didotrix
Втора ларва
Неактивен
|
 |
« -: 04 Февруари 2010, 14:19:48 » |
|
Здравейте. Не видях такава тема, затова реших да пусна. Скоро ми подариха този вид тарантула. Искам да отбележа, че ми е ПЪРВА! До сега не съм гледал такива животинки. Информацията, която намирам из нета е оскъдна и противоречива. Искам да попитам има ли някой от форума, който отглежда този вид тарантула. Какви съвети може да ми даде за отглеждането й, както и за защитата й. Разбрах, че е тарантула от Стария Свят, което означава, че косъмчетата й не са опасни, а само хапе (което за мен е по-добрия вариант). Подходяща ли е за първа тарантула? Позволява ли да бъде държана? Моля за повече информация!
Благодаря ви!
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
PredatorX
Модератор
11 кожи
Неактивен
MASTERING THE ART OF THE SWARM
|
 |
« Отговор #1 -: 04 Февруари 2010, 14:48:38 » |
|
Дръж я на 25-28 градуса и 70-80 процента влага. Става 13-15 см разкрач. Не е подходяща за първа тарантула както и да бъде държана защото е агресивна и има по-гадна отрова от повечето тарантули. П.П. Видовото име (в този случай fimbriatus) се пише с малка буква.
|
|
|
|
|
Активен
|
Модераторът – подобно на босовете в компютърните игри, той има уникални способности и точно това го прави особено страховита заплаха. Твърди, че съблюдава за спазването на правилата на форумите, но реалната му и очевидна за всички цел е да наложи режим на терор и диктатура, в който никой потребител да не смее да поства под страх от смъртно наказание. Противодействие – ако нищо друго не работи, пробвайте да спазвате правилата. Може да не ви се вярва, но помага. Отглеждам Herp Humor
|
|
|
naHuka
9 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #2 -: 04 Февруари 2010, 15:23:34 » |
|
Като изключим,че няма да можеш да я държиш... (А колко е голяма твоята тарантула) ? Ако е малка,ще и свикнеш на номерата така че не виждам нищо лошо да се пробваш  Успех !
|
|
|
|
|
Активен
|
You need Satan,more than he needs you
|
|
|
didotrix
Втора ларва
Неактивен
|
 |
« Отговор #3 -: 10 Февруари 2010, 21:40:02 » |
|
Много благодаря за инфото! Тарантулата е още бебе, не си е сменяла кожуха  Не показва признаци на раздразнителност когато й отварям капака и й сменям памука. Странното е, че не иска да яде. Тъй като съм от Пловдив и няма откъде да се снабдявам с щурчета, й взех бели червеи. Но не иска да ги яде. Като й го пусна пред муцуната, тя се обръща и се отдалечава. Не знаех, че отровата й е по-силна от останалите видове. Тва е ново за мен 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
PredatorX
Модератор
11 кожи
Неактивен
MASTERING THE ART OF THE SWARM
|
 |
« Отговор #4 -: 10 Февруари 2010, 21:47:36 » |
|
Много благодаря за инфото! Тарантулата е още бебе, не си е сменяла кожуха  Не показва признаци на раздразнителност когато й отварям капака и й сменям памука. Странното е, че не иска да яде. Тъй като съм от Пловдив и няма откъде да се снабдявам с щурчета, й взех бели червеи. Но не иска да ги яде. Като й го пусна пред муцуната, тя се обръща и се отдалечава. Не знаех, че отровата й е по-силна от останалите видове. Тва е ново за мен  Ако те ухапе ще си имаш проблеми няколко дни. Мисля че не е чак толкова гадна колкото на Poecilotheria spp. но пак не е приятно.
|
|
|
|
|
Активен
|
Модераторът – подобно на босовете в компютърните игри, той има уникални способности и точно това го прави особено страховита заплаха. Твърди, че съблюдава за спазването на правилата на форумите, но реалната му и очевидна за всички цел е да наложи режим на терор и диктатура, в който никой потребител да не смее да поства под страх от смъртно наказание. Противодействие – ако нищо друго не работи, пробвайте да спазвате правилата. Може да не ви се вярва, но помага. Отглеждам Herp Humor
|
|
|
xfan
xfan
12 кожи
Неактивен
Ако животът ти поднася лимони...върни му лимонки!
|
 |
« Отговор #5 -: 11 Февруари 2010, 09:50:34 » |
|
... и й сменям памука...
Дет се вика, ком аген :-))) За какъв памук си говорим :-)
|
|
|
|
|
Активен
|
Тарантулас ол дъ уей (да не се чете "Дърти тарантули на пътя" или "По-старият път на тарантулите"!)
|
|
|
didotrix
Втора ларва
Неактивен
|
 |
« Отговор #6 -: 11 Февруари 2010, 09:54:24 » |
|
Дет се вика, ком аген :-))) За какъв памук си говорим :-)
Ами тя е още бебе. Казаха ми, че поне 2 месеца трябва да стои в кутийката с памука. Има си достатъчно място да се разхожда и видимо изглежда щастлива.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
xfan
xfan
12 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #7 -: 11 Февруари 2010, 10:41:48 » |
|
Какво ще рече бебе? Можеш ли да кажеш ориентировъчен размер на тялото, дори и да е няколко милиметра ... Моята скрофа си е на кокосов субстрат откакто я имам, а пристигна нейде 2-3 мм барабар с краката едва ли не :-) Тоя номер с памука ... нещо не ми вдъхва доверие, особено пък за следващите 2-3 месеца ...
|
|
|
|
|
Активен
|
Тарантулас ол дъ уей (да не се чете "Дърти тарантули на пътя" или "По-старият път на тарантулите"!)
|
|
|
eXpress
9 кожи
Неактивен
Ако живота ти поднесе лимони.. Пийни една текила.X
|
 |
« Отговор #8 -: 11 Февруари 2010, 12:38:22 » |
|
Скоро един съфорумец си намери хроматуса с подвити крака и го гледаше върху памук. След ден-два ми каза че е умрял. Сигурно се беше дехидратирал защото не му е капвал водица известно време. А и с този памук паячето трудно би си направило убежището по-удобно..
|
|
|
|
|
Активен
|
New skype - evcho92
|
|
|
didotrix
Втора ларва
Неактивен
|
 |
« Отговор #9 -: 11 Февруари 2010, 17:12:38 » |
|
Относно възрастта и размера на моя звяр - още не си е сменял облеклото и е голям 2 см с крачетата.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
xfan
xfan
12 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #10 -: 12 Февруари 2010, 09:44:54 » |
|
Махай памуци и всякакви други глупости, слагай го на кокосов субстрат, че да си нямаш грижи :-)
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
didotrix
Втора ларва
Неактивен
|
 |
« Отговор #11 -: 15 Февруари 2010, 10:46:13 » |
|
Между другото, снощи си смени първата кожа  И цветовете му станаха много по-яки!
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|