Гост
24 Май 2012, 17:30:32
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Новини: Екипът на terraristic.net не толерира неспазването на ПРАВИЛАТА и неграмотното писане!
Пишете на кирилица.
Слагайте главни букви и препинателни знаци.
Не замествайте български букви с цифри (4, 6).

Начало   Помощ Календар Галерия Вход Регистрирай  
Страници: [1] 2 3   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Brachypelma angustum  (Прочетена 5400 пъти)
The_Khan
VIP потребител
8 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 319

Който иска намира начин

« -: 17 Февруари 2008, 21:48:40 »

Гледам, че няма тема за мойта трътка, та затуй да пусна...

Ще съм ви благодарен за всякакво инфо. Аз порових малко и намерих нещо. Не е много и е на английски (а това не е моя език  Nooo ), но поне цифрите за температурата и влагата са на български  Smiley

... е ако някой все пак има желание да преведе 15-ина реда  Embarrassed ще го черпя бира и ракия  
 Drink beer

По някое време ще метна и снимки
Активен

Моят вид: Двунога Piembira mnogohalbis
ZeRBeRuS
Модератор
12 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 1102

Тъпо е да си тъп, ама си е за цял живот!!!

« Отговор #1 -: 17 Февруари 2008, 22:05:19 »

Здрасти, Круме .
Значи общо взето на това попаднах аз :
размери на паяка :7см(само тяло), 16 см (тяло и крака)
тип:земен
температура:24-29 градуса
влажност : 75:80 %
характер: сравнително спокоен вид
Терариум с размери 30/20/20 ще му е перфе
Вида е открит през 1980 г.
Растежа не е много бърз, както при голям процент от паяците във вида.
За храната си наясно щурци и скакалци, като от време на време за диета може някоя хлебарка или новородено мишле.
Активен
The_Khan
VIP потребител
8 кожи

Неактивен Неактивен

Който иска намира начин

« Отговор #2 -: 17 Февруари 2008, 23:09:13 »

Да, благодаря Миленчо, сори че така на галено, ама все пак нямаш още 11  Grin
Къщата и е перфектна значи като големина (за което Мерси Чичо Wink
Утре или другиден мисля да и дам една хлебарка, ама да видим дали ще се успокои, че днес и потропах бая.

А, снимки... Направих скромно албумче в снимка.бг:

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=220327

Сори за качеството, ама фотоапарата ми го ползвам обикновено за говорене  Embarrassed
Активен

ZeRBeRuS
Модератор
12 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #3 -: 17 Февруари 2008, 23:20:10 »

Моля  Smiley .Когато даваш линк към снимка.бг първо излез от профила и после копирай линка.А това с емотикона се прави [ url= линка ] емотиконата [ /url] , всичко се пише заедно .  Thumb up .

П.П. Снимата не излиза .
П.П. Оправил си го  Thumb up Smiley .
Активен
The_Khan
VIP потребител
8 кожи

Неактивен Неактивен

Който иска намира начин

« Отговор #4 -: 17 Февруари 2008, 23:22:17 »

Друго питане имам. Малко глупаво е то, ама нема начин: Дали е проблем, че хралупата на гадинката гледа напред, в смисъл няма ли да и е некомфортно, че некви дебилни двукраки същества ще я зяпат? Но иначе е в сянка.
А и червена лампа проблем ли е? Доколкото знам червената светлина не ги дразни. Обикновена червена крушка 25 W. Аз мисля да я включвам като падне под 22-23С. Одеве напрвих опит - за 2-3 часа от 24 стана 26. Като се има в предвид, че крушката е на 6-7 см. от страничното стъкло (горния му край).
Активен

ZeRBeRuS
Модератор
12 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #5 -: 17 Февруари 2008, 23:57:06 »

Не е никакъв проблем това, че бърлогата гледа напред и някой може винаги да я спектри.Попринцип се счита, че червената светлина не дразни паяците, но всичко е много относително.Правил съм си експерименти при някои от мойте паяци какъв ще е ефекта от това да ги осветлявам/топля с червена и нормална крушка и да си кажа честно няма никаква промяна в храненето,активноста и смяната или каквото и да е в паяка.
Активен
xfan
xfan
12 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 1118

Ако животът ти поднася лимони...върни му лимонки!

