Гост
24 Май 2012, 23:28:56
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Новини: Екипът на terraristic.net не толерира неспазването на ПРАВИЛАТА и неграмотното писане!
Пишете на кирилица.
Слагайте главни букви и препинателни знаци.
Не замествайте български букви с цифри (4, 6).

Начало   Помощ Календар Галерия Вход Регистрирай  
Страници: 1 2 [3]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Паякът ми умира без причина  (Прочетена 5223 пъти)
botan
8 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 300

« Отговор #40 -: 12 Юли 2008, 11:58:36 »

Сори Х, нищо от това изброеното. Ползвам преситен субстрат за орхидеи, понецже ситните частици не са им нужни ги слагам за субстрат на паячковцжите и не само, на всякаква друга терариума гад освен мравките.
Активен

Паяци: Brachypelma albopilosum 0.1.0; Brachypelma boehmei 0.1.0 и Brachypelma auratum 0.0.1.
Мравуняци: Camponotus ligniperda.
Други: Руска синя 1.0.0; Trachemys scripta elegans 0.1.0 и един аквариум със скариди и рибки.
xfan
xfan
12 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 1118

Ако животът ти поднася лимони...върни му лимонки!

« Отговор #41 -: 12 Юли 2008, 16:59:49 »

Колко ситни са тези ситни частици? Ако разбирам правилно слагаш по-ситното на тарантулите, а по-едрото на орхидеите? Възможно ли е да влизат в дробовете им тези по-ситни частици или не са толкова ситни?
Активен

Тарантулас ол дъ уей (да не се чете "Дърти тарантули на пътя" или "По-старият път на тарантулите"!)
botan
8 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 300

« Отговор #42 -: 12 Юли 2008, 23:14:46 »

Е, не е прах....

А и да има прах тя ще падне най-отдолу. Wonder
Активен

Паяци: Brachypelma albopilosum 0.1.0; Brachypelma boehmei 0.1.0 и Brachypelma auratum 0.0.1.
Мравуняци: Camponotus ligniperda.
Други: Руска синя 1.0.0; Trachemys scripta elegans 0.1.0 и един аквариум със скариди и рибки.
Niki
Админ
Терарист

Неактивен Неактивен

Публикации: 2944

terraristic.net

« Отговор #43 -: 13 Юли 2008, 16:56:26 »

Чудя се дали нама някакви примеси този субстрат за орхидеи  Wonder Аз не съм рискувал и няма да рискувам със субстрат за цветя. Ползвам само кокосов субстрат.
Активен

РАЗПРОДАЖБА на тарантули: Link
Търся МЪЖКИ паяци за размножаване: Link
ILiyan
6 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 161

« Отговор #44 -: 31 Август 2008, 18:51:09 »

Чудя се дали нама някакви примеси този субстрат за орхидеи  Wonder Аз не съм рискувал и няма да рискувам със субстрат за цветя. Ползвам само кокосов субстрат.
И по-добре не рискувай Smiley Аз на скоро смених кокосов субстрат с торф за цветя. Антибактериален, екологично чист и бла бла.. но явно е много богат на хран. вещества. На места ми изникват плевели Smiley Което пък е въпрос на вкус, то си стои като тревичка Smiley
Активен
Niki
Админ
Терарист

Неактивен Неактивен

Публикации: 2944

terraristic.net

« Отговор #45 -: 31 Август 2008, 18:54:56 »

И по-добре не рискувай Smiley Аз на скоро смених кокосов субстрат с торф за цветя. Антибактериален, екологично чист и бла бла.. но явно е много богат на хран. вещества. На места ми изникват плевели Smiley Което пък е въпрос на вкус, то си стои като тревичка Smiley

В бриколаж има чист торф без примеси. Изобщо не е скъп.
Активен

РАЗПРОДАЖБА на тарантули: Link
Търся МЪЖКИ паяци за размножаване: Link
vladdark
VIP потребител
10 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 525

« Отговор #46 -: 31 Август 2008, 19:24:02 »

Освен това понякога казват на Вермикулита субстрат за орхидеи. А това определение не е точно. И в кокосовия може да стане мизерия .
Активен

Ще крещя...
jordanmilchev
3 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 58

« Отговор #47 -: 12 Септември 2008, 09:02:51 »

Торфа от цветарските магазини , демек торфа за растения винаги прибавят някакви  торови препарати . Знам го от агрономи, не трябва да се използва торф за цветя и такива работи, особено ако е предназначено за точно някой вид растение , защото ще са му добавили някакви торове и т.н.   
Активен
moose
Втора ларва

Неактивен Неактивен

Публикации: 5

« Отговор #48 -: 24 Септември 2010, 21:09:29 »

Аз имам Аlbogans днес видях да си е подвил 2-3 крака под тялото и се движи по корем като ходи все дно пълзи Sad От какво може да е ?? За първи път я виждам така имам я от 2-год женска е като я подбутна малко се раздвижва и си разтваря краката както трябва да са хранил съм я преди 2-3 дни Smiley
Активен
mastika
Ларва

Неактивен Неактивен

Публикации: 4

« Отговор #49 -: 25 Септември 2010, 08:10:40 »

Паякът може да е обезводнен.
Активен
moose
Втора ларва

Неактивен Неактивен

Публикации: 5

« Отговор #50 -: 25 Септември 2010, 11:16:03 »

Постояно има вода в купичката покачих и влажноста и пак седи странно и днес я видях пак да се вдижи странно. Не знам от какво може да е така Sad
Активен
Страници: 1 2 [3]   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на:  

© terraristic.net 2007 - 2010 | XHTML | CSS | карта на сайта | Powered by SMF 1.1.14 | SMF © 2006-2011, Simple Machines LLC