Гост
24 Май 2012, 23:24:27
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Новини: Екипът на terraristic.net не толерира неспазването на ПРАВИЛАТА и неграмотното писане!
Пишете на кирилица.
Слагайте главни букви и препинателни знаци.
Не замествайте български букви с цифри (4, 6).

Начало   Помощ Календар Галерия Вход Регистрирай  
Страници: [1]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Защо банваме, фактите говорят...  (Прочетена 1651 пъти)
Smithy
Ларва

Неактивен Неактивен

Публикации: 1

« -: 15 Март 2008, 16:55:38 »

Моля, не трийте по-горните постове. Ще ги преместя в друга тема. "Общественото" мнение е важно за нас. Аз няма да вземам страна.

Надявам се това да е казано сериозно. Нека видим колко е важно общественото мнение за вас в действителност.

Първоначално мислех да изсипя огън и жупел в тази "дискусия", но с времето реших че е по-добре да се успокоя и просто да кажа това, което имам да кажа.

Тъй като никой не знае кой съм да се представя - аз съм човекът, който заедно с Иво Катрафилов щеше да закупи от лицето chicholjubo въпросните животни. На 32 години съм, от град Пловдив. Тъй като тук се бръщолевят доста глупости и въпреки молбата на Иво изобщо да не се занимавам, аз държа истината да се знае. Най-малкото за собствено удовлетворение и успокоение. Разбира се също така и в името на Истината.

Познавам Иво вече повече от половин година и мога да кажа, че се радвам че се срещнах с него. Научил съм страшно много неща, имах удоволствието да се докосна до много животни, а покрай него си закупих и тарантула от терариумната изложба в Пловдив.

Относно поведението на Иво - поне спрямо мен и всички други, които са в обкръжението ми, както и огромната аудитория на форума, в който се запознахме, никога не съм забелязал арогантност и надменност. Напротив - помагал е и помага на огромно количество хора и то безвъзмездно. Както стоеше и по време на изложбата постоянно в музея в Пловдив без да му се заплаща за това. Вярно е че може да бъде остър понякога, но това обикновено се получава когато е застрашено някое животно. Много е важно някои тиквеници тук, които се пенят като бесни селски дръгливи псета срещу него да запомнят факта, че каквото Иво прави, го прави от любов към животните, не с цел финансова или някаква друга изгода. Толкова от мен за Иво. Лично аз съм горд че го познавам и смятам че приятелството ни ще остане за дълги години напред.

Сега относно въпросната сделка и истината около нея:

Иво дойде при мен с предложение да закупим колекция от животни - предимно паяци, в списъка имаше и други видове, но в малки количества. Обясни ми че ще купува колекцията от свой приятел, който заминава на работа в чужбина и поради това я продава. Понеже са приятели, Иво получава преференциална цена от 2000 лева ако закупи цялата колекция. Парите трябва да се съберат и изпратят в срок от 1 седмица.

Първоначално се замислих доста по въпроса, но тъй като имам пълно доверие на Иво се съгласих да участвам с 50% от сумата. Освен това той каза че има пълно доверие на продавача, а думата на Иво за мен е достатъчна. Дотук добре. Изведнъж обаче продавачът - лицето chicholjubo - изиска парите по-рано. Тогава за първи път започна да ми просветва че може би има нещо гнило в цялата работа. Въпреки това тъй като Иво няколко пъти ме увери, че лицето му е приятел внесохме заедно парите в петък, вместо в понеделник по личната му банкова сметка. Повече от 10 години съм се занимавал с вътрешни и международни сделки и НИКОГА пез живота си не съм предплащал на 100% нещо, което не съм дори видял, нито имам подписан договор по въпроса. Въпреки назряващите в мен съмнения надделя доверието ми в Иво, както и желанието заедно с него да притежаваме една наистина значителна колекция от паяци.

