Гост
24 Май 2012, 16:16:14
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Новини: Екипът на terraristic.net не толерира неспазването на ПРАВИЛАТА и неграмотното писане!
Пишете на кирилица.
Слагайте главни букви и препинателни знаци.
Не замествайте български букви с цифри (4, 6).

Начало   Помощ Календар Галерия Вход Регистрирай  
Страници: [1] 2 3   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Хамелеони-терариум,храни и добавки,проветриние на терариума,аранжировка и др.  (Прочетена 5747 пъти)
Bloody
2 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 39

« -: 07 Август 2007, 08:30:31 »

Мисля си да направя това- Синьото са дупки с мрежички за проветрение а желтото са лампите.Това черното е  за да не се виждат двата хамелеона.Тъй като във сряда или малко след сряда ще си вземам 2 хамелеона искам да ви попитам за най добрите марки на каквото и да било-добавки лампи и също и за най-добрите растения които да сложа в терериума.И ако може разни съвети от който гледа от повечко време успешно. Grin
Активен
Иво Катрафилов
VIP потребител
Терарист

Неактивен Неактивен

Публикации: 2034

Gecko Addict

« Отговор #1 -: 07 Август 2007, 12:48:21 »

Крайно не подходяща вентилация.
Активен

Niki
Админ
Терарист

Неактивен Неактивен

Публикации: 2944

terraristic.net

« Отговор #2 -: 10 Август 2007, 07:53:14 »

Храна: щурци, скакалци, брашнени червеи

Добавки: Tetra Reptocal (на всяко хранене); Tetra ReptoLife (профилактично - веднъж или 2 пъти седмично)

Осветление: лампа за влечуги (задължително да излъчва UVB)

Отопление: рефлекторна или халогенна лампа.

- лампите да светят по 12-13 часа в денонощието

Проветрението на терариума ти е лошо, направи примерно малки отвори с мрежа на тавана и отстрани долу ниско. Не е удобно да се отваря отгоре, по-добре е с плъзгаща вратичка отпред, може и на панти.
Активен

РАЗПРОДАЖБА на тарантули: Link
Търся МЪЖКИ паяци за размножаване: Link
Bloody
2 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #3 -: 10 Август 2007, 09:39:51 »

Мерси много
Активен
StormaR
VIP потребител
5 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 121

« Отговор #4 -: 12 Септември 2007, 23:19:52 »

Bloody ти в кво гледаш товята хамелеонка ? я сложи една снимка да видим Smiley
Активен

Chamaeleo  calyptratus 1.0.0 :: Eublepharis macularius 1.1.0 :: Hemidactylus frenatus 1.1.0 :: Gekko vittatus 1.0.0 :: Grammostola aureostriata 0.1.0 :: Grammostola rosea 1.0.0 :: Grammostola sp.formosa 1.0.0
Bloody
2 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #5 -: 13 Септември 2007, 10:31:45 »

Още я нямам
Активен
StormaR
VIP потребител
5 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 121

« Отговор #6 -: 13 Септември 2007, 17:03:40 »

ааа ясно. ако искаш мога да сложа снимка на моя терариум да го видиш и при голямо желание мога да ти помогна в изработката...
Активен

Chamaeleo  calyptratus 1.0.0 :: Eublepharis macularius 1.1.0 :: Hemidactylus frenatus 1.1.0 :: Gekko vittatus 1.0.0 :: Grammostola aureostriata 0.1.0 :: Grammostola rosea 1.0.0 :: Grammostola sp.formosa 1.0.0
Bloody
2 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #7 -: 19 Септември 2007, 17:15:06 »

Терариум има
Активен
vladdark
VIP потребител
10 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 525

« Отговор #8 -: 08 Януари 2008, 19:44:44 »

Заех се с трудната задачка да си направя терариум. Размери: височина 70см , 50х50.
Отворите за проветрение ще бъдат отпред отдолу и отгоре или на едната страна. Имам затруднение обаче с големината на тези отвори. Може ли някой да ми каже колко процента от страната и тавана да са отворите или приблизителни размери на същите? Общо взето ми трябва отговорче спешно , защото съм взел машини за изрязване от френд и ще трябва много скоро да му ги върна.
Активен

Ще крещя...
Illian
5 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 103

« Отговор #9 -: 05 Юни 2008, 15:51:53 »

Чел съм доста статии за отглеждане на хамелеони и във всичките пише,че едно от най-важните неща за терариума на тези гущери е да има изключително добро проветрение!Поради тази причина стъклените терариуми не са подходящи,ама хич!Препоръчват се терариуми с дървени стени(кутии) и мрежа отпред и отгоре!Дори се произвеждат специални хамелеонариуми,които са изцяло от мрежа(от всички страни)!Освен това,хамелеоните са силно териториални и за тях може да е стресиращо да виждат отражението си в стъклото!..Гледам,че доста хора от форума имат хамелеони и всичките са в стъклени терариуми!..Какво мислите по въпроса?
Активен
StR
12 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 990

« Отговор #10 -: 05 Юни 2008, 22:05:22 »

