Гост
25 Май 2012, 13:41:25
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Новини: Екипът на terraristic.net не толерира неспазването на ПРАВИЛАТА и неграмотното писане!
Пишете на кирилица.
Слагайте главни букви и препинателни знаци.
Не замествайте български букви с цифри (4, 6).

Начало   Помощ Календар Галерия Вход Регистрирай  
Страници: 1 [2]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Изпадат ли хамелеоните в летаргия  (Прочетена 3739 пъти)
bsgold
1 кожа

Неактивен Неактивен

Публикации: 16

« Отговор #20 -: 15 Януари 2008, 10:51:38 »

Историята е много поучителна. Тя се разказва за това как не трябва да си взимаш екзотично животинче от безотговорни хора,коити ти обещават, че няма да имаш проблем с храната.
Хамърчо/така се казва хамелеончето/ се роди през март 2005 от люпило на Васко.Преди това се бяхме разбрали с него, че ще си купим животинче.Беше ни обещал,че ако сключим абонамент няма да имаме проблем с храната,тъй като и той беше наясно с проблемите в Бургас.През май 2005 отидохме до Варна и си го взехме - струваше ни 200 лева като в цената влизаха хамелеончето,терариум оборудван с осветление и UV лампа.Всичко беше наред една година и след това се почнаха едни лъжи..Криеше се,не вдигаше телефона и т.н.През лятото на 2007 ни обеща за последно,че ще ни прати храна - пратихме му пари и той окончателно се покри.
Това в общи линии е историята - струваше ни много нерви и в крайна сметка животинчето постарада........
Активен
Чичо Любо
Админ
Терарист

Неактивен Неактивен

Публикации: 2002

Беззащитността не пази овцата ,и при хората е така

« Отговор #21 -: 15 Януари 2008, 10:52:58 »

Температурата е около 25 градуса.Поддържам я с халогенна крушка от 100 вата, но днес си помислих, че вероятно му е студено и я смених с 150.

Имам UV осветление и стъклото е махнато.

Явно само с халоген го осветява и топли
Или пък са направили ново УВ осветление със сваляеми стъкла   Shocked
Активен

Страхът от оръжието е признак за забавено сексуално и емоционално развитие.
bsgold
1 кожа

Неактивен Неактивен

« Отговор #22 -: 15 Януари 2008, 10:57:19 »

UV лампата е на Sylvania - Reptistar - 18W.Истината е,че е на 1,5година.Не знам дали това е проблем.Кажете ми как да го храня като той изобщо не поглежда храната.
Активен
Иво Катрафилов
VIP потребител
Терарист

Неактивен Неактивен

Публикации: 2034

Gecko Addict

« Отговор #23 -: 15 Януари 2008, 11:07:25 »

Имаш ли UV осветление? Стъклото на халогена махнато ли е?
Имам UV осветление и стъклото е махнато.
не следиш Wink Tongue

bsgold, сменял ли си през тези три години UV лампата? Reptistar имат давност 9 месеца, след това стават само за растения. Пурата на халогена каква е? Стандартната или допълнително сложена(прочети какво пише на нея)? Има хора, които без проблем гледат хамелеони само на халоген, но с качествена пуричка на филпс.
Активен

bsgold
1 кожа

Неактивен Неактивен

« Отговор #24 -: 15 Януари 2008, 11:13:41 »

Два пъти съм сменял UV лампата - последно преди година и полоеина.До вчера бях с халогенка на Sylvania 100W, но я смених с 150W,но не знам на коя фирма е - струваше 6 лева.
Активен
Niki
Админ
Терарист

Неактивен Неактивен

Публикации: 2946

terraristic.net

« Отговор #25 -: 15 Януари 2008, 11:14:41 »

Осветлението според мен не е проблем. Възрастен хамелеон може да се гледа само на халогенен прожектор, въпреки че не го препоръчвам на никого. Иначе за лампата ако е на 1.5 години най-добре я смени.

А това черното обикновено се появява на места където хамелеонът се е одраскал или нещо от сорта. Като гледам как е застанал на клона и черното е точно отгоре нищо чудно да се е изгорил.

bsgold препоръчвам ти да му вземеш витамини. Липсата на апетит може да се дължи и на липса на витамини. Tetra ReptoCal не е достатъчно. Вземи му Tetra ReptoLife и ги редувай. Мокри щурците преди да ги увъргаляш във витамините да се полепят повече.
Активен

РАЗПРОДАЖБА на тарантули: Link
Търся МЪЖКИ паяци за размножаване: Link
Иво Катрафилов
VIP потребител
Терарист

Неактивен Неактивен

Gecko Addict

« Отговор #26 -: 15 Януари 2008, 11:15:59 »

