Гост
24 Май 2012, 16:41:09
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Новини: Екипът на terraristic.net не толерира неспазването на ПРАВИЛАТА и неграмотното писане!
Пишете на кирилица.
Слагайте главни букви и препинателни знаци.
Не замествайте български букви с цифри (4, 6).

Начало   Помощ Календар Галерия Вход Регистрирай  
Страници: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 14   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Препоръки и критики  (Прочетена 23098 пъти)
StR
12 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 990

« Отговор #180 -: 23 Февруари 2009, 11:35:46 »

Въпреки че Ицо предлага албогансчета, му се възхищавам, защото както някой беше писал някъде (леле, че мъдро Grin Grin) поне си казва какво продава, а не като почти всички търговци :
 -Това е чиста албопилоза бе, как иначе...

arman, няма да е голяма разликата, дори и да се добави такова правила Sad

Айде, Х, бий ни една гумичка  Grin

Иво, прощавай, грешка при писането Blush
Активен
vladdark
VIP потребител
10 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 525

« Отговор #181 -: 23 Февруари 2009, 12:13:04 »

Иво мисля че не продава албофъкингганси. Ицо ги продава...
Активен

Ще крещя...
The_Khan
VIP потребител
8 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 319

Който иска намира начин

« Отговор #182 -: 23 Февруари 2009, 12:33:50 »

... албофъкингганси...
Хахаха
Виждам как могат да се оформят две групи, харесващи и нехаресващи албоганството. Едните ще са албофъкинггансери, а другите алболовинггансери... Хаха

Май леко започнахме да усираме темата  Oops
Активен

Моят вид: Двунога Piembira mnogohalbis
Niki
Админ
Терарист

Неактивен Неактивен

Публикации: 2944

terraristic.net

« Отговор #183 -: 23 Февруари 2009, 12:55:15 »

Чесно да Ви кажа и аз съм си мислил за подобно правило. Но ми се вижда малко неприложимо  Wonder А пък и Ицо винаги е бил коректен в това отношение и изрично казва какво продава, нека си го продава Smiley По скоро бих обмисли вариант да насърчаваме хората да не въдят хибриди, но това май ще е по-добре като сдружение да го правим.
Активен

РАЗПРОДАЖБА на тарантули: Link
Търся МЪЖКИ паяци за размножаване: Link
xfan
xfan
12 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 1118

Ако животът ти поднася лимони...върни му лимонки!

« Отговор #184 -: 23 Февруари 2009, 13:34:04 »

Чесно да Ви кажа и аз съм си мислил за подобно правило. Но ми се вижда малко неприложимо  Wonder А пък и Ицо винаги е бил коректен в това отношение и изрично казва какво продава, нека си го продава Smiley По скоро бих обмисли вариант да насърчаваме хората да не въдят хибриди, но това май ще е по-добре като сдружение да го правим.
За коректност в търговията супер, но ... докато има "по-големички" албоганси за по 25 лева ще има и такива дето ги купуват, а това вече си е потенциален проблем.
С това отношение, лично на мен работите ми приличат на " Не ме е*е за вашите проблеми, аз си продавам стоката, коректен съм като търговец, ходете се гръмнете!"
При нас с Владо гледаме да няма да се продават албоганси, виждам в офертата на Велко албопилозум, немога да кажа със сигурност дали са чисти или не(номера с предоставяне на снимката си е леко отбиване на номера, снимки на чисти албопилозуми дал Господ, пък ако неможе той и гугъл добре се справя), но честно да ви кажа на път съм да въведа там забрана да се продават албопилозуми и ваганси ... НЕ ме интересува ще има ли обидени няма ли да има, ще влизат ли хора да си продават нещата при нас или не ... Просто ... сериозно започва да ми писва от всичката тая помия ... Горе долу всички се бият в гърдите, ама на малцина им пука, а на още по-малко им стиска да го направят. Колкото и невъзможно да изглежда ... всяко пътешествие от хиляда крачки започва с първата.
С нетърпение очаквам момента в който Иво, ще стане една от основните фигури в търговията с тарантули (поне на мен това ми е болката). Тогава поне ще знам, че като си купя нещо ще ми го продаде някой дето има представа какво предлага и най-вече е достатъчно заинтересован и коректен към хобито, за да не си пробутва "ла****а"! И не на последно място не за 1000 лева при това, ако обещая да му копам на лозето десетина години подред!
Сигурно трудно се забелязва от думите ми, но май пак нещо избеснях, айде отивам да си пиша смотаните форми и да не се занимавам с тъпотии! Аман вече!
Активен

Тарантулас ол дъ уей (да не се чете "Дърти тарантули на пътя" или "По-старият път на тарантулите"!)
Иво Катрафилов
VIP потребител
Терарист

Неактивен Неактивен

Публикации: 2034

Gecko Addict

« Отговор #185 -: 23 Февруари 2009, 13:38:40 »