Чел съм доста статии за отглеждане на хамелеони и във всичките пише,че едно от най-важните неща за терариума на тези гущери е да има изключително добро проветрение!Поради тази причина стъклените терариуми не са подходящи,ама хич!Препоръчват се терариуми с дървени стени(кутии) и мрежа отпред и отгоре!Дори се произвеждат специални хамелеонариуми,които са изцяло от мрежа(от всички страни)!Освен това,хамелеоните са силно териториални и за тях може да е стресиращо да виждат отражението си в стъклото!..Гледам,че доста хора от форума имат хамелеони и всичките са в стъклени терариуми!..Какво мислите по въпроса?
Моята Клеопатра си живее в стъклен терариум и няма проблеми.
Активен
drav4o
6 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 159

« Отговор #11 -: 11 Юни 2008, 15:37:02 »

Ми Калиптратусите са може би най-непретенциозните хамелеони, не са толкова плашливи и общо взето и мойте впечатления са, че не се стресират от стъкло, така че стига да има добро проветрение, терариумът ти може да е от стъкло...
Мойте дребосъци са доста по-плашливи (гледал съм малки йеменски хамелеончета и сравнявам с тях), още са малки но изглежда не се толерират много едно с друго и затова сега съм ги разделил в малки съдове, изцяло от мрежа. За лятото това е най-добрия вариант, особено на терасата, за да може гадинката да се припича на слънцето.
Активен

Grammostola Pulchra 0.0.2
Illian
5 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 103

« Отговор #12 -: 11 Юни 2008, 16:24:56 »

Браво! Thumb upТова наистина е доста добър вариант!Призовавам всеки,който има хамелеон да последва примера ти! Smiley
Активен
kitana
9 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 404

« Отговор #13 -: 16 Февруари 2009, 09:21:50 »

Аз като абсолютно начинаещ искам да задам няколко въпроса.Нещата на теория ги знам,но нямам никакъв опит.В това,което чета в нет-а,от една страна пише,че не трябва да се слага субстрат.В други статии пък пише,че се слага кокосов субстрат и/или торф.Кое е вярно?ГЛедах терариуми за хамелеони по форумите, и видях,че наистина се слага субстрат,дори на малки.И питам:значи не е опасно да се сложи,така ли? Или да направя пода на своя терариум с корк(защото и такъв вариант срещнах)?Кой вариант е най-добрия за животното и за хигиената в терариума?
Да кажа,че смятам да си взимам мъжки.
Активен

: : A R T : :
StR
12 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 990

« Отговор #14 -: 16 Февруари 2009, 09:35:47 »

Аз като абсолютно начинаещ искам да задам няколко въпроса.Нещата на теория ги знам,но нямам никакъв опит.В това,което чета в нет-а,от една страна пише,че не трябва да се слага субстрат.В други статии пък пише,че се слага кокосов субстрат и/или торф.Кое е вярно?ГЛедах терариуми за хамелеони по форумите, и видях,че наистина се слага субстрат,дори на малки.И питам:значи не е опасно да се сложи,така ли? Или да направя пода на своя терариум с корк(защото и такъв вариант срещнах)?Кой вариант е най-добрия за животното и за хигиената в терариума?
Да кажа,че смятам да си взимам мъжки.
Отчасти личен избор. Хубавото, ако сложиш някой от гореспоменатите субстрати, те ще задържат влага, а и ще можеш да посадиш някое цветенце, където да се катери хамелеона. Но пък, ако яде от земята (смисъл щуреца е върху субстрата) има вероятност да гепне и субстрат с лепкавия си език. Но можеш да избегнеш това, ако сложиш нещо на една от стените. Примерно кора или стирьопор, където да пускаш щурците и той/тя ще си ги яде от там.

ПС - не знам как се пише "стиреопор", не ми работи "Проверка правопис" Wonder Grin
Активен
kitana
9 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #15 -: 16 Февруари 2009, 09:41:00 »

Здрасти и тук! Smiley
Растението,което ще слагам,ще е в саксия и сигурно ще "обезопася" пръстта в нея с една ситна мрежа.
Така като чета за щурците значи  няма да слагам субстрат.Но,за всеки случай,ще изчакам и други мнения.
Активен

Иво Катрафилов
VIP потребител
Терарист

Неактивен Неактивен

Gecko Addict

« Отговор #16 -: 16 Февруари 2009, 09:52:35 »

Субстрат не се слага само на бебета.
Активен

kitana
9 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #17 -: 16 Февруари 2009, 19:52:44 »

Още един въпрос:
пречи ли ако капака е изцяло от мрежа,като се има предвид ,че терариума ще е от фазер с предно стъкло и мрежа отпред ниско?Лампите ще са под мрежата,на достатъчно голямо разстояние от най-високата точка,на която хамито би достигнало.
Активен

Иво Катрафилов
VIP потребител
Терарист

Неактивен Неактивен

Gecko Addict

« Отговор #18 -: 16 Февруари 2009, 20:48:56 »

Не е проблем стига да успяваш да докараш необходимата температура.
Активен

Niki
Админ
Терарист

Неактивен Неактивен

Публикации: 2944

terraristic.net

« Отговор #19 -: 16 Февруари 2009, 21:59:32 »

Ето и гореспоменатия терариум:

Днес го откарах до София Smiley

kitana, имай предвид, че малките хамита се катерят по фазера. Заварвал съм малко на тавана.
Активен

РАЗПРОДАЖБА на тарантули: Link
Търся МЪЖКИ паяци за размножаване: Link
Страници: [1] 2 3   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на:  

© terraristic.net 2007 - 2010 | XHTML | CSS | карта на сайта | Powered by SMF 1.1.14 | SMF © 2006-2011, Simple Machines LLC