Flippy
4 кожи
Неактивен
|
 |
« -: 01 Март 2010, 10:45:46 » |
|
Приятеля ми днес ще взима 2 броя Brachypelma baumgarteni по на 5 кожи ( едната е за мен  ) .. та понеже навсякаде пише страшно малко за този вид (да не кажа съвсем нищо) предполагам че ще е като всички останали от рода си , но аз пак да си попитам някои ако знае нещо особено за този вид ? Да имат някакви претенции по-специални?  Ще ми е 2ри паяк и наистина не бих искала да го уморя 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
xfan
xfan
12 кожи
Неактивен
Ако животът ти поднася лимони...върни му лимонки!
|
 |
« Отговор #1 -: 01 Март 2010, 13:27:46 » |
|
Единственото, което мога да кажа е ... хвала на приятеля ти :-))
|
|
|
|
|
Активен
|
Тарантулас ол дъ уей (да не се чете "Дърти тарантули на пътя" или "По-старият път на тарантулите"!)
|
|
|
Etamin
6 кожи
Неактивен
Boinae !
|
 |
« Отговор #2 -: 01 Март 2010, 15:38:38 » |
|
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
manerkata
7 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #3 -: 01 Март 2010, 16:01:29 » |
|
Вид Земен Размер 13-16см с краката Хранене Насекоми, главно щурци и много рядко малки гущери и мишлета. Този вид обича да си похапва и рядко отказва храна. Агресивност Не са агресивни, спокойни са. Препоръчват се за начинещи. Може да хвърля защитни косъмчета, но само когато е стресирана. Растеж Нормален до бърз Влажност 70% - 75% Температура 24°С - 28°С Терариум По-важно е терариума да е широк, отколкото висок. Добре е да се сложи укритие в терариума (кокосов орех, глинен съд, кора от дърво или др.) и торфа да е поне 5см. Още За 4-5 години достигат полова зрялост, а продължителността на живота на женските е до 25 години.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Велко
6 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #4 -: 01 Март 2010, 17:43:15 » |
|
Brachypelma baumgarteni e самостоятелен вид/класифициран/. Не е обикновена смеска м/у Brachypelma smithi и Brachypelma boehmei. /само уточнение/
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Flippy
4 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #5 -: 02 Март 2010, 09:20:33 » |
|
До тук нищо ново  Иначе вчера ги взехме  Малко са охраненки .. затова ще постоят извесно време без храна  Иначе постоянно си щъкат .. и специално на мен ми изглеждат супер малки  С нетърпение чакам да станат поне на 8-9 кожи 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Kurtagen
5 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #6 -: 02 Март 2010, 12:48:00 » |
|
 Доста трябва да си почакаш 
|
|
|
|
|
Активен
|
Acanthoscurria geniculata 0.1.0 / Brachypelma boehmei 1.0.0 / Brachypelma smithi 0.1.1/ Brachypelma vagans 0.1.0/ Grammostola pulchra 0.0.1 / French buldog 1.0.0 / Lasiodora striatipes 0.0.1
|
|
|
Etamin
6 кожи
Неактивен
Boinae !
|
 |
« Отговор #7 -: 24 Юли 2010, 16:48:22 » |
|
 Вече смениха по 2 кожи и са на 6 мисля, сега на единия задника му е черен и го чакам да сменя, вече изглеждат така, от снимката не си личи мн но са доста по оцветени 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
ShineDown
5 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #8 -: 06 Септември 2010, 14:23:51 » |
|
Ето го и моето baumgarteni. 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
bogart
1 кожа
Неактивен
|
 |
« Отговор #9 -: 17 Януари 2011, 20:43:15 » |
|
Ето го и моя нов любимец. Brachypelma baumgarteni -Bagart  Взех го от Иво Катрафилов миналата седмица. Много му се кефя,ама още отказва храна,може би защото беше с доста подуто коремче и не е гладен. П.С. Сори за качеството ама е с телефон снимана.
