jorko
6 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #20 -: 27 Август 2008, 15:23:05 » |
|
Имам една голяма женска роза.Взех я от бай Велко.Около 2 месеца беше много спокойна,взимал съм я в ръка често,а сега е страшно нервна.Постоянно подскача в кутията и ръс икосъмчета.Четох някъде по форумите,че бли странни паяци и особени,но повечето били спокойни.Дайте мнения,това нормално поведение ли е за розите или временно се държи така .
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
StR
12 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #21 -: 27 Август 2008, 16:29:58 » |
|
Имам една голяма женска роза.Взех я от бай Велко.Около 2 месеца беше много спокойна,взимал съм я в ръка често,а сега е страшно нервна.Постоянно подскача в кутията и ръс икосъмчета.Четох някъде по форумите,че бли странни паяци и особени,но повечето били спокойни.Дайте мнения,това нормално поведение ли е за розите или временно се държи така .
Моята прави същото.А иначе си има тема за Gramostola rosea.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
reptilian
11 кожи
Неактивен
Господ е милостив ,ние не сме
|
 |
« Отговор #22 -: 27 Август 2008, 17:42:35 » |
|
Аз съм супер разочарован от моята - уж щеше да сменя ,беше потъмняла,беше оплела цялото дъно ,беше супер мудна ,а днес като я пробвах дали ще яде захапа щуреца за нула време ,преди това като и предлагах не щеше  А и още нещо - нормално ли е да си "чисти краката" (да си ги облизва с хелицерите) ?
|
|
|
|
|
Активен
|
Отглеждам : Schmerz ist nur ein Vorwand der schwachen
|
|
|
hunter
11 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #23 -: 27 Август 2008, 18:26:56 » |
|
И моята правеше такива работи преди.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
reptilian
11 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #24 -: 17 Септември 2008, 18:20:54 » |
|
Опа ,май ще сменяме : не ядем ,потъмнелисме ,плетем като луди .... 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
jorko
6 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #25 -: 17 Септември 2008, 20:35:50 » |
|
Розата умря  ...за съжаление.Скоро мисля да си взема друг паяк
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
reptilian
11 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #26 -: 17 Септември 2008, 20:54:36 » |
|
Как е умряла ? Какво е станало  ?
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
jorko
6 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #27 -: 17 Септември 2008, 21:10:30 » |
|
Не знам какво стана, но ме е яд много. Хранеше се нормално,беше спокойна и в един момент започна да се мята като луда из кутията. Това продължи седмица някъде-не знам какво беше но подскачаше като луда-после притихна и за два дена умря. 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
ToNyyYy
9 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #28 -: 17 Септември 2008, 22:02:48 » |
|
Да нее било нещо от тоя род http://www.youtube.com/watch?v=lT4LjZ04JQ4и на мен ми беше доста странно докато го гледах на какво може да се дължи 
|
|
|
|
|
Активен
|
I am what i am Отглеждам 
|
|
|
Кърто
VIP потребител
10 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #29 -: 17 Септември 2008, 22:32:26 » |
|
Мисля че точно това е онази болест от ноято препати геникулатата на Xfan ! Най-добре той да дообясни щото може да не съм разбрал и да направиме нещо ....
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
xfan
xfan
12 кожи
Неактивен
Ако животът ти поднася лимони...върни му лимонки!
|
 |
« Отговор #30 -: 17 Септември 2008, 22:48:34 » |
|
Моята се оправи като я преместих в по-малка кутия на по-висока температура и влажност. С всяка следваща мяна ставаше все по-добре и по добре. Макар че никога не е била чак толкова зле. Може би съм я хванал навреме, а може би не е било същото?
|
|
|
|
|
Активен
|
Тарантулас ол дъ уей (да не се чете "Дърти тарантули на пътя" или "По-старият път на тарантулите"!)
|
|
|
jorko
6 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #31 -: 18 Септември 2008, 19:06:36 » |
|
Тониту,горе долу нещо такова беше като на клипа...само че по-енергично. жал ми е за розата,много ме кефеше
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
reptilian
11 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #32 -: 07 Октомври 2008, 17:46:56 » |
|
Хихихи ,по-точно муахахахахахахааааааа - на розата и се е олюпил целия гъз и мисля ,че най-после ще смееееняяяяя
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
sis
VIP потребител
4 кожи
Неактивен
Публикации: 89
|
 |
« Отговор #33 -: 08 Февруари 2009, 13:24:50 » |
|
Малко снимчици и на тези нови придобивки.  0.1 Grammostola rosea (porteri)  0.1 Grammostola rosea RCF
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
lubeto
Ларва
Неактивен
Публикации: 1
|
 |
« Отговор #34 -: 24 Февруари 2009, 19:16:08 » |
|
Здр на всички. От няколко дни сьм се запалил така да се каже по тези животинки. Искам да попитам като за начинаещ спрях се на този вид тайкато 1 приятел имаше преди. Та вапросите са ми добра ли е като за 1-ва тарантула, какво може да ми стане ако ме гризне.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
vladdark
VIP потребител
10 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #35 -: 24 Февруари 2009, 19:34:38 » |
|
Да добра е за първа тарантула. Един господ знае какво ще ти стане специално на теб ако те ръфне. ПС. Каквото повикало, такова се обадило... ПС2: sis как научи розата да показва среден пръст? 
|
|
|
|
|
Активен
|
Ще крещя...
|
|
|
dark_king2
1 кожа
Неактивен
Публикации: 12
|
 |
« Отговор #36 -: 02 Март 2009, 15:38:30 » |
|
Здравейте тъй като сьм нов в тераристиката реших да чатна една тема. Тарантулата ми е Чилййска роза на 5 кожи и отказва храна повече от 2 седмици но е активна.Ще линее ли или е в зимен период 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Pomorieca
7 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #37 -: 02 Март 2009, 15:53:02 » |
|
Колко е влажноста и каква е темперетурата ?
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
dark_king2
1 кожа
Неактивен
Публикации: 12
|
 |
« Отговор #38 -: 02 Март 2009, 15:58:21 » |
|
Температурата е 25 градуса а влагата е 30% има укритие декорация и 7см. торф  Току що увеличих температурата сега е навън и за кратко и бе вдигнат абдомена. преди малко бе легнала по стомах помислих че е умряла но като пипнах кутията се изправи мн се уплаших моля поствайте квото знаете
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Кърто
VIP потребител
10 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #39 -: 02 Март 2009, 17:14:15 » |
|
Споко! Няма страшно. Другото което е розите могат да ти скъсат нервите. Този паяк може да не яде не с месеци а направо с години. Моята се беше завряла в дупката не беше излизала и не беше яла и не беше пила вода в продължение на 9-11 месеца. Другото което е Grammostola Rosea е пустинен вид паяк и не е необходима 65% влажност. Нужна е само панична с вода за по-големите. Споко този паяк попринцип не е и много активен. Спрямо външните му белези не можеш да познаеш дали ще линее скоро.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|