Гост
10 Февруари 2012, 16:11:13
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Новини: Екипът на terraristic.net не толерира неспазването на ПРАВИЛАТА и неграмотното писане!
Пишете на кирилица.
Слагайте главни букви и препинателни знаци.
Не замествайте български букви с цифри (4, 6).

90 лв 50 лв
   Начало   Помощ Календар Галерия Вход Регистрирай  
Страници: 1 [2]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Мравки  (Прочетена 4233 пъти)
Деян
3 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 67

Пътя до хладилника на жената минава през стомаха й

« Отговор #20 -: 08 Април 2010, 15:51:45 »

Брей!

Търся от четири дни, къде ли не и няма. Нищо, продължаваме. И да ви се похваля, в двора има ГИГАНТСКА колония Camponotus herculeanus.  Grin
Активен

1. Човек се ражда уморен и живее, за да си почине !
2.Обичай кревата си като самия себе си.
3.Денем почивай, за да можеш вечерта да се наспиш.
4. Не работи - работата убива.
5.Ако видиш някой да си почива - помогни му.
6.Работи по-малко отколкото можеш, а онова, което можеш, отстъпи на друг.
7.Спасението е в хладната сянка - от почивка никой не е умрял.
8.Работата носи болести - недей да умираш млад. 9.Когато случайно ти се прииска да поработиш, седни, почакай - ще ти видиш, че ще ти мине. 10.Когато видиш някъде да ядат и пият - приближи се, ако видиш, че работят - тръгни си да не пречиш!
Icaka
7 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 206

« Отговор #21 -: 08 Април 2010, 23:28:31 »

И аз нямерих преди няколко дена едни много-хубви мравуняци, ама днеска като ходих (от дъжда или нещо друго) ги нямаше!
Активен

Правилата!
Деян
3 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #22 -: 17 Април 2010, 17:55:21 »

Кой български вид (живеещ в България) има черни работнички дълги около 3-4мм и войници по - големи от тях с буквално огромни глави? Днес имаха брачни полети, опандизих няколко млади майки.  Grin
Активен

8.Работата носи болести - недей да умираш млад. 9.Когато случайно ти се прииска да поработиш, седни, почакай - ще ти видиш, че ще ти мине. 10.Когато видиш някъде да ядат и пият - приближи се, ако видиш, че работят - тръгни си да не пречиш!
Деян
3 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #23 -: 19 Април 2010, 22:02:31 »

Я кажете, може ли да се използва еко почва, за да се направи подобен плътен гел като в мравкарниците по 60 лева.
Активен

Poecilotheria1997
Баннат
5 кожи
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 110

« Отговор #24 -: 07 Септември 2010, 23:21:37 »

Ми, това е най-доброто, което можах да направя.. Blush
Мравките ако си ги зел са Myrmica rubra (европеиски огнени мравки) имат нужда от много храна даже можеш да видиш царици извън мравуняка да ядат или да търсят храна.

Този които каза че с тел се правят тунелите.  Laugh Пич нещо си се сбъркал ше направиш тунели друг път и размерите ти са много грешни. Хубаво е те да си направят формата на гнездото не ти да им го направиш.
Офтопик: Ако някои иска да си развие по бързо колонията. В някои толъл ден търсите колония от същия вид които е вашата. Ако е под плоча е наи добре вдигате плочата и нагребвате малко какавиди яица и ларви. Слагате ги при вашите и те ги прибират обикновенно вярно че голям процент е изяден но поне по бързо ще ви се развие колонията. Хубаво е да им дадете повечко храна преди да им дадете чуждото поколение. И с това нямам предвид да земете 10000 какавиди,яица и ларви. Говора за около 20-30 не повече Smiley. Може и повече ако искате по бързо да имате принцеси и търтеи. Но това е трудно (оплождането в домашни ословия). Трябва им пълно спокоиствие и да е сравнително тъмно. Пък ако стане стане Smiley.
Активен

Моля админите като ми пишат че съм направил някаква грешка да пишат коя точка съм нарушил само.
Христо Василев
Втора ларва

Неактивен Неактивен

Публикации: 6

« Отговор #25 -: 18 Декември 2010, 22:59:48 »

Браво,много добре окомплектована идея!Някой ден и аз ще се занимавам с мравки!
 В момента живея в Мюнхен,и едно от първите неща беше да посетя тукашния (прекрасен) зоопарк.
Относно ''Мравки'',има няколко формикариума с различни видове,но единия беше по-интересен.
В същото помещение което попринцип е за гигантски костенурки,по-пътеката която хората минават
и разглеждат има нредени терариуми и формикариуми.От страната на костенурките преградата е един метър бетон и на нея като парапет е монтирана прозрачна тръба(ф50) в която щъкат мравки по-цялата дължина на помещението(около 30 метра).Обаче последно като ходих видях че са я махнали.
Активен
Деян
3 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #26 -: 28 Февруари 2011, 22:46:29 »

