Гост
24 Май 2012, 23:34:21
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Новини: Екипът на terraristic.net не толерира неспазването на ПРАВИЛАТА и неграмотното писане!
Пишете на кирилица.
Слагайте главни букви и препинателни знаци.
Не замествайте български букви с цифри (4, 6).

Начало   Помощ Календар Галерия Вход Регистрирай  
Страници: [1] 2 3 ... 6   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Видове подходящи за начинаещи  (Прочетена 15038 пъти)
DirtyShine
4 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 75

« -: 17 Март 2008, 21:30:48 »

Мисля да си копувам тарантула но незнам каква да е и ме е страх да не ме ухапе и почти нищо незнам. В какви условия трябва да се гледа? За скривалища ми е ясно че трябва да има но отдоло на аквариома пясак ли трябва да е или нещо друго?
Активен

skype - xzibit43
StR
12 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 990

« Отговор #1 -: 17 Март 2008, 21:36:09 »

Ще игнорирам правописа.Извинявай,човек,заяждам се,защото това го учих миналата година и съм го запомнил.Прощавай.За тарантула-B.albopilosum.На мен ми е първият паяк и съм добре.А само искам да те питам:ако те е страх защо ще си взимаш?Какво ще правиш,когато трябва да я храниш,смяняш субстрат или каквото и да е...?Питам,защото не можеш да избягаш от тези моменти при гледането на паяк.
Активен
The_Khan
VIP потребител
8 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 319

Който иска намира начин

« Отговор #2 -: 17 Март 2008, 21:36:37 »

мисля да си копувам тарантула но незнам каква да е и ме е страх да не ме ухапе и почти нищо незнам в какви условия трябва да се гледа за скривалища ми е ясно че трябва да има но отдоло на аквариома пясак ли трябва да е или нещо друго...
Book В сайта и из темите на форума има информация и отговори на всички въпроси, които зададе, а и на такива които по-после биха ти хрумнали   Thumb up
Един приятел много обичаше да казва: "Е, требе се чете, нема начин..."  Book
Активен

Моят вид: Двунога Piembira mnogohalbis
ZeRBeRuS
Модератор
12 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 1102

Тъпо е да си тъп, ама си е за цял живот!!!

« Отговор #3 -: 17 Март 2008, 21:39:09 »

Субстрат- кокосов
Паяк - земен и по-специялно бих ти препоръчал някоя цветна брахипелма като смити или ауратум
Страх - няма от какво поне при брахитата , супер кротки паяци , няма агресия, не са и бързи.Абе перфектните паяци за старт на колекция.
Активен
DirtyShine
4 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #4 -: 17 Март 2008, 21:40:00 »

Не че ме е страх но имам притеснение защото си мисля че ако ме ухапе и става лошо или греша ? Wink
Активен

skype - xzibit43
StR
12 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #5 -: 17 Март 2008, 21:41:31 »

Ако си взимаш от видовете препоръчани(по форума)за начинаещи,няма да ти стане нищо,защото отровата им е слаба.
ПС-добре-много слаба е.
Активен
ZeRBeRuS
Модератор
12 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #6 -: 17 Март 2008, 21:41:54 »

Грешиш , отровата е много слаба .
Активен
DirtyShine
4 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #7 -: 17 Март 2008, 21:43:47 »

Ами смитито колко пари е доло горе? И храната за паяци какви парви върви? Гледах че обичат да ядат щурци има ли ги да се продават някаде или трябва аз да си ловя ?  Smiley
Активен

skype - xzibit43
ZeRBeRuS
Модератор
12 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #8 -: 17 Март 2008, 21:46:03 »

Продават се 10-15 ст. парчето. А смитито върви от 30-40лв. за малко паяче 3-5 кожи до 100 лева определена женска.А ти от къде си ?
Активен
The_Khan
VIP потребител
8 кожи

Неактивен Неактивен

Който иска намира начин

« Отговор #9 -: 17 Март 2008, 21:47:57 »

ами смитито колко пари е доло горе ? и храната за паяци какви парви върви . Гледах че обичат да ядат щурци има ли ги да се продават някаде или трябва аз да си ловя ?  Smiley
Как се изкушавам да си повторя поуста...  Smiley
Активен

DirtyShine
4 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #10 -: 17 Март 2008, 21:50:57 »

Аз сам от Велико Търново и значи мога да си намеря смити за около 50лв ?
Активен

skype - xzibit43
ZeRBeRuS
Модератор
12 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #11 -: 17 Март 2008, 21:52:09 »

Няма да ти е проблем, разгледай в раздела за обяви.Има много , а и пращането то Търново няма да ти е пречка  Drink beer .
Активен
DirtyShine
4 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #12 -: 17 Март 2008, 21:59:04 »

Няма да ти е проблем, разгледай в раздела за обяви.Има много , а и пращането то Търново няма да ти е пречка  Drink beer .