« Отговор #6 -: 18 Февруари 2008, 00:05:05 »

Според мен не светлината ги плаши, а промяната в нея. Един вид нещо, достатъчно голямо , за да хвърли сянка отгоре им ... хвърля сянка отгоре им ... и вместо да чакат, за да разберат дали ще ги изяде или подмине, предпочитат да се скрият :-)
Лично аз не съм голям привърженик на крушките в терариумите, още по-малко като източник на топлина ... Опитай се да я извадиш извън терариума, за да си нямаш ядове после :-) Така де, в случай, че е вътре ... четейки нананово мнението ти не ми става ясно 6-7 см от страничното стъкло, но извън терариума или вътре в него? :-)))
А колкото до бърлогата ... аз правя друга хитрост с ровещите малки сладки косматковци - бучвам с нещо близко до стената, за да им започна бърлогата и в 99% те си продължават да си копая, но така всичко виждам, независимо колко на дълбоко се е заровила гадта :-)))
Активен

Тарантулас ол дъ уей (да не се чете "Дърти тарантули на пътя" или "По-старият път на тарантулите"!)
The_Khan
VIP потребител
8 кожи

Неактивен Неактивен

Който иска намира начин

« Отговор #7 -: 18 Февруари 2008, 00:23:10 »

Вярно, това със сянката е абсолютно логично  Thumb up
А иначе лампата е отвън. Отвътре и аз не бих вкарал лампа, стига да не е наложително.
Активен

reptilian
11 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 785

Господ е милостив ,ние не сме

« Отговор #8 -: 18 Февруари 2008, 09:31:16 »

Да, благодаря Миленчо, сори че така на галено, ама все пак нямаш още 11  Grin

Laugh пич,той е на 17 . А ако си го объркал с мен - аз имам 11 и скоро 12  Laugh
Активен

Отглеждам : Link Schmerz ist nur ein Vorwand der schwachen
The_Khan
VIP потребител
8 кожи

Неактивен Неактивен

Който иска намира начин

« Отговор #9 -: 18 Февруари 2008, 10:05:28 »

Знам, че е на 17, при това знам че скоро няма да е на 17. Това с 11-ката той си го разбра  Grin

А за тарантулката: мисля да и направя нещо като дневник - един тефтер и в него да описвам по дати - каква храна съм и дал, смени на кожи, необичаино поведение и т.н.

Към ЧичоЛюбо: има две дати върху терариума - 27.12.2006 и 02.05.2007, кажи ми ако имаш спомен на коя какво се е случило, че да започна с тях. Мерси!
Активен

xfan
xfan
12 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #10 -: 18 Февруари 2008, 10:22:15 »

За датите, макар да не съм Любо мога да изкажа смело предположение, че са записани последните смени на дребосъка :-)))
Активен

Тарантулас ол дъ уей (да не се чете "Дърти тарантули на пътя" или "По-старият път на тарантулите"!)
darkbluelight
2 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 38

« Отговор #11 -: 18 Февруари 2008, 13:16:18 »

Знам, че е на 17, при това знам че скоро няма да е на 17. Това с 11-ката той си го разбра  Grin

А за тарантулката: мисля да и направя нещо като дневник - един тефтер и в него да описвам по дати - каква храна съм и дал, смени на кожи, необичаино поведение и т.н.

Към ЧичоЛюбо: има две дати върху терариума - 27.12.2006 и 02.05.2007, кажи ми ако имаш спомен на коя какво се е случило, че да започна с тях. Мерси!

За датите и аз така мисля. моите животни си ги получих с информация за смените по същия начин, записани върху кутийките.

