Гост
24 Май 2012, 23:35:10
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Новини: Екипът на terraristic.net не толерира неспазването на ПРАВИЛАТА и неграмотното писане!
Пишете на кирилица.
Слагайте главни букви и препинателни знаци.
Не замествайте български букви с цифри (4, 6).

Начало   Помощ Календар Галерия Вход Регистрирай  
Страници: 1 ... 3 4 [5] 6   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Видове подходящи за начинаещи  (Прочетена 15038 пъти)
negat1ve
Модератор
7 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 243

« Отговор #80 -: 25 Юни 2011, 21:01:05 »

Лазиодората!.Първо по-голяма става,второ по-бързо расте и трето почти всеки има Геникулата...

Глупости!!! Загледаи се в първия пост - твърдиш че Nhandu chromatus става по-голяма, расте по-бързо и е не толкова масова като Acanthoscurria geniculata.

Към автора: вземи си каквото ти харесва като визия, идентични са като отглеждане. Мисля си, че като начинаещ geniculata ще те радва повече - има уникален апетит и расте по-бързо. Риск да се разболее има при всяко животно, но ако спазваш основните правила вярвам няма да има проблеми.
Активен

Не всичко, което има две бузи е лице!
naHuka
9 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 457

« Отговор #81 -: 25 Юни 2011, 22:16:59 »

ХВАЛА на модераторите... Pray Pray Pray
От цялата тази дъндания видяхме и един СМИСЛЕН пост.
ПС: geniculata OFC.
Активен

You need Satan,more than he needs you
manerkata
7 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 281

« Отговор #82 -: 26 Юни 2011, 04:09:24 »

Аз имах предвид,че попринцип Лазиодорите стават по-големи.  Oops
Активен
naHuka
9 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 457

« Отговор #83 -: 26 Юни 2011, 11:19:05 »

Аз имах предвид,че попринцип Лазиодорите стават по-големи.  Oops

Също така той имаше предвид,че :Nhandu chromatus И Lasiodora cristata Са едно и също нещо.
И....понеже той(negat1ve) има и 2-та посочени половозрели индивида,АБСОЛЮТНО визуална е разликата между тях.
Активен

You need Satan,more than he needs you
PerP
3 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 69

Nice

« Отговор #84 -: 26 Юни 2011, 13:47:43 »

Ам със сигорност ще си взема A. geniculata,понеже вече имам L.stripes и smiti (макар че небеше спомената),но genculata е около-6-7см.Но ще я взема! Smiley Smiley BG Tongue
Много благодаря на всички които написаха своето мнение  Drink beer Drink beer
Активен

Nice,and good  Burn in hell
But so CrAzY Owned Shotgun
PerP
3 кожи

Неактивен Неактивен

Nice

« Отговор #85 -: 28 Юни 2011, 12:58:28 »

Извинете някои може ли да ми каже малко повече за Nhandu chromatus  Blush Book
Активен

DaniellCho
8 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 391

« Отговор #86 -: 28 Юни 2011, 14:32:13 »

Нормален до бърз растеж, спокойни, понякога нервни, подходящи са за първа тарантула Thumb up
Активен

Acanthoscurria geniculata: 0.1; Avicularia versicolor 0.1; Boa constrictor imperator: 0.1; Brachypelma boehmei: 0.1; Grammostola rosea: 0.1; Leptopelis vermiculatus:0.0.1; Pantherophis guttatus 0.1; Paroedura pictus: 1.1;
negat1ve
Модератор
7 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 243

« Отговор #87 -: 28 Юни 2011, 14:55:40 »

Нормален до бърз растеж, спокойни, понякога нервни, подходящи са за първа тарантула Thumb up

Среден растеж, доста далеч от бърз. Нервни и плашливи, крият се. Дали са подходящи за първа тарантула - субективно е, нека си преценяват според написаното.
Активен

Не всичко, което има две бузи е лице!
DaniellCho
8 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 391

« Отговор #88 -: 28 Юни 2011, 15:19:45 »

Ти сигурно знаеш по - добре, защото си отглеждал този вид, а аз си нямам и на представа за какво иде реч, просто такава информация намерих в нета Smiley
Активен

Acanthoscurria geniculata: 0.1; Avicularia versicolor 0.1; Boa constrictor imperator: 0.1; Brachypelma boehmei: 0.1; Grammostola rosea: 0.1; Leptopelis vermiculatus:0.0.1; Pantherophis guttatus 0.1; Paroedura pictus: 1.1;
nautinuss
6 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 178

« Отговор #89 -: 28 Юни 2011, 15:46:10 »

Nhandu chromatus не се отглежда достатъчно лесно , за да е подходящ за първи паяк . Изисква влага , проветрение . Много нервен и плашлив .
 Другите нандута са по-лесни .
Активен
PerP
3 кожи

Неактивен Неактивен

Nice

« Отговор #90 -: 28 Юни 2011, 16:27:36 »