Аз се занимавам все още. Но наскоро по много нелеп начин загубих колонията си L. Niger... чакам брачните полети...
Активен

Xaruno
8 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 305

« Отговор #27 -: 01 Март 2011, 09:56:35 »

Като се занимаваш, я сподели как се отглежда колонията, при каква влажност, каква храна им даваш, в какво ги гледаш-до колкото знам мравката се катери по стълко, та просто ми е интересно как ги задържаш вътре?
А да, и как точно изглежда една бъдеща, оплодена царица. На село се въдят доста май-юни месец, но мисля че са червени горски мравки предимно...
Активен

CHI MO NAMIDA MO NAI
botan
8 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 300

« Отговор #28 -: 13 Март 2011, 23:43:01 »

Ми, това е най-доброто, което можах да направя.. Blush
Мравките ако си ги зел са Myrmica rubra (европеиски огнени мравки) имат нужда от много храна даже можеш да видиш царици извън мравуняка да ядат или да търсят храна.
Не позна. Това са работнички на Leptothorax unifasciatus
Цариците на pastorius са Messor sp.
А Деяне, такива мравки, освен някой кампонотус няма какво друго да е.
Xaruno, няма проблем да си вземеш царица червена горска мравка, кофтито е ако почнеш да ровиш в някой мравуняк с идеята да намериш такава.
Активен

Паяци: Brachypelma albopilosum 0.1.0; Brachypelma boehmei 0.1.0 и Brachypelma auratum 0.0.1.
Мравуняци: Camponotus ligniperda.
Други: Руска синя 1.0.0; Trachemys scripta elegans 0.1.0 и един аквариум със скариди и рибки.
Xaruno
8 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #29 -: 14 Март 2011, 12:34:05 »

А на какво прилича една такава царица?

Активен

CHI MO NAMIDA MO NAI
W0lverine
2 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 27

« Отговор #30 -: 14 Март 2011, 17:51:07 »

Offtopic Червените горски мравки (Formica rufa) са застрашен вид и е забранено улавянето им.И въпреки това мравчената им киселина е силна и при наближаване към мравуняка всички мравки се организират,а до царицата трудно се стига.Най-добре е за начало някой Lasius sp.
Активен
Xaruno
8 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #31 -: 14 Март 2011, 19:31:42 »

Няма да изровя царица... Мравчената им киселина не ми действа, но винаги съм имал уважение към тях... Питам как изглежда, защото когато започне роене да се ориентирам и да заловя правилния екземпляр... А да, и е това е яко, но скъпичко.
http://www.bezpanika.com/index.php?option=com_content&task=view&id=80&Itemid=84

Иначе как се прави мравешка колония, при положение, че мравките се катерят по стъклени стени?
Активен

CHI MO NAMIDA MO NAI
botan
8 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #32 -: 15 Март 2011, 08:31:01 »

Според това какъв ти е мравкариума има различни средства за предпазване от бягство.
Ти точно червена горска мравка ли искаш?! Кофти избор, не е от най-лесните царици.
За начинаещи мравкари препоръчвам Тапиноми, Лазиуси, Тетрамориуми и Кампонотуси.
Активен

Паяци: Brachypelma albopilosum 0.1.0; Brachypelma boehmei 0.1.0 и Brachypelma auratum 0.0.1.
Други: Руска синя 1.0.0; Trachemys scripta elegans 0.1.0 и един аквариум със скариди и рибки.
Xaruno
8 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #33 -: 15 Март 2011, 09:00:22 »

Това добре, но не знам от къде да ги намеря... Grin
Активен

CHI MO NAMIDA MO NAI
W0lverine
2 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 27

« Отговор #34 -: 15 Март 2011, 14:21:36 »

Намират се при топло време по обед,а вече за отделен вид трябва да ги разбираш.
Активен
botan
8 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #35 -: 21 Март 2011, 07:31:55 »

Намират се по всяко време от април до септември-октомври.
Активен

spinus98
Втора ларва

Неактивен Неактивен

Публикации: 9

« Отговор #36 -: 27 Август 2011, 12:37:18 »

Намират се по всяко време от април до септември-октомври.

Аз моите ги намерих сутрин и вечер
Активен
Страници: 1 [2]   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на:  

© terraristic.net 2007 - 2010 | XHTML | CSS | карта на сайта | Powered by SMF 1.1.14 | SMF © 2006-2011, Simple Machines LLC