По въпроса за дневниците- част от хората тук ползваме едни много удобни такива. Лично аз за себе си съм във възторг- спестявам си усилието да помня каквото и да било, още повече че след третата тарантула става невъзможно. Трябва да се свържеш с хfan за повече подробности- той е вълшебникът в случая Smiley
Активен
vladdark
VIP потребител
10 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 525

« Отговор #12 -: 18 Февруари 2008, 15:36:47 »

Мисля че щом има реклама на дневниците в началото на сайта и приятелските отношения може спокойно да му дадеме линк : http://www.spiderlog.info
Активен

Ще крещя...
The_Khan
VIP потребител
8 кожи

Неактивен Неактивен

Който иска намира начин

« Отговор #13 -: 18 Февруари 2008, 15:54:40 »

Да, мерси, той Xfan ми го пусна линка на личен  Thumb up
Активен

The_Khan
VIP потребител
8 кожи

Неактивен Неактивен

Който иска намира начин

« Отговор #14 -: 18 Февруари 2008, 20:39:13 »

Понеже леко се притеснявам... да питам:
Преди 4-5 часа пуснах на дебеланата една хлебарка - никакво внимание. В момента хлебарката седи от 2 часа на стъклото точно срещу хралупата и не е изядена. Конкретното питане - да я вадя ли или да я оставя нощес и да я извадя утре?
Освен това животинята не мърда много много от хралупата (за 3 дни е излизала два пъти), като май не пие и вода. Като гледам датите написани на стъклото, последната кожа я е сменила май месец 2007. Дали не се готви да се съблича? Притеснението ми е основно за водата. Температурата и е 23-24 през нощта и 25-26 през деня.
Активен

Чичо Любо
Админ
Терарист

Неактивен Неактивен

Публикации: 2002

Беззащитността не пази овцата ,и при хората е така

« Отговор #15 -: 18 Февруари 2008, 20:52:04 »

От каде взе хлебарката ?
Да не си я хванал ( диво уловена )  Shocked

Според мен трябва да сменя и не я тъпчи с храна .
Това не е бозайник да пие през определен час вода Thumb up
Активен

Страхът от оръжието е признак за забавено сексуално и емоционално развитие.
ZeRBeRuS
Модератор
12 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #16 -: 18 Февруари 2008, 20:52:45 »

Остави я за през ноща, ако утре сутрин е още жива я махни и я предложи на паячката след 2-3 дни отново, а относно водата не се безпокой , много рядко ще видиш паяка ти да се е надвесил над водата и да пие.

П.П.Това, че си я виждал само 2 пати извън бърлогата не значи, че тя не си прави среднощни разходки  Wink .

П.П. Ако е диво ловена я махни, да не зема така, че да останеш без паяк, заради гадостите които само бог знае какво е яла тая гад(хлебарката).
Активен
The_Khan
VIP потребител
8 кожи

Неактивен Неактивен

Който иска намира начин

« Отговор #17 -: 18 Февруари 2008, 21:04:40 »

Не бе не бе не е дива, знам че не трябва. От Деси си я взех от музея. За водата - ясно.
Утре сутринта ще махна хлебарката, ако е жива и оставям гадината на мира известно време (а и вас де  Embarrassed
Активен

xfan
xfan
12 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #18 -: 18 Февруари 2008, 21:39:16 »

Някои тарантули не им се кефят мнго на хлебарките, не ги знам миришат ли им или какво ама .. и от други места съм чувал, че не всяка тарантула охотно приема хлебарки. Имало някакъв трик с топла водичка да се плакнат преди да ги дадеш на тарантулката и така ги папали по-добре :-)
Но е напълно възможно да се готви за смяна и затова да не приема храна :-)))
Наистина е по-добре да извадиш хлебарката, ако не я изяде до 24 яаса, че иначе най - вероятно просто ще я утрепе, за да не и се пречка докато сменя и после ще чистиш, че и акари може да си докараш , ако не видиш трупа навреме :-)))
Активен

The_Khan
VIP потребител
8 кожи

Неактивен Неактивен

Който иска намира начин

« Отговор #19 -: 18 Февруари 2008, 21:59:52 »

Metal запали я, току що  Metal
Докато четях темата за Хвалипръцканията и откъм терариума се чу: ТУ ТУП  Spider И си я вкара в хралупата да си я кльопа.
Майка ми ще спи спокойно - животното нахранено  Grin

Абе и май верно ще сменя. По-тъмна ми се струва сега като се размърда. Ма като се замисля може и да си въобразявам, за 24 часа дали е възможно да стане по-тъмна  Huh?
Активен

Страници: [1] 2 3   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на:  

© terraristic.net 2007 - 2010 | XHTML | CSS | карта на сайта | Powered by SMF 1.1.14 | SMF © 2006-2011, Simple Machines LLC