Явно проблемът не е в осветлението. Щом не иска да се храни сам, единственото което мога да кажа е - ветеринар. Ако започнеш да го храниш на сила ще стане още по-зле.
Активен

bsgold
1 кожа

Неактивен Неактивен

« Отговор #27 -: 15 Януари 2008, 11:20:23 »

Благодаря много за съветите. Идеята за лекар е почти неосъществима в Бургас - просто не съм чувал за лекар,който да се занимава с такива животни.Ако някой все пак може да ми даде съвет как да го нахраня - моля да пише.
Активен
Morski
5 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 108

« Отговор #28 -: 15 Януари 2008, 12:58:19 »

Провери в клиниката на Анимо. В сайта им пише че лекаря разбира от екзотични животни Smiley
Активен

;Eublepharis macularius 1.1.0;
Lasiodora striatipes 0.0.1;Brachypelma smithi 0.0.1 ;Brachypelma boehmei 0.0.1;Brachypelma auratum 0.0.1  Grammostola rosea 0.0.1;Acanthoscurria geniculata 0.0.1;Psalmopeus cambridgei 0.0.1
bsgold
1 кожа

Неактивен Неактивен

« Отговор #29 -: 15 Януари 2008, 13:23:15 »

Благодаря ти много Morski. Обадих се по телефона и тази вечер ще го закараме. Ще пиша, за да ви кажа как е хамелеончето.
Активен
Niki
Админ
Терарист

Неактивен Неактивен

terraristic.net

« Отговор #30 -: 15 Януари 2008, 16:21:08 »

От известно време загуби апетит - хапва по две,три щурчета през ден.

Щом не иска да се храни сам, единственото което мога да кажа е - ветеринар. Ако започнеш да го храниш на сила ще стане още по-зле.

Явно още се храни. Значи все пак може да поеме малко витамини.
Активен

bsgold
1 кожа

Неактивен Неактивен

« Отговор #31 -: 15 Януари 2008, 19:14:43 »

Лекарят каза да повишим температурата на 33 градуса и евентуално пак да го заведем,ако няма промяна.Не препоръчвал инжекции,защото стреса щял да го погуби.Също така каза,че този вид не живеели много над три години.
По отношение на яденето - той не е хапвал изобщо от четири дни.Днес му помогнах да изяде едно щурче,но повече не успях.
Много ми е тъжно да го гледам такъв.....
Активен
Иво Катрафилов
VIP потребител
Терарист

Неактивен Неактивен

Gecko Addict

« Отговор #32 -: 15 Януари 2008, 23:03:03 »

Три години изобщо не са много за мъжки хамелеон.
Активен

ailqka00
4 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 99

« Отговор #33 -: 21 Октомври 2009, 21:25:45 »

Колега освен температурата се помачи и да му дадеш някакви витамин ако не с яденето му ги размии във водата надявам се да съм бил от помощ  Undecided 
Активен
xfan
xfan
12 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 1118

Ако животът ти поднася лимони...върни му лимонки!

« Отговор #34 -: 22 Октомври 2009, 11:48:01 »

Колега освен температурата се помачи и да му дадеш някакви витамин ако не с яденето му ги размии във водата надявам се да съм бил от помощ  Undecided  
Младеж, поглеждай датата на последния пост, ако досега не е прояло хамелеончето ... след близо година едва ли би било още живо :-) Виждам нов си и явно имаш желание да помагаш, но не ни карай да ходим след теб и да забърсваме мнения в "умрели" теми :-)
Активен

Тарантулас ол дъ уей (да не се чете "Дърти тарантули на пътя" или "По-старият път на тарантулите"!)
Booria
6 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 182

« Отговор #35 -: 22 Октомври 2009, 14:37:17 »

Ставаше въпрос за моят хамелеон. Той изпадна в същото състояние и умря днес..  Cry  Аз бях написал 1-2 поста но те за изтрити.
Активен
ailqka00
4 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 99

« Отговор #36 -: 23 Октомври 2009, 22:24:17 »

Съжелявам колега за животинката ти  Cry няколко дена и моята женска си лови плячката сложих и витамини и сега е по-добре даже и езика си изтрелва по-далеко !!!
Най вероятно и при тях както и при хората при смяната на сезоните е нужно да приемат по-голяма доза от витамини поне така мисля, за да им се окрепи имунната система  Thumb up
Активен
Niki
Админ
Терарист

Неактивен Неактивен

terraristic.net

« Отговор #37 -: 24 Октомври 2009, 01:51:22 »

Най вероятно и при тях както и при хората при смяната на сезоните е нужно да приемат по-голяма доза от витамини поне така мисля, за да им се окрепи имунната система  Thumb up

Няма логика ако ги гледаш при еднакви условия зимата и лятото.
Активен

Страници: 1 [2]   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на:  

© terraristic.net 2007 - 2010 | XHTML | CSS | карта на сайта | Powered by SMF 1.1.14 | SMF © 2006-2011, Simple Machines LLC