Гост
07 Февруари 2012, 23:54:27
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Новини: Екипът на terraristic.net не толерира неспазването на ПРАВИЛАТА и неграмотното писане!
Пишете на кирилица.
Слагайте главни букви и препинателни знаци.
Не замествайте български букви с цифри (4, 6).

90 лв 50 лв
   Начало   Помощ Календар Галерия Вход Регистрирай  
Страници: [1] 2   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Откъснати крайници  (Прочетена 3738 пъти)
razera
3 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 47

« -: 13 Февруари 2008, 20:38:37 »

здр на всички!преди два дни дадох на малкото ми смити почти мъртъв щурец!видях че е изял единия крак на щуреца!на другия ден забелязах че си е откъснал двата предни крака!усилил съм влажността,и сега е добре,обикаля ,ровичка субстракта!забравих да спомена че е на 3 кожи и е пред сняма(потъмнял е целия)!дали ще се оправи или ще умре!знам че е много относително да се говори за малък паяк ,дали ще живее,но реших да попитам хората с по - голям опит !какво мога да направя аз за да не умре сега?благодаря за отговорите на всички предварително!
Активен
xfan
xfan
12 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 1118

Ако животът ти поднася лимони...върни му лимонки!

« Отговор #1 -: 13 Февруари 2008, 20:46:02 »

ами щом е добре засега на следващатата смяна ще ги регенерира, най-вероятно полу-мъртвият щурец все пак е успял да го нарани или е станала някоя друга гадост :-(
Аз мачклам главите на щурците и им късам задните крака, за всеки случай, когато ги давам на по-малки и нежни паячета :-)
Активен

Тарантулас ол дъ уей (да не се чете "Дърти тарантули на пътя" или "По-старият път на тарантулите"!)
razera
3 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #2 -: 13 Февруари 2008, 21:10:04 »

аз също им мачкам главите и им махам задните крака!нз как е станало , но е много кофти!дано да се оправи!
Активен
reptilian
11 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 785

Господ е милостив ,ние не сме

« Отговор #3 -: 13 Февруари 2008, 21:29:20 »

Хубаво е да се види как паяка захапва щуреца или няква друга плячка ,за да е сигурно . Аз винаги го права защото знам как хапят тези малки,грозни,вскусни(  Laugh ) гадини  Angry
Активен

Отглеждам : Link Schmerz ist nur ein Vorwand der schwachen
hunter
11 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 753

« Отговор #4 -: 14 Февруари 2008, 18:18:39 »

На двама мои приятели се е случвало малко смити да си хвърли 2 крака и след това да умре  Priest
Активен

botan
8 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 300

« Отговор #5 -: 14 Февруари 2008, 20:48:22 »

И моето направи този номер преди, докато беше още малко, но не му се вързах много, много и ето, живо си е и си расте. Smiley
Активен

Паяци: Brachypelma albopilosum 0.1.0; Brachypelma boehmei 0.1.0 и Brachypelma auratum 0.0.1.
Мравуняци: Camponotus ligniperda.
Други: Руска синя 1.0.0; Trachemys scripta elegans 0.1.0 и един аквариум със скариди и рибки.
Niki
Админ
Терарист

Неактивен Неактивен

Публикации: 2913

terraristic.net

« Отговор #6 -: 14 Февруари 2008, 23:51:38 »

Малките паячета лесно възстановяват откъснати крака. Според мен няма място за притеснение.
Активен

РАЗПРОДАЖБА на тарантули: Link
Търся МЪЖКИ паяци за размножаване: Link
razera
3 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #7 -: 15 Февруари 2008, 17:52:07 »

мерси за подкрепата!днес като отворих кутийката видях че сменя,оставаха му само още два крака да съблече!Целия беше светъл и по голям!капнах няколко капки вода върху субстратът и го оставих на спокойствие!дано да се оправи! Priest Spider
Активен
StR
12 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 990

« Отговор #8 -: 15 Февруари 2008, 18:22:01 »

субстракта
В началото ми беше забавно да гледам как някои хора грешат,но вече се изнервям-пише се СУБСТРАТ без "к"
Активен
Niki
Админ
Терарист

Неактивен Неактивен

terraristic.net

« Отговор #9 -: 15 Февруари 2008, 22:10:56 »

субстракта
В началото ми беше забавно да гледам как някои хора грешат,но вече се изнервям-пише се СУБСТРАТ без "к"

Всички правим грешки, няма място за нерви. Просто казваме на човека, че е сгрешил и това е Smiley
Активен

razera
3 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #10 -: 16 Февруари 2008, 19:06:29 »

субстракта

Всички правим грешки, няма място за нерви. Просто казваме на човека, че е сгрешил и това е Smiley
ок ще знам за напред!
Активен
QueEs
2 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 22

« Отговор #11 -: 25 Април 2008, 23:07:46 »

Паяка ми сменяше кожа но нещо не беше наред та изчаках още ... и накрая реших да видя точно какъв е проблема та ... неможа да си изкара едното кра4е и си го е откъснал намазах мястото с лак за нокти прозрачен с друго ще мога ли да му помогна или да му приготвям погребение ?
Активен
xfan
xfan
12 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #12 -: 25 Април 2008, 23:11:04 »

Повиши му влажността и го наблюдавай, по принцип собственоръчно откъснат крак не е проблем. Това,  че си го намазал с лак се надявам да помогне повече отколкото може да навреди, но .. все пак гледай да има вода и .. стискай палци :-)
Активен

Тарантулас ол дъ уей (да не се чете "Дърти тарантули на пътя" или "По-старият път на тарантулите"!)
QueEs
2 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #13 -: 25 Април 2008, 23:16:14 »

мерси дано оживее а, лака какво може да му стори ?
Активен
xfan
xfan
12 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #14 -: 25 Април 2008, 23:38:36 »

Ами незнам дали всеки става и химикалите в него как биха му се отразили, но ... ше се разбере утре :-) Стискаме палци да се оправи :-)
Активен

ToNyyYy
9 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 494

« Отговор #15 -: 25 Април 2008, 23:39:54 »

Стискам ти палци  Sad
Активен

I am what i am
Отглеждам
Niki
Админ
Терарист

Неактивен Неактивен

terraristic.net

« Отговор #16 -: 26 Април 2008, 02:35:10 »

Моля те сложи по-описателно заглавие на темата си.
Активен

QueEs
2 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #17 -: 26 Април 2008, 10:39:35 »

Все още е жива, но не мърда нз дано се оправи  Cry
Активен
xfan
xfan
12 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #18 -: 26 Април 2008, 11:05:13 »

Не я закачай, гледай да и е влажно и да има ВИНАГИ вода, за да възстанови загубените телесни течности. Щом е до главогръда скъсаното няма страшно, би трябвало да си го е запушила и сама теча, но ... дано не стане някой фал :-(
Активен

hunter
11 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 753

« Отговор #19 -: 26 Април 2008, 15:00:13 »

Това с лака според мен е пълна глупост и при мен е  ставало такива неща с крака и нищо няма на паяциъте ако ти умре по скоро ще е от лака.
Активен

Страници: [1] 2   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на:  

© terraristic.net 2007 - 2010 | XHTML | CSS | карта на сайта | Powered by SMF 1.1.14 | SMF © 2006-2011, Simple Machines LLC