Гост
10 Февруари 2012, 17:11:40
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Новини: Екипът на terraristic.net не толерира неспазването на ПРАВИЛАТА и неграмотното писане!
Пишете на кирилица.
Слагайте главни букви и препинателни знаци.
Не замествайте български букви с цифри (4, 6).

90 лв 50 лв
   Начало   Помощ Календар Галерия Вход Регистрирай  
Страници: 1 2 [3]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Хамелеони-терариум,храни и добавки,проветриние на терариума,аранжировка и др.  (Прочетена 5331 пъти)
StR
12 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 990

« Отговор #40 -: 01 Март 2009, 13:40:50 »

А и при мен са така животните, това изгаряне ли е?
Активен
StormaR
VIP потребител
5 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 121

« Отговор #41 -: 01 Март 2009, 13:56:16 »

Според мен ДА. Ники ги видя и той каза че е изгаряне Sad ...но зараства нп Smiley
Активен

Chamaeleo  calyptratus 1.0.0 :: Eublepharis macularius 1.1.0 :: Hemidactylus frenatus 1.1.0 :: Gekko vittatus 1.0.0 :: Grammostola aureostriata 0.1.0 :: Grammostola rosea 1.0.0 :: Grammostola sp.formosa 1.0.0
Agonizer
Ларва

Неактивен Неактивен

Публикации: 1

« Отговор #42 -: 24 Март 2009, 15:59:11 »

Здравейте . Напълно нов съм в тзи форум и това начинание да отглеждам Хамелеон .

Отглеждал съм само една трикрака котка и още продъжавам да си я гледкам Smiley . Понеже от няколко месеца почнах да харесвам хамелеончета и сега съм си наумил да си  " осиновя " едно  Smiley . Искам само да питам за терариум , да си направя сам може ли да изпозлвам един шкаф по широчък , като предната страна ( където по принцип се изваждат шкафчетата ) я сменя с мрежа , както и тавана . Отделно на дъното ще сложа тор и купичка с вода , а от единия крак ще сложа стиропор , където да пускам щурчетата да ги хапва . Някакви съвети ?
Активен
drav4o
6 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 157

« Отговор #43 -: 24 Март 2009, 17:01:11 »

На мен лично не ми стана много ясно кво смяташ да правиш  Wonder мрежата ок, ама трябва някаква вратичка да предвидиш, нали ще слагаш / вадиш неща, пулверизираш, чистиш терариума... Нарисувай някаква проста схема в Paint-a и тогава може някой да ти даде съвети...
Активен

Grammostola Pulchra 0.0.2
StormaR
VIP потребител
5 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #44 -: 24 Март 2009, 18:52:10 »

Аз досега не бях чувал за осиновяване на хамелеони. За 80-120 лв. може и да си осинувиш  Grin Grin Grin Grin Grin Grin
Активен

Chamaeleo  calyptratus 1.0.0 :: Eublepharis macularius 1.1.0 :: Hemidactylus frenatus 1.1.0 :: Gekko vittatus 1.0.0 :: Grammostola aureostriata 0.1.0 :: Grammostola rosea 1.0.0 :: Grammostola sp.formosa 1.0.0
kitana
9 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 400

« Отговор #45 -: 25 Март 2009, 09:56:50 »

StormaR,той май искаше да каже точно това.Аз предлагам първо да си провери знанията и чак тогава да решава да си взима.Ако не иска бързо-бързо да умори животинката разбира се.
Акцент върху тези въпроси:
Терариум:
Каква вентилация,къде?
Подходящ материал
Подходящи размери
Как да се направи така,че да е удобен за почистване и обслужване?
Има или не нужда от субстрат?

Оборудване:
Какво осветление трябва да се сложи?
Как ще се поддържа нужната температура?

Аранжировка:
Какви растения и как да се "обработят"преди слагането им в терариума?

Гущера:
Как и с какво се храни?
Нужда от добавки?Какви?

Като чета написаното...."Тор",заменяне на една от страните изцяло с мрежа....Купичка с вода???Стириопор за щурците???
Като си отговориш на тея въпроси...или по-точно като разбереш какви са отговорите,и осугириш всичко необходимо за животното,тогава може да си "осиновиш"за 80-120 лв едно такова гущерче.

