0.0 :: Grammostola aureostriata 0.1.0 :: Grammostola rosea 1.0.0 :: Grammostola sp.formosa 1.0.0
kitana
9 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #37 -: 21 Февруари 2009, 18:14:53 »

Аз точно от това се интересувах сега.Терариума ми е готов.Не съм сложила тук снимки ,а направих отделна тема,както ме посъветваха.Там има снимки.Значи правилно съм сложила по-високия бенджамин не точно под рефлекторната крушка....
Как да бъда смела,като за пръв път ще имам такова жувотну? Cheesy
Активен

drav4o
6 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #38 -: 21 Февруари 2009, 22:43:55 »

... и само нещо важно да ви кажа - когато нагласяте дръвчетата в терариумите гледайте да НЕ са точно под лампата за утопление... мойте клони са точно под лаппата и хамитата ми се опариха много лошо... зараства им ама кво да ви кажа... кофти е !!! (ще снимам опарванията и ще сложа снимки)
Клоните може да са си под лампата, но въпросът е ако лампата е вътре в терариума да е обезопасена или на достатъчно разстояние, за да не я стигат животните. Имай предвид също, че клончетата на растенията които са точно под лампата изсъхват (не че е болка за умиране, ама...), затова аз си слагам живи растения, а под лампите някакъв сух клон на който хамелеоните се припичат.
Активен

StormaR
VIP потребител
5 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 121

« Отговор #39 -: 01 Март 2009, 13:37:01 »

Ето ги и обещаните снимки. Вижте на мъжката как му е изгорен гребена на главата, а гребена на гърба му е изгорял доста повечко. На женската може да видите само изгоряло леко на гребена на гърба. Вчера поовязах клоните. Вече е мн по добре.

http://www.novabania.com/stormar/hami_j_rana.jpg
http://www.novabania.com/stormar/hami_m_rana.jpg
Активен

Chamaeleo  calyptratus 1.0.0 :: Eublepharis macularius 1.1.0 :: Hemidactylus frenatus 1.1.0 :: Gekko vittatus 1.0.0 :: Grammostola aureostriata 0.1.0 :: Grammostola rosea 1.0.0 :: Grammostola sp.formosa 1.0.0
Страници: 1 [2] 3   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на:  

© terraristic.net 2007 - 2010 | XHTML | CSS | карта на сайта | Powered by SMF 1.1.14 | SMF © 2006-2011, Simple Machines LLC