Този раздел обяви каде се намира това от ляво дето пише ТАРАТУЛИ там ли да ги разгледам ? Или има друго място ?
Активен

skype - xzibit43
ZeRBeRuS
Модератор
12 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #13 -: 17 Март 2008, 22:08:15 »

Гледай тук http://terraristic.net/forum/index.php/board,13.0.html , а и от там също може да си харесаш нещо различно от смити  Wink .
Активен
DirtyShine
4 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #14 -: 17 Март 2008, 22:22:59 »

Така за сега до колкото разбрах най-безобидния паяк е смити и значи мога да си взема такъв а за 50лв дето каза какъв мога да си взема малак или голям ?
Активен

skype - xzibit43
The_Khan
VIP потребител
8 кожи

Неактивен Неактивен

Който иска намира начин

« Отговор #15 -: 17 Март 2008, 22:31:48 »

МОЛЯ ТЕ:

Най-спокойната тарантула?
http://terraristic.net/forum/index.php/topic,144.0.html

Въпроси относно гледането на тарантула (за начинаещ)
http://terraristic.net/forum/index.php/topic,106.0.html

Агресия. Как хапят тарантулите?
http://terraristic.net/forum/index.php/topic,211.0.html
Активен

StR
12 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #16 -: 17 Март 2008, 22:35:54 »

Dirtyshine,вече във няколко поста повтаряш едно и сщо и питаш едно и също,просто по различни начини...Вземи си смити за 4-5 кжи 50 лв сеа стига толкова...
Активен
DirtyShine
4 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #17 -: 17 Март 2008, 23:31:21 »

От каде мога да си взема ако поръчам във зоо магазин ще ми докарат ли ?
Активен

skype - xzibit43
xfan
xfan
12 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 1118

Ако животът ти поднася лимони...върни му лимонки!

« Отговор #18 -: 18 Март 2008, 00:01:13 »

от каде мога да си взема ако поръчам във зоо магазин ще ми докарат ли ?
Щях да ти кажа да пишеш на The_One, Но виждам, че смититата са им зачеркнати от листата. Най-вероятно ще ти се наложи да изчакаш до пролетта, когато започнат да се внасят животинки.
Друг вариант е да пуснеш обява в секцията Търся и да видиш дали някой няма да ти предложи. А преди това, най-добре прочети какво са написали хората в секция Предлагам и ако някой има това, което търсиш ... пиши му на пича :-)
Също така прочети темите които ти е дал Хана :-) Ако и след това имаш въпроси питай смело, но може преди това просто ей така за спорта да потърсиш по две - три ключови думи из самия форум :-) Функцията за търсене работи прекрасно, уверяваям те :-)))
Добре дошъл в света на косматите крака и остри зъбки и да не се плашиш, тарантулите не са чудовищатата от филмите, които изтребват цели континенти само защото са се събудили с  абдомена нагоре :-)))) Моята лична гордост е darkbluelight ... за човек, който е страдал от арахнофобия мисля, че доста добре се представя, кажи речи ще ме застигне по бройка :-)))) Мен лично много ме беше страх, когато започвах и на всяко по-рязко движение на тарантулкат ами трябваха по 10-тинаминутки, за да ми се нормализира дишането и да спрат да ми треперят ръцете до толквао, че да не изтървавам всичко де що хвана така че .. споко :-) Вземис и малко паяче, безобидно - радвай му се и "порастни" заедно с него. Каквото и да си вземаш вземи си го малко, големият паяк, колкото и да е кротък и добродушен би бил доста по стряскащ в очите ти :-))) Пък и малкото паяче ще го храниш кажи речи два - три пъти от смяна до смяна и няма да се притесняваш и за храна. Вярно е, че се гледат малко по трудно, но гледай да не изсъхва напълно субстрата и да му е дебела дупарката и няма да имаш никакви проблеми :-))
Още веднъж добре дошъл и .... чети и осмисляй прочетеното,не чакай на готово и след време ти ще пишеш подобни на моите глупости, мислейки си, че поназнайваш нещо за тарантулките :-П
Хайде със здраве :-)
Активен

Тарантулас ол дъ уей (да не се чете "Дърти тарантули на пътя" или "По-старият път на тарантулите"!)
Чичо Любо
Админ
Терарист

Неактивен Неактивен

Публикации: 2002

Беззащитността не пази овцата ,и при хората е така

« Отговор #19 -: 18 Март 2008, 00:40:08 »

xfan Номер 1 си
няма такъв отговор  като твоя
Изчерпателен и пълен
 Drink beer Drink Beer
Активен

Страхът от оръжието е признак за забавено сексуално и емоционално развитие.
Страници: [1] 2 3 ... 6   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на:  

© terraristic.net 2007 - 2010 | XHTML | CSS | карта на сайта | Powered by SMF 1.1.14 | SMF © 2006-2011, Simple Machines LLC