Гост
24 Май 2012, 17:43:34
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Новини: Екипът на terraristic.net не толерира неспазването на ПРАВИЛАТА и неграмотното писане!
Пишете на кирилица.
Слагайте главни букви и препинателни знаци.
Не замествайте български букви с цифри (4, 6).

Начало   Помощ Календар Галерия Вход Регистрирай  
Страници: [1]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Смитито ми не сменя кожа  (Прочетена 1075 пъти)
killtox
4 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 91

« -: 16 Април 2010, 21:01:53 »

Мисля, че имам проблем с моето smithi. То е от поколението на vladdark и от както съм го взел миналата година на 30.06.2009г. до сега маи е сменяло само 3 пъти и сега е на 4 кожи и не е сменяло от 14 януари . Било е на стайна температура 18-23 градуса и се е хранило по 1 път на седмица. Искма да знам дали това е някакво сериозно проблемче или няма за какво да се безпокоя. Като гледам други паячета от това поколение ми се виждат, че са мн по добре от моето. Моля помагайте
Ето и няколко снимки:
http://prikachi.com/images.php?files/1514740o.jpg
http://prikachi.com/images.php?files/1514741O.jpg
http://prikachi.com/images.php?files/1514742I.jpg

П.С. Ако мислите, че темата не е за тук я преместете където трябва Smiley
Активен
naHuka
9 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 457

« Отговор #1 -: 16 Април 2010, 21:36:55 »

Ако го пуснеш малко на диета няма да  е толкова зле.
Редовното хранене може да забави смяната така,че не му давай толкова често. Или общо взето не му давай до следващата смяна.
Активен

You need Satan,more than he needs you
killtox
4 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #2 -: 16 Април 2010, 21:39:02 »

Според теб скоро ли ще е смяната? Като за неговата възраст добре ли се развива, защото все си мисля че се развива по бавно от колкото трябва?
Активен
Ha7eR
8 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 371

« Отговор #3 -: 16 Април 2010, 22:48:23 »

Наистина не му давай да яде, заприличало е на кърлеж.
Не ми изглежда като да сменя скоро.
Активен
eXpress
9 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 489

Ако живота ти поднесе лимони.. Пийни една текила.X

« Отговор #4 -: 16 Април 2010, 22:49:42 »

Не го храни изобщо до следващата смяна която най-вероятно ще е много скоро защото изглежда потъмнял. На такава температура според мен е нормално да се забави със смяната. И с храненето... когато дупето на паяка стане около 2 пъти по-голям от главогърда му, намали честотата на храненията защото така като го гледам още малко и ще гръмне..  Wink
Активен

New skype - evcho92
killtox
4 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #5 -: 16 Април 2010, 23:29:33 »

Мерси много. Ще се възползвам от съветите ви Smiley
Активен
vladdark
VIP потребител
10 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 525

« Отговор #6 -: 17 Април 2010, 02:48:40 »

Паяците не са еднакви. Едни сменят бързо - други по бавно. Смититата не са от бързите. Колкото повече време минава толкова по рядко сменят. Нима очакваш да се преоблича  на всеки 20 дена?
Активен

Ще крещя...
Jim Crow
8 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 394

« Отговор #7 -: 17 Април 2010, 09:40:28 »

Температура от 18-23 градуса за малко паяче е ниска, вдигни я към 26-28 и ще видиш, че смяната ще последва по-скоро!
И може да повтарям и аз  - но не е маловажно - спри да го храниш до смяна (паячето ти е адски дебело).
Активен
drover
1 кожа

Неактивен Неактивен

Публикации: 18

« Отговор #8 -: 19 Април 2010, 16:20:05 »

Аз купих паяк от това поколение от 3ти човек. Размера му е близък до този на товоето паяче. Преди няколко дни смени. Гледам го на досто по НЕвлажно от теб, все пак е пустинен паяк. Температурата ми е 26-30 градуса. Храня го докато абдомена му не достигне нормалния размер, след това правя 2 седмици поне пауза. И на мен ми направи впечатление, като го купих, че е малък но... паяци, каквото им скимне това правят. Успех!
Активен
Страници: [1]   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на:  

© terraristic.net 2007 - 2010 | XHTML | CSS | карта на сайта | Powered by SMF 1.1.14 | SMF © 2006-2011, Simple Machines LLC