Кой ще прилага контрола? И най-важното как? ДНК експертиза на паяците ли ще се иска, за да може да се пусне обява? Другия вариант е да не пускат за продажба по форумите бг производството, но веднага ще се пишат, че са вносни.
Не разбирам толкова ли пари се вадят от тези албоганси. Всеки от търговците е вадил албоганси и вагапилози(както някой беше казал), значи сте им хванали цаката. Сега толкова ли е трудно да си внесете по-един чифт от двата вида(цените са им просто смешни) от сигурни дилъри, да пуснете по една снимки на родителите, сперматеците, педипалпите, пашкулите, поколението и да се спре съсипването на хобито. А албогансите за храна. Знаете ли колко нови тераристи остават разочаровани, когато установят че отглежданото с любов и грижи паяче не е това, за което е купено и всеки им натяква да не си и помислят за размножаване.
Няма значение как се представят, албоганси, ваганси, албопилозуми, важното е че са продават, а новаците гледат евтинко да минат. А оправдания от типа "ама това прилича на еди какво си, а това е внос от еди къде си, а това е изчиствано еди колко си поколения" вече не важат.
Баси, тея албопилозуми станаха по-митични и от еднорози.

Насила контрол не може да се създаде, единствено продавачите трябва да се осъзнаят, за какво аджеба вършат цялата работа, само и единствено за пари или да развият едно прекрасно (и не евтино) хоби. В момента така е зациклило всичко, не само че не се внасят нови видове, но и "старите" не са ясни какви са.
Активен

xfan
xfan
12 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #186 -: 23 Февруари 2009, 14:34:00 »

Това с осъзнаването .. пиши го бегало ... то да е човек като човек ама ... дреме му. Прибрал ли си е паричките, прибрал си ги е. Платил ли си е телефона,кабелната, парното и водата ... платил е, ще продаде една "пулхра", ще си плати и тока, ще продаде още една и на почивка в Гърция ще иде ... Какво да му дреме? Хоби, видове, простотии, да врещят там поплювковците, да си гледат чистите албопилозуми, той нали с албоганс до Гърция е стигнал ... всяко чудо за три дена ...
Това, което може да се направи е да се ограничи продажбата във форумите, където хората знаят какво говорят. Пък че си пуснал обявата в дир-а или на друго забравено от бога място и някой се вързал ... като не пита гугъл ... да пати...
Гадното е, когато има подобни обяви на места в които през седмица две някой изпищи на умряло ... ден два се пише по темата и после си утихват нещата ... и пак така до следващия път. Е тука вече ... сами сме си виновни ...
Активен

Тарантулас ол дъ уей (да не се чете "Дърти тарантули на пътя" или "По-старият път на тарантулите"!)
The_Khan
VIP потребител
8 кожи

Неактивен Неактивен

Който иска намира начин

« Отговор #187 -: 23 Февруари 2009, 14:46:08 »

... Е тука вече ... сами сме си виновни ...
Мрачно... Факт, на много места и в много области сами сме си виновни. Ако всеки от нас поне малко започне да се вслушва в съвестта си, нещата ще стоят друго яче... Нали?
Активен

xfan
xfan
12 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #188 -: 23 Февруари 2009, 17:51:03 »

... Е тука вече ... сами сме си виновни ...
Мрачно... Факт, на много места и в много области сами сме си виновни. Ако всеки от нас поне малко започне да се вслушва в съвестта си, нещата ще стоят друго яче... Нали?
Лошото е че много пъти човек прави лесното за сметка на правилното. Няма човек, който да не е избирал лесния пред правилния път, но всяко нещо си има граници. А специално с хибридите мисля, че тя отдавна е била премината и колкото и безнадеждно да изглежда... един по един мисля, че можем да променим нещата. Другата алтернатива е Brachypelma spp. и забравяме за отделните видове ... сега май са най-зле албопилозум, така като гледам следва смити, емилия, беми и ... лека полека нещата си отиват в канала.
Активен

The_Khan
VIP потребител
8 кожи

Неактивен Неактивен

Който иска намира начин

« Отговор #189 -: 23 Февруари 2009, 18:16:00 »

... един по един мисля, че можем да променим нещата.
Абсолютно съм съгласен с теб Илийка. Така както можем да прецакаме нещо, така можем и обратното  Thumb up
Само, трябва да имаш достойнството да кажеш "Стоп", в противен случай... Абе, винаги съм казвал, че човек рано или късно сам определя цената си... И понякога тя е 5, 10, 20, 50 лева... понякога и по-малко  Wonder 
Активен

Niki
Админ
Терарист

Неактивен Неактивен

terraristic.net

« Отговор #190 -: 25 Февруари 2009, 13:47:05 »

Трябват нови подраздели, при това два "търсене на половинки" "размножаване".

За "Тарантули" подраздела за размножаване е готов, ще направим и за другите раздели, когато се понатрупат такива теми. За сватбите обмисляме да направим подраздел за всеки раздел и да ги разкараме от "Пазар".