След превеждането на парите в петък уговорката беше в събота да отидем до София и да приберем животните. Съответно аз организирах транспорт ЗА МОЯ сметка. Малко преди да тръгнем за София в уреченото време помолих Иво да се обади на лицето chicholjubo и да го помоли да ни обясни къде точно в София отиваме, за да имаме някакви координати. Бидейки буквално на вратата готови за тръгване изведнъж Иво ни информира, че бабата на лицето chicholjubo е починала и няма как да си вземем животните преди понеделник най-рано. Естествено ние проявяваме разбиране, аз се извинявам на шофьора и го изпращам. Въпреки всичко в мен все повече назряваше съмнение че нещо не е наред. Как е възможно дори и при такива тежки обстоятелства (надявам се поне тази част не е била лъжа), при положение че очакваш купувачи да товарят немалка колекция специфични животни и то купувачи, идващи отдалече, да не вдигнеш един телефон и да не кажеш че имаш проблем и сделката се отлага... Винаги ще се чудя какво щеше да се случи ако бяхме отишли в София без да се обаждаме... Както и да е... В понеделник нямаше как да уредя транспорт и нещата се отложиха за сряда. В сряда Иво ми се обажда и ме информира, че лицето chicholjubo е развалил сделката (забележете при положение че вече му е платено в аванс!) и няма да взимаме животните. Разбира се не бях изненадан. Което не значи че не бях бесен. Моите опасения, че Иво ще бъде излъган се оказаха верни. Схемата е елементарна. Лицето chicholjubo познава Иво и знае че той не може да събере 2000 лева ей така за седмица. Затова му предлага този къс срок - потози начин хем постъпва "приятелски", хем е почти сигурен че Иво няма да успее да закупи животните, тъй като няма да има парите (изрично бе наблегнато че ако сумата не е получена в уречения ден сделката се разпада). Но тук се появява непредвиден елемент - моя милост, който веднага осигурява 50% парите и Иво успява да набави 2000 лева. Тук идва втория  опит за удар под кръста - изведнъж вместо в понеделник, парите се изискват спешно в петък (без обяснения и под заплаха за разваляне на сделката). Разбира се парите бяха внесени в петък - всичко следва условията на лицето chicholjubo.   

В събота идва ключовия момент в събитията. В събота точно преди да тръгнем ни се сервира смърт в семейството. Лично аз искрено се надявам поне това да е било истина, ако не е - господ да го съди. Вътрешно за себе си обаче аз смятам че и това беше лъжа. След още едно протакане в сряда Иво бива обвинен, че купува животните с цел препродажба (долна и нагла лъжа и измислица) и сделката е развалена. При все че парите вече са в сметката на мошеника chicholjubo. Ако имахме договор щях да му съдя лъжливия задник до откат. Но така стават нещата на доверие.

--- Моите предположения:

1. Лицето chicholjubo осъзнава, че планът му да е хем сит, хем агнето да е цяло не проработва и осъзнавайки колко повече пари може да изкара, продавайки животните на парче (нееднократно бе натъртено че има маса лични съобщения с предложения) си измисля куп глупости само и само да развали сделката с Иво Катрафилов. Разбира се накрая го и прави.

2. Лицето chicholjubo явно му се засира опцията работа в чужбина и оставайки тук решава да си запази колекцията и/или да изкара много повече пари от нея.

--- Факти:

1. Животни от колекцията и до момента се продават на парче - за доста солидни цени.

2. Лицето, тоест мошеникът chicholjubo си е все още в България и ухилен като селска пача показва свои снимки в нета. Аз погребах баба си преди година и много добре знам какво представлява това и колко време семейството бе в траур.

--- ИСТИНАТА:

Единствените животни от колекцията, които щяха да бъдат продадени бяха 2 гекона (поради невъзможност да ги гледаме). Двата редки и силно отровни скорпиона бяха подарък за рождения ден на наш приятел - собственик на много други скорпиони и маниак на тази тема (голяма веселба бе като не можахме да му дадем подаръка). НИЩО ДРУГО от животните в списъка нямаше да напусне моя дом и дома на Иво. Той щеше да прибере при себе си силно отровните паяци, както и заплодените женски (които трябва да са при по-специални условия) - всичко друго идваше у дома при мен.
Никой не се е опитвал да пести пари от транспорт или каквото и да било (гнусни помиярски измислици на долни боклуци). Никой не е коментирал нищо от условията на мошеника chicholjubo - всичките сме ги изпълнили.

--------------------------------

В заключение:

Иво Катрафилов е засегнат и повече никога няма да влезе в този форум. Няма да притеснява разпенените псета и пикльвците тук - спокойно. Направо му изтрийте акаунта да сте сигурни. Помолих го да прочете какво се е изписало по негов адрес - отказа. Съветваше ме и аз да не го правя, но аз не съм такъв човек и лесно не забравям.

Продължавайте ако желаете да се кланяте и радвате на мошеника chicholjubo - ваш избор. Но ако имате малко доблест, както твърдят някои Администратори ще оставите този пост тук, защото нормално е и "другата страна" да бъде излушана.

Аз също повече няма да поствам тук така че спокойно.

Поздравления от мен на много малкото истински тераристи тук. И сбогом.