|
|
|
|
|
Активен
|
Отглеждам -Brachypelma baumgarteni(Bagart)
|
|
|
bogart
1 кожа
Неактивен
|
 |
« Отговор #10 -: 20 Януари 2011, 21:35:35 » |
|
Тарантулката ми не иска да се храни.От една седмица е при мен ,но всеки път като и предложа храна тя отказва да яде  .Дори се плаши от червейчетата и бяга от тях като се приближат.Трябва ли да се притеснявам,че не яде или просто е процес на аклиматизация в новата кутия. 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Poecilotheria1997
Баннат
5 кожи
Неактивен
Публикации: 110
|
 |
« Отговор #11 -: 20 Януари 2011, 21:38:23 » |
|
Никой неможе със сигурност да ти каже. Може да е пред смяна, може още да свиква, може да е от стрес и т.н. Едит: Опа от невнимание не видях кутииката  Извинявай.
|
|
|
|
|
Активен
|
Моля админите като ми пишат че съм направил някаква грешка да пишат коя точка съм нарушил само.
|
|
|
negat1ve
Модератор
7 кожи
Активен
|
 |
« Отговор #12 -: 20 Януари 2011, 22:29:23 » |
|
Причините са точно две - кутията е твърде голяма за паяче на този размер и най-вероятно храната също е несъразмерна за него.
Премести го в кутийка чийто диаметър е максимум 2-3 пъти разкрача на паячето (най-често в такъв размер кутии слагат сосове или салати) и предлагаи храна не по-голяма от коремчето на дзвера. Ако червейчетата са по-големи му ги режи. Вярвам това ще оправи проблема.
Чети малко повече, тези неща ги има нищени на доста места...
|
|
|
|
|
Активен
|
Не всичко, което има две бузи е лице!
|
|
|
bogart
1 кожа
Неактивен
|
 |
« Отговор #13 -: 24 Януари 2011, 15:29:15 » |
|
Искам да благодаря на negat1ve за съветите.След преместването на моя Bagart в по малка кутия ,май наистина се чувства по добре .  След няколко дневно назландисване най-накрая снощи моя дзвер си похапна двете половинки на един брашнен червей .  Направо си мислех че ще умре от глад. Днес го гледам да се разхожда доволно с подуто коремче,загризал остатъците от червея.    Още веднъж благодаря за съветите. 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
negat1ve
Модератор
7 кожи
Активен
|
 |
« Отговор #14 -: 24 Януари 2011, 17:09:24 » |
|
Пак забележка за кутията - това е земен вид, но това не му пречи ни най-малко да се катери по отвесни повърхности. Надуто коремче, алпиниски наклоности, висока кутия и твърди предмети доло може да са кофти комбинация в периодите непосредствено преди смяна когато катераческите способности им изневеряват на моменти.
Запълни кутията с повечко субстрат и ще тушираш проблема. Има известен шанс обяче бубата да я налегнат миньорски желания и да се зарови. Вида не са изявени копачи, но брахипелмите като цяло са плахи и при наличие на повечко субстрат може да си барне подземна бърлога.
|
|
|
|
|
Активен
|
Не всичко, което има две бузи е лице!
|
|
|
bogart
1 кожа
Неактивен
|
 |
« Отговор #15 -: 24 Януари 2011, 17:49:45 » |
|
Mоже би заради снимката отгоре не личи,че височината на кутията е не повече от два пъти разкрача на паяка.Мисля,че няма никаква опасност.Благодаря ти иначе си напълно прав
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Etamin
6 кожи
Неактивен
Boinae !
|
 |
« Отговор #16 -: 24 Януари 2011, 18:26:51 » |
|
Ако няма дупки и на капака мисля че трябва да направиш още, доста.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
bogart
1 кожа
Неактивен
|
 |
« Отговор #17 -: 14 Май 2011, 20:42:23 » |
|
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
bogart
1 кожа
Неактивен
|
 |
« Отговор #18 -: 19 Юни 2011, 11:50:14 » |
|
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
snake10
2 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #19 -: 26 Юли 2011, 16:29:19 » |
|
|
|