Jim Crow
8 кожи
Неактивен
|
 |
« -: 29 Март 2010, 21:04:20 » |
|
Много ме грабна този скорпион   Искам 2 такива мъничета да си отглеждам. Някой ако има от този вид, ще се радвам да сподели нещо за тях, а и някоя друга снимчица да ми поглези очите. P.S> Утре ще напиша една статийка набързо за отглеждането им, че трябва да я преведа сега  P.S2> Не знам дали е правилно както съм го нарекъл на български език "червенощипчест", но така ми звучи правилно преведено Red Claw.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Мъни
Модератор
8 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #1 -: 30 Март 2010, 04:43:17 » |
|
Имам чифт, малки са още. Кефят ме 
|
|
|
|
|
Активен
|
Господи, моля те, дай ми мъдрост, за да разбера мъжете; дай ми любов, за да им прощавам; дай ми търпение, за да изтърпя настроенията им. И, Господи, забележи - СИЛА НЕ ИСКАМ!! Иначе ще ги пребия до смърт…
|
|
|
pyroman
VIP потребител
5 кожи
Неактивен
Деволюция
|
 |
« Отговор #2 -: 30 Март 2010, 08:11:25 » |
|
В секция "Фотография", тема "Скорпиончета" има изтипосани моите вагабонти. Големи диванета са, доста по - бойни от бравчедите императори, но ме кефят.
|
|
|
|
|
Активен
|
Усмихни се, утре ще е по - зле!
|
|
|
Jim Crow
8 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #3 -: 31 Март 2010, 16:53:27 » |
|
Pandinus cavimanus [Tanzanian Redclaw Scorpion] Танзанийски червенощипчест скорпион
P. cavimanus е с по-агресивен нрав от популярния си съродственик P. imperator (Императорския скорпион) и поради тази причина обикновено не се препоръчва на начинаещи в хобито. Тялото му достига дължина от 10-13 см. и има меко жило, но за компенсация е снабден с много силни червеникави щипки - при мъжките индивиди, те са по-големи и по-червенеещи. Обитава дъждовните тропически гори на Африка, главно Танзания и обикновено води наземен начин на живот. В плен живее 5-8 години, а в природата 3-7 г. Условията, които изисква не са трудни - температура между 21-29°C и влажност на въздуха 75-80% За отглеждането му може да използвате 30-литров съд, пълен с десетина сантиметра влажен субстрат. От значение е площта на дъното, а не на височината. Ако използвате терариум с вентилационна мрежа, скорпионът не трябва да има достъп до нея и за всеки случай - нека е по-дебела, защото е възможно да я разкъса с щипки си. Ще е добре и да му осигурите място за криене. Задължителна е паничка с вода, от която да пие скорпионът. Може да се храни с щурци, хлебарки и новородени мишлета. P. cavimanus използва жилото си ако се чувства в опасност, а когато ловува предпочита да се справя със силните си щипки, прекършвайки плячката си! Не се препоръчва отглеждането на два или повече скорпиона от този вид в един и същи съд, защото проявяват агресия и последиците може да са фатални. Поради тази причина и размножаването му е по-трудно отколкото на други видове, тъй като ако един от "партньорите" не сметне другия за подходящ, могат да се бият до смърт! Ужилването на P. cavimanus не е фатално за хората (освен ако не са алергични), но бъдете внимателни, защото дори и възрастен човек може да развие свръхчувствителност след няколко ужилвания. Бъдете много предпазливи ако хващате този скорпион в ръка и не подценявайте мощните му щипки!
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Mitko
2 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #4 -: 15 Май 2010, 15:53:35 » |
|
|
|
|
|
|
Активен
|
Фен на леопардовия гекон-(Eublepharis macularius) и Танзанийски червенощипчест скорпион-(Pandinus cavimanus) като цяло на влечуги, декоративни птици, скорпиони и декоративни рибки. .  Текущи дживотни: Рибка Принцеса,Сомче,Две лири-(мъжка и женска),две бебета от двойката в дясно:), един Охлюв:) и канарче.
|
|
|
Jim Crow
8 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #5 -: 15 Май 2010, 22:17:19 » |
|
Ами какво те интересува повече?
