Гост
10 Февруари 2012, 16:40:15
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Новини: Екипът на terraristic.net не толерира неспазването на ПРАВИЛАТА и неграмотното писане!
Пишете на кирилица.
Слагайте главни букви и препинателни знаци.
Не замествайте български букви с цифри (4, 6).

90 лв 50 лв
   Начало   Помощ Календар Галерия Вход Регистрирай  
Страници: [1] 2 3   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Немощен хамелеон  (Прочетена 3172 пъти)
ven
3 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 53

« -: 25 Август 2010, 17:25:57 »

Cry  Здравейте,искам да помоля който може да помогне,Хамелеонът ми не е добре.Залита,губи равновесие,изпуска нсе от клона и пада.На 2,5г. досега се развиваше нормално.От 2-3 дни не е добре.Притеснена съм.Иначе се храни нормално,оцветява се нормално,езика си изтрелва,всичко му е наред.Преди няколко дни започнах да го изкарвам навън защото ув лампата му е стара,да се напича на слънце.Слагам го върху един лимон.Изглеждаше мног щастлив.Последния път като го изкарах обаче нещо се стресира и падна и след това вече нещо не е наред.Изглежда немоще, все едно няма сили да се държи.Храня го с червеи основно. Давам му витамини. Пулвелизирам му редовно.Температурата не пада под 25 градуса.Ако момже някой да ми даде съвет или да ми каже на каква болест са това симптоми.За съжаления в моя град няма ветеринари които да разбират от влечуги.София ми е далеч. Благодаря предварително.
Активен

Вен Smiley
jimmy
8 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 316

« Отговор #1 -: 25 Август 2010, 18:19:02 »

Колко старо е UV-то? Пол?
Червеите не са подходящи за основна храна.
Има ли вероятност да е хапнал нещо, което не трябва да яде докато е бил на лимона?
Активен
ven
3 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #2 -: 25 Август 2010, 18:45:17 »

Мъжки е.УВ-то е на 1,5 година.От доста месеци не съм му давала друго  освен червеи.А на лимона докато е бил,мисля че няма какво да е хапнал друго, защото лимона беше в един терариум който му направихме целия от мрежа за лятото,
Активен

Вен Smiley
PredatorX
Модератор
11 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 796

MASTERING THE ART OF THE SWARM

« Отговор #3 -: 25 Август 2010, 19:46:37 »

UV-то трябва да се сменя като е на 8-12 месеца!
Активен

Модераторът – подобно на босовете в компютърните игри, той има уникални способности и точно това го прави особено страховита заплаха. Твърди, че съблюдава за спазването на правилата на форумите, но реалната му и очевидна за всички цел е да наложи режим на терор и диктатура, в който никой потребител да не смее да поства под страх от смъртно наказание.
Противодействие – ако нищо друго не работи, пробвайте да спазвате правилата. Може да не ви се вярва, но помага.
Отглеждам
ven
3 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #4 -: 25 Август 2010, 22:29:42 »

Знам за УВ-то , но нямах възможност до сега.Мислиш ли че проблема е от това?!Аз го напичам на слънце лятото.

Активен

Вен Smiley
Niki
Админ
Терарист

Неактивен Неактивен

Публикации: 2913

terraristic.net

« Отговор #5 -: 26 Август 2010, 06:32:20 »

Толкова стара УВ лампа надали върши някаква работа. Трябва да я смениш. Подходяща храна са щурците и скакалците. Трябва да му разнообразяваш менюто. Писала си, че му даваш витамини. Трябва да провериш дали съдържат витамин Д3. Освен витамини трябва калций и минерали. Ако можеш публикувай снимка на животното и на опаковката от витамините.
Активен

РАЗПРОДАЖБА на тарантули: Link
Търся МЪЖКИ паяци за размножаване: Link
ven
3 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #6 -: 26 Август 2010, 12:40:36 »

ReptoCal и ReptoLife, това са добавките, които му давам. ReptoLife въднъж седмично, а от другия всеки ден.Ще кача снимки довечера.Това залитане и падане на липса на някакви витамини л исе дължи по принцип.Много странно се движи просто.Хваща си предните крачета със задните.Не може да се пусне  да виси само на задните, не се задържа на опашката, не си я навива като преди.Странното ми е че ен е спрял да яде.Има си апетит доста добър.Но ще кача снимки довечера да покажа.А и при последното белене не успя добре да се обели.Казвам го ако и това е симптом.
Активен

Вен Smiley
ven
3 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #7 -: 26 Август 2010, 17:17:53 »

Това са добавките, които ползвам.

А ето го и него-болен.  Sad Cry

Активен

Вен Smiley
Niki
Админ
Терарист

Неактивен Неактивен

terraristic.net

« Отговор #8 -: 27 Август 2010, 08:07:39 »

Като гледам има МБД (рахит), но като цяло не изглежда много зле. Шлемът изглежда прав  Wonder Гръбнакът му е доста набръчкан. Това може да е причинено от даването на брашнени червеи като основна храна. Освен, че съотношениеето фосфор/калций при брашнените не е подходящо по тях много трудно залепват витамините и минералите и хамелеонът не поема нужните дози.

Не мога да кажа дали залитането е причинено от МБД-то, но това е, което успях да видя.

Вземи му щурци и му ги давай обилно увъргаляни в ReptoCal и ReptoLife. Ако имаш от къде да ловиш скакалци това ще е още по-добър вариант. Слънчевите бани ще му дойдат добре, но задължително да има сянка ако пожелае да се скрие.

