Деян
3 кожи
Неактивен
Пътя до хладилника на жената минава през стомаха й
|
 |
« -: 15 Май 2010, 15:52:31 » |
|
След трагичната смърт на първата ми тарантула, получих нова. Първата беше уникално животинче, кротка (можех да си я държа в ръка колкото искам), хубава и със завиден апетит... Да обаче новата си е жив идиот... като я хвана ( а и в кутията) търчи като луда. На няколко пъти на ръката ми се опита да ме плаши (вдига крачета и ми се прави на пич). Още не ме е хапала, но очаквам да стане в най - скоро време. Проблема е, че откакто е при мен не е яла...  вече две седмици. Държа я в същите условия като другата, която си ядеше. Имам съмнения, че я мъчи нещо, защото когато дойде, абдомена й беше доста по - малък от на другата, значи и преди това не се е хранила като хората... В момента е колкото главогръда!
|
|
|
|
|
Активен
|
1. Човек се ражда уморен и живее, за да си почине ! 2.Обичай кревата си като самия себе си. 3.Денем почивай, за да можеш вечерта да се наспиш. 4. Не работи - работата убива. 5.Ако видиш някой да си почива - помогни му. 6.Работи по-малко отколкото можеш, а онова, което можеш, отстъпи на друг. 7.Спасението е в хладната сянка - от почивка никой не е умрял. 8.Работата носи болести - недей да умираш млад. 9.Когато случайно ти се прииска да поработиш, седни, почакай - ще ти видиш, че ще ти мине. 10.Когато видиш някъде да ядат и пият - приближи се, ако видиш, че работят - тръгни си да не пречиш!
|
|
|
shifftee
7 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #1 -: 15 Май 2010, 18:10:49 » |
|
Пробвай да не я пипаш постоянно. Остави я да се успокои и предполагам, че ще прояде. Ако ли пък не би трябвало да сменя. Има и трети вариянт, в който Свети Петър й е хвърлил око. 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Деян
3 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #2 -: 15 Май 2010, 18:13:04 » |
|
Хъм, мислил съм за пипането. Оставих го да "доминира" и една седмица не е докосвано.  Не е и от смяна, защото когато пристигна имаше прясна кожа в кутийката...
|
|
|
|
|
Активен
|
1. Човек се ражда уморен и живее, за да си почине ! 2.Обичай кревата си като самия себе си. 3.Денем почивай, за да можеш вечерта да се наспиш. 4. Не работи - работата убива. 5.Ако видиш някой да си почива - помогни му. 6.Работи по-малко отколкото можеш, а онова, което можеш, отстъпи на друг. 7.Спасението е в хладната сянка - от почивка никой не е умрял. 8.Работата носи болести - недей да умираш млад. 9.Когато случайно ти се прииска да поработиш, седни, почакай - ще ти видиш, че ще ти мине. 10.Когато видиш някъде да ядат и пият - приближи се, ако видиш, че работят - тръгни си да не пречиш!
|
|
|
shifftee
7 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #3 -: 15 Май 2010, 20:05:31 » |
|
Нека му е леко влажно и ще прояде. Има ли необходимите условия не би трябвало да има проблем. Не го дръж на слънчева светлина?!
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Деян
3 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #4 -: 16 Май 2010, 13:16:54 » |
|
Имам една теория... ако може да ми кажете има ли нещо вярно. На старото паяче абдомена му беше два пъти по - голям от главогръда. Следователно е било по - тежко и мудно, затова и беше по - кротък. На новия абдомена му в момента е колкото главогръда, значи е лек и пъргав, затова не се спира. Възможно ли е, освен характера и това да влияе на поведението? 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Jim Crow
8 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #5 -: 16 Май 2010, 15:05:28 » |
|
Не  Просто не се опитвай да разгадаеш характер на тарантула!
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Деян
3 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #6 -: 18 Май 2010, 10:50:55 » |
|
Днес яде като разпрано, не като хората. Имаме обаче един проблем, отказва всичко освен бели червеи, те добра храна ли са? 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
negat1ve
Модератор
7 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #7 -: 18 Май 2010, 11:56:03 » |
|
Стават за по едно хранене, но не са добра идея за основна храна. Паячето вероятно отказва неща по-големи от белите червеи - сега вече е яло, но на следващото хранене му срежи един брашнян червеи или щурец. Ако е достатачно голямо за цяло червеиче смачкаи главата на червея да не се заравя в субстрата. Оставяш храната, затваряш кутийката и не го безпокоиш едно 24 часа. Ако на другия ден храната си стои вадиш и повтаряш процедурата след 4-5 дни.
|
|
|
|
|
Активен
|
Не всичко, което има две бузи е лице!
|
|
|
Деян
3 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #8 -: 18 Май 2010, 16:52:53 » |
|
Aбе хубаво е човек да вярва на вътрешния си глас. Сега го погледнах, изяло е червея, надуло е корема и е станало едно хрисимо и мирно животинче.  Глад го е мъчил явно.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|