Гост
25 Май 2012, 14:37:43
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Новини: Екипът на terraristic.net не толерира неспазването на ПРАВИЛАТА и неграмотното писане!
Пишете на кирилица.
Слагайте главни букви и препинателни знаци.
Не замествайте български букви с цифри (4, 6).

Начало   Помощ Календар Галерия Вход Регистрирай  
Страници: [1] 2   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Мравки  (Прочетена 4559 пъти)
botan
8 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 300

« -: 06 Март 2008, 09:23:35 »

Най-после и аз си намерих царица, но възникна един много важен въпрос - И ся к`во?
Моля,  помогнете с информация, знам че колкото повече хора мислят, толкова по-добре. Smiley
Активен

Паяци: Brachypelma albopilosum 0.1.0; Brachypelma boehmei 0.1.0 и Brachypelma auratum 0.0.1.
Мравуняци: Camponotus ligniperda.
Други: Руска синя 1.0.0; Trachemys scripta elegans 0.1.0 и един аквариум със скариди и рибки.
StR
12 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 990

« Отговор #1 -: 06 Март 2008, 15:36:58 »

botan,сподели от къде я взе и аз искам една,ако намериш.
Активен
botan
8 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #2 -: 06 Март 2008, 22:31:55 »

Добре, ще ти кажа, но не знам какво ще ти помогне това, само излишен спам.
Понеже съм цветар, а сега е цветното изложение Флора в НДК, на щанда на ботаническата градина към БАН имаше една прекрасна сансивиера (Sansevieria kirkii var. pulchra) подходяща за бъдещия ми терариум с бибронови гекони и нещо ме тласна да я взема (...и нея Grin). Прибрах се в къщи и разбира се веднага започнах да я пресаждам. Като обърнах саксийката между дренажа се мъдреше една царица.
Който търси, намира(с малко късмет)
Активен

Паяци: Brachypelma albopilosum 0.1.0; Brachypelma boehmei 0.1.0 и Brachypelma auratum 0.0.1.
Други: Руска синя 1.0.0; Trachemys scripta elegans 0.1.0 и един аквариум със скариди и рибки.
Corey
3 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 44

I know why you blame me,I know why you plague me

« Отговор #3 -: 13 Март 2008, 19:33:25 »

Трябва да си направиш домашен мравуняк.Трябва ти съд с размери 40x20x5.Пълниш го със смеска от пясък и пръст и правиш тунели с дебела тел,които да имитират тунелите и входовете в един мравуняк.Трябва и да направиш длъбнатини за вода.
Активен
botan
8 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #4 -: 15 Март 2008, 18:08:47 »

Аз отдавна вече си направих гипсов, но мерси все пак, по-нататък ще снимам да ви го покажа. Smiley
Активен

natali11
1 кожа

Неактивен Неактивен

Публикации: 14

« Отговор #5 -: 28 Март 2008, 19:49:03 »

аз пък даже не знаех ,че мравките могат да се отглеждат в домашни условия! Blush
Активен
botan
8 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #6 -: 29 Март 2008, 01:10:51 »

Юпиииии!! Ласиуса ми е снесъл яйца. Smiley Smiley Smiley
Активен

botan
8 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #7 -: 08 Май 2008, 22:23:05 »

Днес намерих третата си подред царица, но този път я намерих окрилена и сега ме мъчи мисълта, оплодена ли е или не. Мисля чи че ако не беше оплодена щеше да си седи все още в мравуняка, ама знам ли....
Активен

Niki
Админ
Терарист

Неактивен Неактивен

Публикации: 2946

terraristic.net

« Отговор #8 -: 09 Май 2008, 18:05:57 »

Чел съм, че оплождането става във въздуха. След това женската си изгризва крилата. Може да не е срещнала мъжки в брачния си полет. Знае ли човек....
Активен

РАЗПРОДАЖБА на тарантули: Link
Търся МЪЖКИ паяци за размножаване: Link
Кърто
VIP потребител
10 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 567

« Отговор #9 -: 09 Май 2008, 19:55:12 »

Значи може и да е оплодена , но да си я хванал още прясно заполодена . Понеже след свадбения полет, ако е бил успешен на бъдещата царица и отнема от няколко часа до наколко дни да си откъсне крилата. Така че лично аз ти препоръчвам да я пуснеш след като имаш и други. То сега са свадбените полети и би трябвало да има доста "царички" .
Активен

e-mail: kurto1@abv.bg
До момента си гледам:
Link
botan
8 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #10 -: 09 Май 2008, 20:40:37 »

Аха, ще я задържа една седмица и ако не си изяде крилата ще я пусна. Smiley
Активен

botan
8 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #11 -: 21 Юли 2008, 15:10:56 »