Ако искаш можеш да го заведеш при ветеринар. Драсни едно ЛС и ще ти пратя контакти на човек, който е преглеждал доста хамелеонии, включително и мои.
Активен

ven
3 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #9 -: 27 Август 2010, 13:44:54 »

Има ли лечение за този рахит, или този въпрос да го задам на доктора  Huh? Смяташ ли че ако го натъпча хубаво с щурци и скакалци и витамини ще се подобри или да се подготвя за най-лошото  Cry ?! Благодаря ти за отделеното време. Smiley
Активен

Вен Smiley
drav4o
6 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 157

« Отговор #10 -: 29 Август 2010, 22:09:47 »

Щом продължава да се храни, недей да губиш надежда. Само че спри да го храниш с брашнени червеи. Излез на някой поляна и му налови скакалци на първо време. Купи щурци и ако нямаш възможност редовно да му взимаш, прочети как можеш да ги развъждаш, тъй като това трябва да е основната му храна. Относно овалването в каций и витамини, там нещата са ясни.
Като го вадиш на слънце, особено ако го държиш повече време, му осигури сянка, за да може да се крие ако му е необходимо и пръскай по-често с вода (или оставай нещо да капе върху листата).
Ако ториш лимона и е ял от листата, нищо чудно да се е понатровил, по принцип и да не го ториш пак не съм сигурен дали листата му са подходяща храна за хамелеон, така че помисли за друг вариант (друго растение или някакъв клон) когато го оставяш на слънце.
Ако имаш възможност заведи го на ветиринар. MBD (Рахита) особено в ранен стадий се лекува...
Пиши как са нещата..
Активен

Grammostola Pulchra 0.0.2
ven
3 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #11 -: 01 Септември 2010, 12:03:24 »

Ами заведох го на доктор, или по скоро ветеринар, който си отглежда такива животни, не че е специалист по тя, но предполагам, че разбира повече поне от мен. Smiley Той ми каза , че не е рахит, но че все пак е недостиг на някакви витамини, препоръча ми да го храня с месо в устата и да му давам вода с капкомер и да го напичам на слънце.От 2-3 дни ги правим тия процедури и видими е по-добре макар че е още слаб.Имам надежда вече Smiley , че много се бях отчаяла.
Активен

Вен Smiley
drav4o
6 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 157

« Отговор #12 -: 02 Септември 2010, 21:00:43 »

Това с месото в устата не съм го чувал, ама гледай да не го направиш свиреп човекоядец  Crazy
Между другото имаш ЛС за нещо което може да помогне за възстановяването му...
Активен

Grammostola Pulchra 0.0.2
ven
3 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #13 -: 03 Септември 2010, 08:22:24 »

Хахахахах, свиреп.Чела съм, че те са най-агресивните хамелеони, но моят още от началото беше миличък и ми позволява да го взимам и го возим в колата и т.н.Само като се бели е малко по-раздразнителен.Дано не се промени това след диетата Smiley)))
Активен

Вен Smiley
Niki
Админ
Терарист

Неактивен Неактивен

terraristic.net

« Отговор #14 -: 07 Септември 2010, 06:34:56 »

Витамините хубаво, но това с месото не бих го препоръчал.
Активен

ven
3 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #15 -: 02 Ноември 2010, 08:48:41 »

Минаха почти 2 месеца.Моя хами ту се подобри, ту пак се влоши. Храни се, пие вода, бели се, сменя си цвета.Всичко му е наред освен това че губи равновесие, хваща си предните лапи със задните и се спъва и пада.Нищо като че ли не помага.Какви ли не витамини му давах, щурци, скакалци.. не е станал по-зле, което ме успокоява до някъде, но подобрение не се забелява. Sad(( някой има ли опит.
Активен

Вен Smiley
ven
3 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #16 -: 06 Ноември 2010, 13:29:01 »

Link
 http://www.youtube.com/watch?v=nmhT2vuBjtY

http://www.youtube.com/watch?v=BlszA6FjJdE

Вижте как се движи, наистина не е добре  Sad

Преди няколко семици беше по-добре сега пак пада  Evil
Активен

Вен Smiley
goldberg
5 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 141

« Отговор #17 -: 06 Ноември 2010, 15:41:27 »

Защо не сложиш повече места за катерене в този терариум?Видях само една стълбичка.
Активен

SNAKES.
ven
3 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #18 -: 06 Ноември 2010, 18:00:42 »

Защо не сложиш повече места за катерене в този терариум?Видях само една стълбичка.
Защото в момента е болен и паа постоянно както се вижа на клипчето и предпочитам да няма много места от които да пада. По принцип терариума му е обурудван с доста неща просто сега съм махнала всичко,  защото му е трудно предвижването , а с препядствия ще му е още по-трудно.

http://www.youtube.com/watch?v=fkPGI0O8ALw
http://www.youtube.com/watch?v=ccmaImd85ak

Ето още клипчета, ако някой може да ми аде повече информация какво може да му има. (освен рахит)
Активен

Вен Smiley
ven
3 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #19 -: 29 Януари 2011, 17:05:25 »

Консултирах се с ветеринар, който след няколко прегледа прецени че хамелеонът ми страда от хипервитаминоза.Каза да спра витаминните и да махна UV-то.Някой знае ли някакво лечение за хипервитаминоза.След 2 седмици бе витамини и UV животното изглежда още по-немощно и по-болно.Ако някой знае нещо и се е сблъсквал с такъв проблем моля да помогне вече съм отчаяна.
Активен

Вен Smiley
Страници: [1] 2 3   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на:  

© terraristic.net 2007 - 2010 | XHTML | CSS | карта на сайта | Powered by SMF 1.1.14 | SMF © 2006-2011, Simple Machines LLC