Активен

: : A R T : :
drav4o
6 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #46 -: 25 Март 2009, 22:23:08 »

Еее вие сега ще го уплашите човека... не е чак толкова сложна цялата работа. Схеми или снимки на терариуми за хамелеони могат да се намерят много в нета, може и да си поръча някой да му го направи (виждал съм няколко обяви по нашите форуми), трябват няколко растения, които добре да се измият, да им се смени почвата, 2 лампи (може и една ако пече и осигурява UV), калций и витамини за храната и най-накрая - жУвотното  Wink
И номера е, да осигуриш всичко преди да вземеш хамелеончето, а забравих и един пулверизатор за водата...
Активен

StormaR
VIP потребител
5 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #47 -: 26 Март 2009, 14:27:22 »

Вече сме доста хора с хамелеони и това е много готино. Трябва да си направим тема в която да слагаме само снимки на хамитата ни. Тука се разводни много темата и неможеш да хванеш кой хамелеон на кой беше  Grin Grin Grin  Photo
Активен

drav4o
6 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #48 -: 29 Март 2009, 19:55:20 »

Абе не сме чак толкова много, ама може верно да се направи нещо такова... Пък и ако на някой му дотрябва мъжки за чифтосване, ще може по снимка да го избира  Wink
Активен

Foster
1 кожа

Неактивен Неактивен

Публикации: 12

« Отговор #49 -: 23 Февруари 2010, 13:41:09 »

Здравейте!

Аз съм нов в този форум, но вече изчетох доста от написаното тук, както и на други места разбира се, за отглеждането на хамелеони.
Интересум се като за начало от самата конструкция на терариума- на много места чета, че на хамелеона му е необходима много добра вентилация, а на други, че ми е необходима сравнително висока влажност. За мен тези две неща са някакси несъвместими и по-точно, не ми е ясно как ще мога да регулирам влажността, при положение, че направя терариума изцяло от мрежа (както четох на няколко места).
При това полежение, не съм много сигурен и че ще успея да контролирам напълно температурата (тъй като тя ще бъде относително близка до тази със стайната).
В един сайт гледах машинка за създаване на мъгла и увеличаване на влажността на терариума и ми е чудно дали може да се използва и при мрежест терариум.
Много ще се радвам да ми дадете някакви насоки и препоръки, преди да рапочна да планирам изграждането на терариума.
И още един въпрос, след дълго сърфиране в интернет попаднах на много красиви тропически терариуми, които са с голяма влажност. Изпращам ви линк да видите снимка и да ми кажете дали такъв терариум би бил подходящ за хамелеон.

http://www.blackjungle.com/gallery2/main.php?g2_itemId=3039
http://www.blackjungle.com/gallery2/main.php?g2_itemId=3053

Ето и този много ми хареса като аранжировка, но не знам какви са тези растения вътре.

http://www.reptilica.de/product_info.php/product/Ferplast-Terrariumkombination-Explora-110-High-Unterschrank-Cayman-110
Активен
drav4o
6 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #50 -: 23 Февруари 2010, 16:31:25 »

Относно вентилацията - да необходима е и се постига чрез минимум два отвора, в долната и горна част на терариума. Влажността може да се задържи висока чрез често пръскане в терариума (с пулверизатор или автоматизирана система) или по други начини - капеща вода, купичка с вода в терариума, фонтан и всичко друго което можеш да измислиш, включително и машинката за мъгла...
Терариумът е добре да е от някакви плоскости и само предната врата да е от стъкло (въпреки че моите са изцяло от стъкло  Embarrassed ).
Терариум който е изцяло от мрежа съм използвал лятото, на терасата. Хубавото при него е че животните поемат естествено UV от слънцето, но задължително съм им оставял вода да капе по листата, а тях съм аранжирал така че да има сенчесто място в терариума, в противен случай рискуваш животното да получи топлинен удар...
Иначе препоръките са:
1. Размер - поне 30х30х60 височина (може и повече естествено, като височината е по-важна) - това е терариум за един хамалеон;
2. Материал за изработка - дървени плоскости за страните и вратичка от стъкло примерно...
3. Отвори - един в долната част на една от страните и един в капака отгоре (естествено покрити с мрежа);
4. Имай предвид че ти трябва една UV лампа (тръба или на фасунка), която ще е в терариума и една насочена лампа за отопление, която може да е вътре или извън терариума...
Това е общо взето, прегледай галерията на сайта за снимки, има и доста в интернет и дерзай  Wink Ако те интересува друго, питай...

Активен

Страници: 1 2 [3]   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на:  

© terraristic.net 2007 - 2010 | XHTML | CSS | карта на сайта | Powered by SMF 1.1.14 | SMF © 2006-2011, Simple Machines LLC