"Бях охапан от Poecilotheria striata с размери малко над 12 см, докато изкарвах субстрат от буркана в който временно я бях настанил. Случайно докоснах един от краката й и тя побягна към върха на буркана. Бързо се опитах да покрия гърлото му с ръката си, но както всички видове Poecilotheria, тя беше много бърза и се покатери на ръката ми, в следващата секунда заби хелицерите си лявата ми ръка между показалеца и ставата на средния пръст. Остана на ръката ми около 15-20 секунди, след което я свалих и върнах обратно в буркана. Охапването беше като ужилване от пчела, но 50 пъти по-силно. След около 20 минути лявата ми ръка се поду и стана два пъти по-дебела, но все още не ме болеше много. След още половин час започнах да усещам силна пареща болка в края на ръката ми и в средата на дланта, но подуването започна да спада. С течение на времето болката премина към пръстите и китката, чувствах и болка съпроводена с изтръпване в ръката и гърдите.
Започнах бързо да отпадам и почти припаднах, но все пак успях да се задържа в съзнание. Около 5 часа след ухапването болката в ръката ми стана непоносима. Усещането беше все едно нажежен до червено нож да минава през ръката ми, а пръстите си чувствах като премазани с чук. Взех “бенадрил” заедно с други болкоуспокояващи и се опитах да поспя. Болката беше толкова интензивна, че не успях да подремна. Най-накрая към 7 сутринта съм заспал. Когато се събудих към 1 на обяд болката беше намаляла и аз си помислих, че най-лошото вече е отминало.
След 5 часа бях на работа и краката почнаха да ме болят, след малко всичките ми мускули ме боляха и вървях като 95 годишен старец, започнах да получавам леки изтръпвания. Прибрах се към 9 вечерта и веднага си легнах. След малко краката ми започнаха да изтръпват, което беше съпроводено със неописуема болка, а ставите на ръцете и краката ми бяха като възпалени. През цялата вечер не успях да спя, събуждах се от тези болезнени изтръпвания преминаващи през цялото ми тяло от краката към мускулите на челюстта (всяко отделно мускулче в тялото ми бе изтръпнало – не преувеличавам). Челюстта ми се схвана и не можех да си отворя устата за около 10 минути. Около 11 часа на следващия ден бях парализиран за повече от 2 часа. При всеки опит да мръдна част от тялото ми, получавах спазъм. След като спазмите спряха, все още ми беше трудно да се движа, защото мускулите ме боляха. През тази нощ все още получавах схващания, но те не бяха толкова болезнени и чести. Това продължи и през следващите две седмици. Забелязах, че съм загубил мускулна маса в областта на гръдния кош.
Една сутрин се събудих и усетих силна болка в лявата раменна става. След двуседмични болки и усещането че се “топя”, а сега и след тази болка в рамото, реших да отида на лекар. Познавах един доктор от Индия (където е ареала на обита на този вид тарантула), който беше добре запознат с ухапванията от тарантули и змии. Предписа ми стероиди и болкоуспокоителни и ми направи редица кръвни тестове. Всичко това се случи в началото на Август и сега съм добре, но от време на време получавам схващания в областта на ръцете и краката."
Поста е от зоо-инфо . орг

, а човека който е ухапан не е българин !!! ТОва са едни от най-агресивните и бързи паяци и отровата им е доста силна ! Тоест на всеки човек ухапването от какъвто и да е вид паяк или тарантула , има различно въздействие върху него !Това са паяци с кооито много трябва да се внимава , и първо трябва да придобиеш нужния опит и след това да си вземеш такава гад!!!