Вие как мислите?  Wonder
Активен

kitana
9 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 404

« Отговор #191 -: 25 Февруари 2009, 13:52:16 »

"подраздел за всеки раздел"....нещо като форум "хамелеони"и подфорум "Сватби? Grin
Активен

: : A R T : :
Иво Катрафилов
VIP потребител
Терарист

Неактивен Неактивен

Gecko Addict

« Отговор #192 -: 25 Февруари 2009, 16:10:07 »

За "Тарантули" подраздела за размножаване е готов, ще направим и за другите раздели, когато се понатрупат такива теми. За сватбите обмисляме да направим подраздел за всеки раздел и да ги разкараме от "Пазар".

Вие как мислите?  Wonder
Аз съм за. Но прави подразделите чак когато има търсене, за да не се претрупа изведнъж форума.

Също така успешните опити за размножаване да са пиннати в разделите.
Активен

Иво Катрафилов
VIP потребител
Терарист

Неактивен Неактивен

Gecko Addict

« Отговор #193 -: 25 Февруари 2009, 19:59:35 »

Имам предложение за малко реформиране на два раздела от форума.

Безгръбначни:

Тарантули
Скорпиони
Други паякообразни
Многоножки (Myriapoda) - за момента са излишни два раздела
Насекоми
Други безгръбначни
- ракообразни(подфорум)

И другото е, "кучета" и "котки" да стане "кучета и котки" или най-удачно да се преименува на "Хищници", и тогава ще стане

Хищници - евентуално с подфоруми:
- кучета
- котки
Насекомоядни
Двуутробни
Гризачи
Птици(птиците да са след бозайниците, не сред тях, както е в момента)
Риби
Други
Активен

Niki
Админ
Терарист

Неактивен Неактивен

terraristic.net

« Отговор #194 -: 26 Февруари 2009, 09:58:14 »

Безгръбначни:

- Тарантули - ДА
- Скорпиони - ДА
- Други паякообразни - Съгласен съм да се добави, но предпочитам да е подфорум на "Други безгръбначни" (поне засега).
- Многоножки (Myriapoda) - за момента са излишни два раздела. Не съм съгласен, предпочитам да си останат разделени. Дай, Боже, повече интерес в бъдеще.
- Насекоми - Съгласен съм да се добави
- Други безгръбначни - ДА
-- ракообразни(подфорум) Съгласен съм да се добави

Един тъп въпрос, скорпионите паякообразни ли са? А, като се замисля не е тъп, все пак не съм биолог  Wonder

И другото е, "кучета" и "котки" да стане "кучета и котки" или най-удачно да се преименува на "Хищници", и тогава ще стане - Не съм съгласен, предпочитам да си останат разделени.
- Хищници - евентуално с подфоруми:
-- кучета
-- котки

- Насекомоядни - Кои животни спадат към тях освен таралежите и доколко са разпространени в хобито?
- Двуутробни - И тук съм бос, знам, че някой имаше торбеста катерица, но не знам колко са разпространени в хобито.
- Гризачи - ДА
- Птици(птиците да са след бозайниците, не сред тях, както е в момента) - Съгласен съм
- Риби - ДА
- Други - ДА

П.С. Не изхождам от биологична гледна точка, а от това кое е по-разпространено като домашен любимец (като изключим многокраките  Crazy ). Затова например искам да си останат разделени кучетата и котките. А насекомоядните и двуутробните поне аз не съм чувал да са много разпространени като домашни любимци, но ако има интерес към тях ще се радвам да се дискутират.
Активен

Иво Катрафилов
VIP потребител
Терарист

Неактивен Неактивен

Gecko Addict

« Отговор #195 -: 03 Март 2009, 13:22:23 »

Ники, я махни бутона за анкети Smiley Ако някой наистина иска да пусне анкета да ти прати ЛС.
Активен

Кърто
VIP потребител
10 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 567

« Отговор #196 -: 03 Март 2009, 13:37:28 »

Подкрепям!
Активен

e-mail: kurto1@abv.bg
До момента си гледам:
Link
Niki
Админ
Терарист

Неактивен Неактивен

terraristic.net

« Отговор #197 -: 04 Март 2009, 09:42:40 »

Ох аз направо ще забраня от админ панела да се пускат анкети. Опитът показва, че се ползват само по погрешка. Оня ден слях две теми и темата за чилийската роза осъмна с чисто нова безмислена анкета  Bad mood

Едит: Видях как се махат анкетите, вече няма нужда да стигаме до такива драстични мерки.
Активен

kitana
9 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 404

« Отговор #198 -: 05 Март 2009, 10:25:33 »

Защо след публикуването на поста се връща във форума,а не в темата?Няма ли да е по-удобно?Така човек ще си прегледа написаното веднага.
Активен

: : A R T : :
xfan
xfan
12 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #199 -: 05 Март 2009, 10:29:10 »

Това се оправя от настройките на профила, в настройки за изглед и подредба се слага отметка пред "Върни се по подразбиране в темата след публикация." и ... воала :-)))
Активен

Страници: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 14   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на:  

© terraristic.net 2007 - 2010 | XHTML | CSS | карта на сайта | Powered by SMF 1.1.14 | SMF © 2006-2011, Simple Machines LLC