Гост
24 Май 2012, 17:12:12
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Новини: Екипът на terraristic.net не толерира неспазването на ПРАВИЛАТА и неграмотното писане!
Пишете на кирилица.
Слагайте главни букви и препинателни знаци.
Не замествайте български букви с цифри (4, 6).

Начало   Помощ Календар Галерия Вход Регистрирай  
Страници: 1 2 [3]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Размножаване на леопардов гекон  (Прочетена 3756 пъти)
ogkush
3 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 48

« Отговор #40 -: 10 Септември 2011, 13:24:44 »

Мерси за бързия отговор.
Активен
jimmy
8 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 325

« Отговор #41 -: 10 Септември 2011, 18:08:24 »

Почти постигнах това, което искам. ..

Мисля, че това вече минава за Jungle.

Това, което искам да постигна е нещо подобно, но с цяла аберантна опашка.

До стабилен белег цяла аберантна опашка, ако питаш мен, има още доста (може би годинки) работа, но иначе гекончето изглежда страхотно – ЧЕСТИТО!
Мерси Drink beer
Но, не мисля, че ще ми отнеме години. Ето баща му:

Него съм го получил от майка с подобна опашка и обикновен мъжкар.  Tongue
Активен
100yan
11 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 838

::: Geckoholic :::

« Отговор #42 -: 10 Септември 2011, 18:22:30 »

Но, не мисля, че ще ми отнеме години. Ето баща му...
Него съм го получил от майка с подобна опашка и обикновен мъжкар.  Tongue

Под „стабилен белег” разбирам да се унаследява твърдо в значителна част от поколението. За две години размножаване колко малки с такава опашка си получил? Този белег е полигенетичен: не се унаследява така закономерно, както останалите „по-известни” белези. Поради това, за получаването на такава генетична линия животни спорен мен си трябва як „line breeding”, а това не става бързо.

ПС: Не ме разбирай погрешно, от сърце желая много успех в начинанието и дано се получи както си го представяш!  Thumb up  Drink beer
Активен

Eublepharis macularius: 9.15.0.0 [HTCT, SHTCT/B., Emerine, Sunglow Bell, APTOR, RAPTOR, MSS, Blizzard, GK Snow, Black Hole];
Pachydactylus turneri: 2.4.0.2; Paroedura pictus: 1.2.2.0; Homopholis fasciata: 1.1.0.0; Rhacodactylus auriculatus: 0.2.0.0 [Red Stripe]; Rhacodactylus ciliatus: 1.1.0.0 [Patternless, Tiger]; Teratoscincus roborowskii: 1.1.0.0
jimmy
8 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 325

« Отговор #43 -: 10 Септември 2011, 20:55:18 »

Прав си. Не съм разбрал какво си имал предвид в предния пост.   Sorry
Успех и на теб в проектите Smiley Drink beer

П.С.: ами малко такива опашки съм изкарал, но и малко гекони са излезнали от тези животни. Около 20% е проявана на гена.
Активен
100yan
11 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 838

::: Geckoholic :::

« Отговор #44 -: 11 Септември 2011, 07:55:54 »

Около 20% е проявана на гена.

Говориш за 20% от поколението по линия на първата ти женска с такава опашка нали? Хич не звучи зле като начало.  Thumb up

При мен процентът е многократно по-нисък, но аз си водя статистика на база на всички женски общо. За 3 години размножаване, този сезон за първи път получих две Jungle гекончета (т.е. с аберантна шарка на гърба и опашката), като и двете са с общи родители. По тази линия нямах нито един гекон с аберантна опашка и в конкретния случай гоних подобряване на една от Tangerine линиите си като бях върнал кръстоската обратно към родителите. Има още много какво да се желае по отношение на степента на аберантност, но съм доволен, тъй като мутацията възникна неочаквано.
Активен

Eublepharis macularius: 9.15.0.0 [HTCT, SHTCT/B., Emerine, Sunglow Bell, APTOR, RAPTOR, MSS, Blizzard, GK Snow, Black Hole];
Pachydactylus turneri: 2.4.0.2; Paroedura pictus: 1.2.2.0; Homopholis fasciata: 1.1.0.0; Rhacodactylus auriculatus: 0.2.0.0 [Red Stripe]; Rhacodactylus ciliatus: 1.1.0.0 [Patternless, Tiger]; Teratoscincus roborowskii: 1.1.0.0
333_Petko_333
3 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 69

« Отговор #45 -: 03 Декември 2011, 17:28:12 »

Пожелавам ти още много такива хубави бебоци като тези гекончета. Thumb up Thumb up Thumb up
Активен
Bai1van
1 кожа

Неактивен Неактивен

Публикации: 18

« Отговор #46 -: 20 Април 2012, 11:45:49 »

Как върви размножителният сезон тази година? Като гледам по старите публикации има хора които са се похвалили с бебета още март месец, а тази година още няма нищо. Просто ми е любопитно как се развива развъждането през тази година и се надявам хората които се занимават с това да споделят Smiley
Активен
Страници: 1 2 [3]   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на:  

© terraristic.net 2007 - 2010 | XHTML | CSS | карта на сайта | Powered by SMF 1.1.14 | SMF © 2006-2011, Simple Machines LLC