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Mitko
2 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #6 -: 16 Май 2010, 18:11:49 » |
|
Ами например, как мога да регулирам влажността на въздуха?  Какъв субстракт трябва да изпозвам?  Трябва ли им някакво осветление и дали ще могат да издържат на южно положение, и какви терариумни растения мога, и трябва да гледам??? 
|
|
|
|
|
Активен
|
Фен на леопардовия гекон-(Eublepharis macularius) и Танзанийски червенощипчест скорпион-(Pandinus cavimanus) като цяло на влечуги, декоративни птици, скорпиони и декоративни рибки. .  Текущи дживотни: Рибка Принцеса,Сомче,Две лири-(мъжка и женска),две бебета от двойката в дясно:), един Охлюв:) и канарче.
|
|
|
gshoo
Модератор
10 кожи
Неактивен
̿ ̿̿ ̿̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з=($,DMS,$)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿ ̿̿ ̿
|
 |
« Отговор #7 -: 16 Май 2010, 20:37:17 » |
|
Влажността се поддържа, като мориш субстрата. Трябва да е постоянно влажен, влажността е към 75-80%. Не му трябва осветление, не обичат светлината, няма значение изложението. Иска температура някъде между 21-29 градуса. Субстрата може да е кокосов, не е хубаво да са пясъци. Не дръж терариума на слънце, ако това ти е идеята с южното изложение.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Mitko
2 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #8 -: 16 Май 2010, 21:23:23 » |
|
Много благодаря за отговора ти 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
gshoo
Модератор
10 кожи
Неактивен
̿ ̿̿ ̿̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з=($,DMS,$)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿ ̿̿ ̿
|
 |
« Отговор #9 -: 16 Май 2010, 23:26:11 » |
|
Няма нищо, ама аз не казах нищо различно, по-горе не бях видял че го пише същото. Да знаеш, че са по-агресивни от императорите, ако си взимаш да не го бъзикаш смного смело.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Mitko
2 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #10 -: 17 Май 2010, 08:46:43 » |
|
Знам 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
teraristic
7 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #11 -: 17 Май 2010, 17:27:53 » |
|
Това се любимите ми скорпиони  Няма да си простя че си дадох моя преди време 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Mitko
2 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #12 -: 18 Май 2010, 16:10:43 » |
|
Teraristic може да е било за хубаво 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
teraristic
7 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #13 -: 18 Май 2010, 19:22:20 » |
|
По-скоро за лошо ама възнамерявам да си купя пак скоро.КОлкото до гледанетонамен ми беше мн лесно.И скорпиона винаги ядеше 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Mitko
2 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #14 -: 18 Май 2010, 20:55:33 » |
|
Поздравления дано да е така и с другият ти скорпион 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
alleyesonme
5 кожи
Активен
Публикации: 105
|
 |
« Отговор #15 -: 25 Февруари 2012, 21:27:37 » |
|
"температура между 21-29°C и влажност на въздуха 75-80%" Мога да го гледам на стайна, така ли ? Мога ли да поддържам влажността с купа с вода ? През колко дни да го храня ?
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
DaniellCho
8 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #16 -: 26 Февруари 2012, 15:01:01 » |
|
На стайна температура може да се гледа, храни го на 1 седмица, като му свикнеш ще знаеш кога е гладен, само не го прехранвай много, могат да държат по няколко месеца без храна тея гадинки. Купичка с вода задължително и пръскаш по стените на терариума с пулверизатор сутрин и вечер, гледай 2/3 от субстрата да е влажен, но не мокър, все пак не гледаш земноводно, аз лично поливам вода в паничката и гледам да попрелее, такаче да намокри добре субстрата.  Ако имаш други въпроси питай 
|
|
|
|
|
Активен
|
Acanthoscurria geniculata: 0.1; Avicularia versicolor 0.1; Boa constrictor imperator: 0.1; Brachypelma boehmei: 0.1; Grammostola rosea: 0.1; Leptopelis vermiculatus:0.0.1; Pantherophis guttatus 0.1; Paroedura pictus: 1.1;
|
|
|
alleyesonme
5 кожи
Активен
Публикации: 105
|
 |
« Отговор #17 -: 26 Февруари 2012, 15:31:30 » |
|
Благодаря ти, ще питам ако има нещо !  Ще си взема един, чакам Велко да ми отговори кога ще може да го прати (заради температурите).
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|