Благодаря  Welcome
Активен

snake10
2 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 39

« Отговор #91 -: 27 Юли 2011, 08:24:47 »

Това можеби са 3-те наи подходящи вида

1.L.streatipes
2.G.rosea
3.A.geniculata
Активен

Само Пиша Ама без да Мисля !!!
Xaruno
8 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 311

« Отговор #92 -: 27 Юли 2011, 13:13:11 »

Розата не препоръчвам, може да ти скъса нервите със свойте, да ги наречем, гладни стачки. Другите две съм съгласен.
Активен

CHI MO NAMIDA MO NAI
snake10
2 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 39

« Отговор #93 -: 27 Юли 2011, 18:48:40 »

Re: Видове подходящи за начинаещи
« Отговор #92 -: Днес в 14:13:11 » Цитат 

--------------------------------------------------------------------------------
Розата не препоръчвам, може да ти скъса нервите със свойте, да ги наречем, гладни стачки. Другите две съм съгласен. 

И само как бавно расте.
Активен

Само Пиша Ама без да Мисля !!!
Xaruno
8 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 311

« Отговор #94 -: 28 Юли 2011, 08:55:34 »

Заради отказването на храна...
Активен

CHI MO NAMIDA MO NAI
Koseto
Ларва

Неактивен Неактивен

Публикации: 3

« Отговор #95 -: 17 Септември 2011, 21:04:00 »

Здравейте, съвсем нов съм тук, но се надявам да не съм сгрешил раздела на темата.  Sorry

И така, от скоро се чудя какво животно да си взема и започнах да чета за тарантулите. Изглеждат доста интересни любимци. Много неща не разбрах от това, което прочетох..  Grin С храненето съм горе- долу наясно (само не знам какво мога да ловя за нея по поляните), разбрах как се навлажнява, но трябва ли да има влагометър? Не съм много наясно с нещата, но като за начало да попитам какъв вид паяк да си взема. Предпочитам непретенциозен вид и да не е много скъп? Имам контейнер дълъг около 70 см... Въобще съвсем начинаещ съм и търся съвети за всяко едно нещо.
Благодаря!
Активен
радко
4 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 75

« Отговор #96 -: 17 Септември 2011, 21:52:10 »

(само не знам какво мога да ловя за нея по поляните)
Аз им ловя скакалци. Внимавай да не ловиш от поляни, които са пръскани против паразити.

какъв вид паяк да си взема.
Някоя цветна brachypelma, Grammostola pulchra... изборът е голям, само кажи какви тарантули ти допадат, за да ни помогнеш малко.

Контейнерът не е подходящ, защото е голям. Терариумът трябва да не е много по-голям от два пъти и половина разкрача на тарантулата.
Активен
Koseto
Ларва

Неактивен Неактивен

Публикации: 3

« Отговор #97 -: 17 Септември 2011, 23:48:35 »

Мерси за отговора!

Ами кажете някои видове, които се гледат лесно, не са агресивни и на приемлива цена за първи паяк ..
Ехх, ами значи нов терариум. : ) Искам да я взема от малка, Вие ще кажете на каква възраст е добре да взема животинката. Не смятам да я карам да лази по мен, а просто да и се радвам как расте и как се храни и хубавее, но все пак не искам да е прекалено агресивна и да не мога да и сменя водата и субстрата, когато е неуходимо. Иначе какво ще ми е нужно? Отначало доколкото знам живеят в кутия до 2 кожа  Book В терариума: кокосов субстрат, капачка/паничка, парче кокос за криене, лампа (за нея нищо не знам)? и трябва ли ми термометър, влагометър... В едно изречение: Какво ми трябва?

А до колко години живеят тарантулите?

Честно казано и brachypelma, и  Grammostola pulchra много ми харесват. Знам, че всяка си има характер, но бихте ли ме посъветвали каква да избера?
Активен
Hornet
2 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 20

« Отговор #98 -: 18 Септември 2011, 01:30:22 »

Имал съм и от двата вида и ти казвам ,че грамостола пулкра е паяка за теб (много лаком и адски спокоен).
Активен
Skidy
Баннат
3 кожи
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 60

« Отговор #99 -: 18 Септември 2011, 08:07:15 »

За първи паяк лично аз бих предложил всеки един, това, че един човек е начинаещ, ако е достатъчно съвестен, четящ, безкрайно внимателен, то проблемът да си вземе муринусче да речем е никакъв.
Но като гледам въпросният запитващ в момента колко е се е интересувал, очевидно не повече от 3 минути чел, докато стигне само раздела, то бих му препоръчал геникулатка + едночасово събеседване с продавача на тема 'кво е тарантула и как да я гледаме'
Активен
Страници: 1 ... 3 4 [5] 6   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на:  

© terraristic.net 2007 - 2010 | XHTML | CSS | карта на сайта | Powered by SMF 1.1.14 | SMF © 2006-2011, Simple Machines LLC