Гост
08 Февруари 2012, 01:14:15
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Новини: Екипът на terraristic.net не толерира неспазването на ПРАВИЛАТА и неграмотното писане!
Пишете на кирилица.
Слагайте главни букви и препинателни знаци.
Не замествайте български букви с цифри (4, 6).

90 лв 50 лв
   Начало   Помощ Календар Галерия Вход Регистрирай  
Страници: [1]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Оси като домашни животни.  (Прочетена 705 пъти)
Etamin
6 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 153

Boinae !

« -: 20 Април 2010, 13:54:29 »

От няколко дни си мисля че ако успея да си хвана едно гнездо с оси и ги сложа в терариум ще са достаинтересна гледка. То тези дето си ги имаме в България са месоядни и са доста интересно за гледане, аз веднъж наблюдавах как въпросните оси се опитваха да хващат мухи. Та вие какво мислите по въпроса ?  Wonder
Активен
SNUFFED
5 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 107

« Отговор #1 -: 20 Април 2010, 14:30:03 »

Те май имат нужда да кръжат ! Не мисля, че затворени в терариум и то цяло ято ще им е добре  Surrender
Активен
Etamin
6 кожи

Неактивен Неактивен

Boinae !

« Отговор #2 -: 20 Април 2010, 14:35:50 »

Ами ако си е сравнително голям терариума пък и те си живеят групово не мисля че ще им е толко зле...
Активен
Etamin
6 кожи

Неактивен Неактивен

Boinae !

« Отговор #3 -: 20 Април 2010, 15:15:36 »

http://www.youtube.com/watch?v=Lx4S4ewlWDQ&feature=related Тези не са от българските новсе пак идеята е същата..
Активен
Деян
3 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 67

Пътя до хладилника на жената минава през стомаха й

« Отговор #4 -: 20 Април 2010, 21:20:37 »

Трябва съда да е много, ама наистина много добре изолиран от околната среда, за да не могат да избягат, иначе ще имаш големи неприятности...

А и ми е интересно дали си запознат със жизнения им цикъл, ако не си, ще се радвам да ти обясня.  Wink
Активен

1. Човек се ражда уморен и живее, за да си почине !
2.Обичай кревата си като самия себе си.
3.Денем почивай, за да можеш вечерта да се наспиш.
4. Не работи - работата убива.
5.Ако видиш някой да си почива - помогни му.
6.Работи по-малко отколкото можеш, а онова, което можеш, отстъпи на друг.
7.Спасението е в хладната сянка - от почивка никой не е умрял.
8.Работата носи болести - недей да умираш млад. 9.Когато случайно ти се прииска да поработиш, седни, почакай - ще ти видиш, че ще ти мине. 10.Когато видиш някъде да ядат и пият - приближи се, ако видиш, че работят - тръгни си да не пречиш!
Etamin
6 кожи

Неактивен Неактивен

Boinae !

« Отговор #5 -: 20 Април 2010, 22:00:52 »

Ами горе долу за това пуснах темата. Така че обясни ако може.
Активен
Деян
3 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 67

Пътя до хладилника на жената минава през стомаха й

« Отговор #6 -: 20 Април 2010, 22:10:45 »

Ами, не са като пчелите, много са различни. В естествени условия презимува само царицата/майката и тя започва колонията през пролетта. Ако обаче колонията е силна, тя може да презимува и цялата, зависи от размера. Много обичат късчета месо, внимавай да не ги разяриш, могат да те жилят доста продължително... никога не бъркай без ръкавици при тях, ако не знаеш дали си алергичен. Ако имаш нещо конкретно предвид питай.  Smiley
Активен

1. Човек се ражда уморен и живее, за да си почине !
2.Обичай кревата си като самия себе си.
3.Денем почивай, за да можеш вечерта да се наспиш.
4. Не работи - работата убива.
5.Ако видиш някой да си почива - помогни му.
6.Работи по-малко отколкото можеш, а онова, което можеш, отстъпи на друг.
7.Спасението е в хладната сянка - от почивка никой не е умрял.
8.Работата носи болести - недей да умираш млад. 9.Когато случайно ти се прииска да поработиш, седни, почакай - ще ти видиш, че ще ти мине. 10.Когато видиш някъде да ядат и пият - приближи се, ако видиш, че работят - тръгни си да не пречиш!
Etamin
6 кожи

Неактивен Неактивен

Boinae !

« Отговор #7 -: 20 Април 2010, 22:16:33 »

Ами жилен съм 3-4 пъти на веднъж и доста др пъти и не съм алергичен, а ти как мислиш биха ли издържали без да летят много в 10 -тина литра аквариум. Освен месо друго ядат ли ?
Активен
kitana
8 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 399

« Отговор #8 -: 20 Април 2010, 22:52:28 »

Да кажа нещо и по темата : много ми е чуден твоя избор . Никога не ми би дошло на ум,че на осите може да се гледа като на нещо ,което човек да може да гледа вкъщи . Smiley
Мисля ,че няма да им е много конфортно .
Активен

: : A R T : :
Etamin
6 кожи

Неактивен Неактивен

Boinae !

« Отговор #9 -: 20 Април 2010, 23:17:21 »

Ами просто като малък съм израстнал в село а там винаги имаше оси по стари навеси и др такива и съм гледал колко настървено си пазят питата и как ядат с охота месо и винаги са ми се стрували привлекателни.
Активен
kitana
8 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 399

« Отговор #10 -: 20 Април 2010, 23:30:27 »

Осите няма да се чувстват никак комфортно така затворени . Наистина не са добър избор за отглеждане в плен .
Активен

: : A R T : :
Страници: [1]   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на:  

© terraristic.net 2007 - 2010 | XHTML | CSS | карта на сайта | Powered by SMF 1.1.14 | SMF © 2006-2011, Simple Machines LLC