xfan
xfan
12 кожи
Неактивен
Ако животът ти поднася лимони...върни му лимонки!
|
 |
« -: 29 Август 2007, 13:58:15 » |
|
Според мен няма никакво значение какво си вземаш, стига човек да си ползва мозъка и за други дейности, освен да пази равновесие с него :-) Ако си достатъчно отговорен, уважаваш животното, за което се грижиш и не се правиш излишно на "мъж" ... няма да имаш проблеми. Добре е подобни "опасни" видове да се вземат от съвсем малки, за да можеш да свикнеш с него и с характера му. Разбира се трябва да си пределно наясно с какво точно се захващаш. Да си прочел поне елементарните изисквания за вида и да си подготвен за всякакви изненади. Наистина да знаеш какъв паяк си вземаш и дали той отговаря на очакванията ти. А не след като си го взел заради невероятните му цветове да разбереш, че ще го виждаш рядко, да не кажа почти никога, ако му осигуриш условия достатъчно близки до реалните. Да си мислиш как ще се фукаш пред другите какъв як паяк имаш в ръката си без да си достатъчно информиран как този паяк хапе многократно и не му мисли много преди да ти скочи .... Ето тогава стават гафовете, когато човек си няма идея с какво се захваща, но просто много го кефи това синьото :-))) Но, ако очакваш злобен, нервен, хаплив и ужасно бърз паяк, който обича да си изкопае една дълбока бърлога и да се показва от нея само като огладнее и то, за да сграбчи плячката си и да се скрие обратно вътре ... тогава това е паяка за теб :-) Разбира се винаги можеш да го сложиш в нещо с 1 см субстрат и да го виждаш винаги, но ... това означава, че просто не си му осигурил това, от което се нуждае тази тарантулка, за да се чувства спокойна и в безопасност. А когато няма къде да избяга ... ще скача срещу източника на опасност :-) Имам макулата, имам муринус, имам и цератогирус - все мили и нежни създания, и досега никога не съм имал проблеми с тях по простата причина, че съм ги оставил на мира, да си правят техните си работи. Храня ги и им се радвам без да ги шашкам ненужно. Без да им бъркам в кутийките, за да се опитам да ги изкарам от бърлогите им, че да ги видя (макар че муринуса ми само докато му вдигна кутийката и сам излиза да види кой е тоя самоубиец дето си проси да го цунка). Ако толкова много ти харесва паячето порови се из интернет, прочети за какво става дума. Прочети така наречените байт-репорти, за да знаеш какво те чака и ако все още те кефи .. граби смело и с пълни шепи :-)))) Държа да уточня, че говоря от позицията на човек, който не е гледал подобен вид, а просто съм чел за него, превеждал съм какво други са писали и малко или много всичките ми впечатления са втора ръка. Това ще е така още около месец предполагам. Смятам и аз да си взема :-))))) Няма неотровна тарантула, всички са отровни ( кои повече, кои по-малко) и вече проблема идва от това, ако си алергичен към отровата им. Болка ще има, дори и да е "сухо" ухапването. А с вид като ливидума шанса да стане гаф е доста по-голям :-)) Аре, че мнгоо скъпо пък и след малко
|