/Запознай се, ако обичаш с ТАЗИ тема, по-специално точка 2 и коригирай поста си. Благодаря предварително/
xfan
Активен
vladdark
VIP потребител
10 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 525

« Отговор #1 -: 15 Март 2008, 17:51:16 »

[--- ИСТИНАТА:

Единствените животни от колекцията, които щяха да бъдат продадени бяха 2 гекона (поради невъзможност да ги гледаме). .................................................................................. Той щеше да прибере при себе си силно отровните паяци, както и заплодените женски (които трябва да са при по-специални условия) - всичко друго идваше у дома при мен.
.

Не че баснописеца ще прочете това, но все пак Иво ги обяви за препродажба преди да ги е взел... Лично аз получих цена за ихерингито.Тъй като лееш обиди за хора които не познаваш, явно и ти си някакъв комплексар,хукнал да обижда непознати... Поне сте се намерили, стойте си в гората...

ПС: Отчитайки факта, че от всичко което си написал е лъжа, заблуда, или комплексарска клевета , спокойно бих ти пратил романа в небитието
Активен

Ще крещя...
Чичо Любо
Админ
Терарист

Неактивен Неактивен

Публикации: 2002

Беззащитността не пази овцата ,и при хората е така

« Отговор #2 -: 15 Март 2008, 19:49:16 »

Момчето явно е много заблудено .

Профил Информация na Иво Катрафилов:
Последно Активен:  05 Март 2008, 15:49:59
http://terraristic.net/forum/index.php?action=profile;u=4

ПС: Имаше една много умна поговорка " НАКАЖИ ГЛУПАКА С МЪЛЧАНИЕ "

Какво ми направи впечетление :

Съобщения за грешки от IP (обсег) 80.80.145.19 
По-долу можеш да намериш скорошните грешки, които са били генерирани от това IP (обсег). 
Страници: [1] 
IP адрес Екранно Име Съобщение Дата
80.80.145.19  Гост  Password incorrect - Smithy
?action=login2  05 Март 2008, 10:51:51
80.80.145.19  Гост  Password incorrect - Иво Катрафилов
?action=login2  12 Януари 2008, 03:34:35
?action=login2  12 Януари 2008, 03:33:48

А да видиме дали някой ще се сети ?

Активен

Страхът от оръжието е признак за забавено сексуално и емоционално развитие.
Niki
Админ
Терарист

Неактивен Неактивен

Публикации: 2944

terraristic.net

« Отговор #3 -: 15 Март 2008, 21:24:32 »

Smithy, господине, има една поговорка: "Каквото повикало, такова се обадило". Ти сееш обиди по адрес на мой приятел и аз отвръщам със същото. Всички съфорумници, от които голяма част ме познават и лично са свидетели, че не съм си изпускал нервите по подобен начин досега във форума. Но твоят пост преля чашата.

В твоята история защо не спомена, че Любо ви върна парите?
Активен

РАЗПРОДАЖБА на тарантули: Link
Търся МЪЖКИ паяци за размножаване: Link
Чичо Любо
Админ
Терарист

Неактивен Неактивен

« Отговор #4 -: 15 Март 2008, 21:27:57 »

Остави го Ники.
Не си заслужава.
НО тъй като няма да търпя обиди по мойте роднини ( и то починали ) Bad mood
Господина е вече в небитието .  Thumb up
Активен

StR
12 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 990

« Отговор #5 -: 15 Март 2008, 22:28:24 »

Момчето явно е много заблудено .

Профил Информация na Иво Катрафилов:
Последно Активен:  05 Март 2008, 15:49:59
http://terraristic.net/forum/index.php?action=profile;u=4

ПС: Имаше една много умна поговорка " НАКАЖИ ГЛУПАКА С МЪЛЧАНИЕ "

Какво ми направи впечетление :

Съобщения за грешки от IP (обсег) 80.80.145.19 
По-долу можеш да намериш скорошните грешки, които са били генерирани от това IP (обсег). 
Страници: [1] 
IP адрес Екранно Име Съобщение Дата
80.80.145.19  Гост  Password incorrect - Smithy
?action=login2  05 Март 2008, 10:51:51
?action=login2  12 Януари 2008, 03:34:35
?action=login2  12 Януари 2008, 03:33:48

А да видиме дали някой ще се сети ?

