Гост
25 Май 2012, 14:26:42
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Новини: Екипът на terraristic.net не толерира неспазването на ПРАВИЛАТА и неграмотното писане!
Пишете на кирилица.
Слагайте главни букви и препинателни знаци.
Не замествайте български букви с цифри (4, 6).

Начало   Помощ Календар Галерия Вход Регистрирай  
Страници: [1]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Голямо Нощно Пауново Око  (Прочетена 1752 пъти)
teknefezova
Ларва

Неактивен Неактивен

Публикации: 2

« -: 07 Май 2010, 13:13:59 »

Здравейте днес намерих една пеперуда на оградата на моята къща и я прибрах, Grin  след дълго търсене в нета  Book разбарх че това е (Голямо нощно пауново око) Shocked , доста е голяма, предполагам че има 13-14 см не съм я мерила, как мога да разбера дали е мъжка или женска?  Huh? Наистна ли не се храни и ако не как изобщо оцелява, разбрах че женската умира след като снесе яицата си, но мъжките не живеят ли повече, мога ли да я отгледам в къщи ? Sleep  Сина ми много я хареса и понеже е малак не ме разбира като му обяснявам че трябва да я пуснем, та мога ли да я запазя.......и ако е женска все пак мога ли да отгледам гъсениците ако случайно снесе в аквариума... Huh?
Активен
sa6ko_93
5 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 112

« Отговор #1 -: 07 Май 2010, 22:18:40 »

Здравей. Най-добре ще и' помогнеш, ако я пуснеш. Пеперудата е защитена и е много рядка. Не е никак лесно да се гледат пеперуди. Тази пеперуда е нощна и затова я пусни още сега, стига да имаш възможността. Пусни я без да казваш на детето, че ще го направиш, че да няма циркове. Grin И пак ще се повторя - ПУСНИ Я !!!  Applause  Wink
Активен
Ha7eR
8 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 371

« Отговор #2 -: 08 Май 2010, 01:02:48 »

Най-добрия вариант е наистина да я пуснеш, недей да тормозиш животинката, която и без това е рядка Wink
Активен
teknefezova
Ларва

Неактивен Неактивен

Публикации: 2

« Отговор #3 -: 08 Май 2010, 09:44:32 »

Благодаря все пак. Още като стана 12 часа през ноща и тя започна да се бори и да се опитва да излезе, Cry Стана ми много мачно и още снощи я пуснах само се притяснявам че доста валеше, а тя излетя нагоре кам небето дано не се е намокрила. Може ли да и стане нещо ако се намокри?? Huh? На детето казах че мъжката пеперуда е дошла да забере съпругата си и са отишли да си снесат яйчицата   Laugh  И то повярва детето. Надявам се да има и други такива пеперуди около нашата къща, аз съм от Хасково и тук не се срещат често пеперуди, но нашата къще е на повече от 130 години и около нея има доста приятни места за всякакви гадини Spider Дано да имаме и още такива редки видове Grin

Oooo забравих да спомена че вече 2 седмици си гледаме една гъсеничка в бурканче , не мисля че се чувства зле, яде доста люлякови листа и е от тези които имат крачета само отзат и отпред на тялото  Snake Та мога ли да разбера каква пеперудка ще стане и ако я сложа в терериумче с дебели клони и камъни дали ще стане на какавида???
Активен
Ha7eR
8 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 371

« Отговор #4 -: 08 Май 2010, 22:58:18 »

Дай снимка на гъсеницата, много хора от форума имат възможностите да я определят.
Ако не в крайна сметка ще ровим из нета и ще видим какво ще излезе Wink
Активен
Etamin
6 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 153

Boinae !

« Отговор #5 -: 27 Октомври 2010, 15:37:22 »

Имам гъсеница от юли месец някаде (пъшкул де) кога твябва да стане на пеперуда ? На пролет ли ? Wonder
Активен
Страници: [1]   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на:  

© terraristic.net 2007 - 2010 | XHTML | CSS | карта на сайта | Powered by SMF 1.1.14 | SMF © 2006-2011, Simple Machines LLC