Гост
08 Февруари 2012, 01:03:40
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Новини: Екипът на terraristic.net не толерира неспазването на ПРАВИЛАТА и неграмотното писане!
Пишете на кирилица.
Слагайте главни букви и препинателни знаци.
Не замествайте български букви с цифри (4, 6).

90 лв 50 лв
   Начало   Помощ Календар Галерия Вход Регистрирай  
Страници: [1]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Pandinus cavimanus (Танзанийски червенощипчест скорпион)  (Прочетена 1684 пъти)
Jim Crow
8 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 340

« -: 29 Март 2010, 21:04:20 »

Много ме грабна този скорпион  Scorpion

Искам 2 такива мъничета да си отглеждам. Някой ако има от този вид, ще се радвам да сподели нещо за тях, а и някоя друга снимчица да ми поглези очите.

P.S> Утре ще напиша една статийка набързо за отглеждането им, че трябва да я преведа сега Wink
P.S2> Не знам дали е правилно както съм го нарекъл на български език "червенощипчест", но така ми звучи правилно преведено Red Claw.
Активен
Мъни
Модератор
8 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 300

« Отговор #1 -: 30 Март 2010, 04:43:17 »

Имам чифт, малки са още. Кефят ме  Thumb up
Активен

Господи, моля те, дай ми мъдрост, за да  разбера мъжете;
дай ми любов, за да  им прощавам;
дай ми търпение, за да изтърпя настроенията им.
И, Господи, забележи - СИЛА НЕ ИСКАМ!!
Иначе ще ги пребия до смърт…
pyroman
VIP потребител
5 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 140

Деволюция

« Отговор #2 -: 30 Март 2010, 08:11:25 »

В секция "Фотография", тема "Скорпиончета" има изтипосани моите вагабонти. Големи диванета са, доста по - бойни от бравчедите императори, но ме кефят.
Активен

Усмихни се, утре ще е по - зле!
Jim Crow
8 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #3 -: 31 Март 2010, 16:53:27 »

Pandinus cavimanus [Tanzanian Redclaw Scorpion]
Танзанийски червенощипчест скорпион

P. cavimanus е с по-агресивен нрав от популярния си съродственик P. imperator (Императорския скорпион) и поради тази причина обикновено не се препоръчва на начинаещи в хобито. Тялото му достига дължина от 10-13 см. и има меко жило, но за компенсация е снабден с много силни червеникави щипки - при мъжките индивиди, те са по-големи и по-червенеещи.
Обитава дъждовните тропически гори на Африка, главно Танзания и обикновено води наземен начин на живот. В плен живее 5-8 години, а в природата 3-7 г.  Условията, които изисква не са трудни - температура между 21-29°C и влажност на въздуха 75-80%
За отглеждането му може да използвате 30-литров съд, пълен с десетина сантиметра влажен субстрат. От значение е площта на дъното, а не на височината. Ако използвате терариум с вентилационна мрежа, скорпионът не трябва да има достъп до нея и за всеки случай - нека е по-дебела, защото е възможно да я разкъса с щипки си. Ще е добре и да му осигурите място за криене.
Задължителна е паничка с вода, от която да пие скорпионът.
Може да се храни с щурци, хлебарки и новородени мишлета. P. cavimanus използва жилото си ако се чувства в опасност, а когато ловува предпочита да се справя със силните си щипки, прекършвайки плячката си!
Не се препоръчва отглеждането на два или повече скорпиона от този вид в един и същи съд, защото проявяват агресия и последиците може да са фатални. Поради тази причина и размножаването му е по-трудно отколкото на други видове, тъй като ако един от "партньорите" не сметне другия за подходящ, могат да се бият до смърт!
Ужилването на P. cavimanus не е фатално за хората (освен ако не са алергични), но бъдете внимателни, защото дори и възрастен човек може да развие свръхчувствителност след няколко ужилвания. Бъдете много предпазливи ако хващате този скорпион в ръка и не подценявайте мощните му щипки!
Активен
Mitko
2 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 21