Неуспешен опит на Катрафилов да ни измами.Чудно ми е защо въпросното лице,което толкова обича да убижда хората не си е споменал името?
ПС-Ники,Любо е прав остави го този.Може би това и е искал-да те нервира.Не му се връзвай.Ще използвам едни любими думи от библията:катрафилов се опитва да си "измие ръцете".
Активен
reptilian
11 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 785

Господ е милостив ,ние не сме

« Отговор #6 -: 15 Март 2008, 23:17:59 »

Smithy(Иво) ,келешче смотано,а ако не си катрафилов - ходи го сункай по дупенцето след като е срал ! А и доколкото си спомням постът гласеше че ВСИЧКИ животни се продаваха ! А и от къде - на къде ще казваш как се е държал "хубаво"и"приятелски" с всички,като се държеше като бръснат гъз спечелил от тотото (т.е. "аз съм създателя,аз контролирам,аз съм всичко !") Искам да напишеш поне един пост в своя защита ,само за да се види ,че всичко казано от мен е истина !  Argue
/Запознайте се, ако обичате с правилата във форума, по-точно точка 2/
xfan
Активен

Отглеждам : Link Schmerz ist nur ein Vorwand der schwachen
StR
12 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 990

« Отговор #7 -: 15 Март 2008, 23:20:43 »

Ники напълно си прав.Но защо пусна два поста Grin?
ПС-и да иска не може да се защити,защото го баннаха...
Активен
The_Khan
VIP потребител
8 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 319

Който иска намира начин

« Отговор #8 -: 15 Март 2008, 23:27:28 »

Абе пичове, трябва да напишете нещо, щото трябва да напишете ли?
Не ви ли минава през главиците, че тази случка е случка между Любо и Иво.  Evil
Активен

Моят вид: Двунога Piembira mnogohalbis
ToaJIeTHo`naTe
VIP потребител
5 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 125

« Отговор #9 -: 15 Март 2008, 23:28:51 »

Във форумите винаги е лесно.. Write
Активен

Домашен любимец: Андрей Cheesy
ZeRBeRuS
Модератор
12 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 1102

Тъпо е да си тъп, ама си е за цял живот!!!

« Отговор #10 -: 15 Март 2008, 23:32:51 »

Абе StR, reptilian аре да млъкнете на всяка мандажа мерудия а-а-а ?! Почвате да дразните не разбрахте ли че това си е само и единствено между Любо и Иво.И се научете веднъж за винаги правилата са за това за да се спазват, така че полека с тона  Evil Evil Evil
Активен
reptilian
11 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 785

Господ е милостив ,ние не сме

« Отговор #11 -: 15 Март 2008, 23:40:11 »

Zerberus,това засяга всеки ,който е обиден от поведението на катрафилов . Argue
Активен

Отглеждам : Link Schmerz ist nur ein Vorwand der schwachen
ZeRBeRuS
Модератор
12 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 1102

Тъпо е да си тъп, ама си е за цял живот!!!

« Отговор #12 -: 15 Март 2008, 23:47:49 »

Че ти пък от кво си му обиден, я моляти се .Т'ва твойте са пълни глупости, що не оставиш хората да си се разберат сами , ти нямаш нищо общо с тяхната сделка, пъкда не говорим, че няма и с какво Иво да те е обидил чрез нея .
Активен
xfan
xfan
12 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 1118

Ако животът ти поднася лимони...върни му лимонки!

« Отговор #13 -: 15 Март 2008, 23:52:08 »

Предлагам да спрем с обидите, правилата са за всички и който на когото е бил обиден да му го е казал в лицето. Подобни "смелости", когато човека е "паднал" не правят на никого чест. Това си между Любо и Иво, достатъчно са големи и думите ви в никакъв случай не помагат на нито един от двама им. Всички, които не са правили грешки или не са постъпвали грешно нито един път в живота си да излязат крачка напред, лично ще ви върна с шамар обратно при обикновените човеци :-П
Заключвам докато не влезе някой от админите и не отключи темата!
Активен

Тарантулас ол дъ уей (да не се чете "Дърти тарантули на пътя" или "По-старият път на тарантулите"!)
Чичо Любо
Админ
Терарист

Неактивен Неактивен

« Отговор #14 -: 16 Март 2008, 08:17:16 »

xfan Много си прав.  Thumb up
Няма да се отключва темата  Lock
Активен

Niki
Админ
Терарист

Неактивен Неактивен

Публикации: 2944

terraristic.net

« Отговор #15 -: 16 Март 2008, 17:05:20 »

Изтрих нецензурния си пост, в който псувах, провокиран от думите на Smithy. Правилата важат за всички, включително и за мен. Не е хубаво човек да си изпуска нервите, но думите на този човек ме издразниха наистина много. Нека запазим добрия тон въпреки всичко.
Активен

РАЗПРОДАЖБА на тарантули: Link
Търся МЪЖКИ паяци за размножаване: Link
Страници: [1]   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на:  

© terraristic.net 2007 - 2010 | XHTML | CSS | карта на сайта | Powered by SMF 1.1.14 | SMF © 2006-2011, Simple Machines LLC