Ами, пуснах я, още от отдавна, но чак сега се сещам да пиша. Явно не е била оплодена.
Имам нужда от малко помощ, вчера с един приятел отидохме в една иглолиста гора близо до нас да вземем пръст за цветята. Нямаше никаква следа че там има меравуняк , но докато ровехме забелязах една стара черупка от лешник, 1/4 от която е счупена, а вътре едни малки червени мравчици, яйца, ларви, работнички и царица. Огледах се да не сме разровили някой мравуняк случайно, ама не ,мравките бяха само там в черупката. Предполагам че е нова колония на някоя царица и за това да не е имало повече мравки. Сега идва и големия въпрос - Какви са Huh?
Снимка доста трудно щер им направя, защото работничките, които щъкат само от време на време на вън (иначе постоянно седят в черупката и се грижат за царицата и яйцата) са около 2 мм дълги. На цвят са червени, като главата и гъзеца са по-тъмно червени от тялото. Главата е голяма.
Приличат страшно много на тази мравка http://www.dkimages.com/discover/previews/1545/11721369.JPG
Активен

botan
8 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #12 -: 21 Юли 2008, 16:21:58 »

Ми, това е най-доброто, което можах да направя.. Blush
Активен

insectabg
3 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 46

« Отговор #13 -: 06 Август 2008, 09:01:10 »

А дали може да се направи мравеферма като се съединят няколко кутийки, да кажем пласмасови кутии за дискове, съединяват се чрез един два отвора, пълнят се с малко смес и така може да ги наблюдаваш от горе, трябва само да се измисли вентилационна част но може пак с дупки покрити с някаква материя.
Активен

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!
Деян
3 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 67

Пътя до хладилника на жената минава през стомаха й

« Отговор #14 -: 10 Март 2010, 22:08:58 »

Има ли някой, който да е успял да си направи класическа мравеферма. Тънка от стъкло. Аз направих два неуспешни опита, нещо не ми се получи. Не успях да си изрежа малките странични стъкла качествено. После друг ми ги изряза. Залепих ги, тъкмо снесе гадинката и пущината взе та се отлепи...

Следва трети тур.
Активен

1. Човек се ражда уморен и живее, за да си почине !
2.Обичай кревата си като самия себе си.
3.Денем почивай, за да можеш вечерта да се наспиш.
4. Не работи - работата убива.
5.Ако видиш някой да си почива - помогни му.
6.Работи по-малко отколкото можеш, а онова, което можеш, отстъпи на друг.
7.Спасението е в хладната сянка - от почивка никой не е умрял.
8.Работата носи болести - недей да умираш млад. 9.Когато случайно ти се прииска да поработиш, седни, почакай - ще ти видиш, че ще ти мине. 10.Когато видиш някъде да ядат и пият - приближи се, ако видиш, че работят - тръгни си да не пречиш!
pastorius
3 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 60

hristogenchev.hit.bg

« Отговор #15 -: 01 Април 2010, 21:19:18 »

Започнаха брачните полети! Сдобих се с няколко мадами... Някой друг, има ли попълнения?

Активен
Icaka
7 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 206

« Отговор #16 -: 05 Април 2010, 19:46:06 »

Започнаха брачните полети! Сдобих се с няколко мадами... Някой друг, има ли попълнения?

Я кажи къде ходи да си хванеш царици, че и аз се зарибих и смятам да отида да си намеря! Обясни, яко не те мързи как ги хвана? Определил ли си ги от кои вид са?
Активен

Правилата!
pastorius
3 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 60

hristogenchev.hit.bg

« Отговор #17 -: 05 Април 2010, 21:31:57 »

Преди няколко дни беше необичайно топло и имаше много крилати. Наоколо се лутаха и оплодените. Все съм се чудил как ще ги разпозная, но се оказа лесно. Видях мравуняк с по-широка дупка, от която излитаха мъжки и женски, поогледах наоколо и вече имаше доста с откъснати крила, май не е номера в търсенето, ами е късмет... Тези дни изхода им вече е пуст. А за определянето- май са Lasius niger...
Активен
Icaka
7 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 206

« Отговор #18 -: 05 Април 2010, 21:49:19 »

Аз ще изляза да си потрся към края на седмицата, защото сега го дават да вали 4-5 дена! Дано да имам съштият ксъмет! Иначе само царици ли си взе или и работнички? Смисал ще чакаш ли сами да си налюпят?
Активен

Правилата!
Деян
3 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 67

Пътя до хладилника на жената минава през стомаха й

« Отговор #19 -: 05 Април 2010, 22:57:55 »

Ицак:

Когато взимаш прясно оплодени женски работнички не се взимат. Потърси когато е топло, но около обяд, тогава са активни. Иначе аз моите никога не съм ги търсил, те сами ме намират. Една дори ми влетя през прозореца.  Grin

Ако не намериш ще се постарая да ти хвана някоя като се затоли.  Wink
Активен

1. Човек се ражда уморен и живее, за да си почине !
2.Обичай кревата си като самия себе си.
3.Денем почивай, за да можеш вечерта да се наспиш.
4. Не работи - работата убива.
5.Ако видиш някой да си почива - помогни му.
6.Работи по-малко отколкото можеш, а онова, което можеш, отстъпи на друг.
7.Спасението е в хладната сянка - от почивка никой не е умрял.
8.Работата носи болести - недей да умираш млад. 9.Когато случайно ти се прииска да поработиш, седни, почакай - ще ти видиш, че ще ти мине. 10.Когато видиш някъде да ядат и пият - приближи се, ако видиш, че работят - тръгни си да не пречиш!
Страници: [1] 2   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на:  

© terraristic.net 2007 - 2010 | XHTML | CSS | карта на сайта | Powered by SMF 1.1.14 | SMF © 2006-2011, Simple Machines LLC