« Отговор #4 -: 15 Май 2010, 15:53:35 »

И аз мисля да си вземам от тези  Scorpion.Много ми харесаха Metal.Ще може ли да дадете още малко инфо за тях Google it.Защото аз немога да намеря Huh? Huh? Huh? Sad
Активен

Фен на леопардовия гекон-(Eublepharis macularius) и Танзанийски червенощипчест скорпион-(Pandinus cavimanus) като цяло на влечуги, декоративни птици, скорпиони и декоративни рибки. .Smiley
Текущи дживотни:
Рибка Принцеса,Сомче,Две лири-(мъжка и женска),две бебета от двойката в дясно:), един Охлюв:) и канарче.
Jim Crow
8 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #5 -: 15 Май 2010, 22:17:19 »

Ами какво те интересува повече?
Активен
Mitko
2 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #6 -: 16 Май 2010, 18:11:49 »

Ами например, как мога да регулирам влажността на въздуха? BookКакъв субстракт трябва да изпозвам? BookТрябва ли им някакво осветление и дали ще могат да издържат на южно положение, и какви терариумни растения мога, и трябва да гледам??? Book Scorpion
Активен

Фен на леопардовия гекон-(Eublepharis macularius) и Танзанийски червенощипчест скорпион-(Pandinus cavimanus) като цяло на влечуги, декоративни птици, скорпиони и декоративни рибки. .Smiley
Текущи дживотни:
Рибка Принцеса,Сомче,Две лири-(мъжка и женска),две бебета от двойката в дясно:), един Охлюв:) и канарче.
gshoo
Модератор
10 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 683

̿ ̿̿ ̿̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з=($,DMS,$)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿ ̿̿ ̿

« Отговор #7 -: 16 Май 2010, 20:37:17 »

Влажността се поддържа, като мориш субстрата. Трябва да е постоянно влажен, влажността е към 75-80%. Не му трябва осветление, не обичат светлината, няма значение изложението. Иска температура някъде между 21-29 градуса. Субстрата може да е кокосов, не е хубаво да са пясъци. Не дръж терариума на слънце, ако това ти е идеята с южното изложение.
Активен

Mitko
2 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #8 -: 16 Май 2010, 21:23:23 »

Много благодаря за отговора ти Drink beer
Активен

Текущи дживотни:
gshoo
Модератор
10 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 683

̿ ̿̿ ̿̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з=($,DMS,$)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿ ̿̿ ̿

« Отговор #9 -: 16 Май 2010, 23:26:11 »

Няма нищо, ама аз не казах нищо различно, по-горе не бях видял че го пише същото. Да знаеш, че са по-агресивни от императорите, ако си взимаш да не го бъзикаш смного смело.
Активен

Mitko
2 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #10 -: 17 Май 2010, 08:46:43 »

Знам Grin
Активен

Текущи дживотни:
teraristic
7 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 238

« Отговор #11 -: 17 Май 2010, 17:27:53 »

Това се любимите ми скорпиони Cheesy Няма да си простя че си дадох моя преди време  Cry
Активен

Mitko
2 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #12 -: 18 Май 2010, 16:10:43 »

Teraristic може да е било за хубаво  Undecided
Активен

Текущи дживотни:
teraristic
7 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 238

« Отговор #13 -: 18 Май 2010, 19:22:20 »

По-скоро за лошо ама възнамерявам да си купя пак скоро.КОлкото до гледанетонамен ми беше мн лесно.И скорпиона винаги ядеше  Wink
Активен

Mitko
2 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #14 -: 18 Май 2010, 20:55:33 »

Поздравления дано да е така и с другият ти скорпион Thumb up Scorpion
Активен

Текущи дживотни:
Страници: [1]   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на:  

© terraristic.net 2007 - 2010 | XHTML | CSS | карта на сайта | Powered by SMF 1.1.14 | SMF © 2006-2011, Simple Machines LLC