Гост
24 Май 2012, 23:56:13
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Новини: Екипът на terraristic.net не толерира неспазването на ПРАВИЛАТА и неграмотното писане!
Пишете на кирилица.
Слагайте главни букви и препинателни знаци.
Не замествайте български букви с цифри (4, 6).

Начало   Помощ Календар Галерия Вход Регистрирай  
Страници: [1]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Колко време най-много ви се е готвил паяк за смяна?  (Прочетена 1367 пъти)
tsankoz
6 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 190

« -: 28 Март 2008, 18:26:31 »

Моя албоганс(все още не съм сигурен че е  Male) не е сменял от около 7 месеца и вече около 2 месеца си е изровил тунел и се подвизава там:) За радост дупката е в ъгъла на тарариум и се вижда, че паяка е добре и е с добри рефлекси. Въпроса ми е колко време ваш паяк се е готвил най-много за смяна и също така възможно ли е това да е знак, че ще става полово зрял/а?
Активен

Smiley
Кърто
VIP потребител
10 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 567

« Отговор #1 -: 28 Март 2008, 19:05:31 »

Колкото повече един паяк напредва във възраста, толкова по-рядко сменя кожа и съоетветно се "приготвя " по-дълго време. Но не може да се каже че това е знак за полова зрялост . например аз имам една роза която се подготвя за смяна от 6 месеца . Затворила се е в дупката и не мърда ! Пред няколко седмици смени! Но все още не е излязла . Паяци какво да ги правиш . Всеки със собствено мнение !!!  Cheesy Wink
Активен

e-mail: kurto1@abv.bg
До момента си гледам:
Link
buffolina
3 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 61

.

« Отговор #2 -: 29 Март 2008, 23:10:06 »

Паяка ти на колко кожи е?Не съм чела никъде за такъв признак за полова зрялост,ако е полово зрял мъжки нали трябва да е от горе и да плете паяжина.Най-вероятно ще сменя,може и да ти смени в дупката.От колко време не е ял?Въобще ли не е излизал от 2 месеца от там?
Активен
snake10
2 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 39

« Отговор #3 -: 29 Юли 2011, 13:39:41 »

Моита Br.vagans не беше сменяла година и два месеца сега на 26 тоя месец смени. Spider
Активен

Само Пиша Ама без да Мисля !!!
DaniellCho
8 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 391

« Отговор #4 -: 29 Юли 2011, 14:02:53 »

Моята роза се готви за смяна 4 месеца при мен и незнам колко от преди това, но си заслужаваше чакането, след последната смяна стана невероятно красива с едни такива дълги червени крака, завършващи с черни пантофки, лъскав и тъмен главогръд и наситемо червен абдомен Roll Eyes И след поредната смяна, пак е в гладна стачка. От 3 седмици е хапнала само 1 щурец...
Активен

Acanthoscurria geniculata: 0.1; Avicularia versicolor 0.1; Boa constrictor imperator: 0.1; Brachypelma boehmei: 0.1; Grammostola rosea: 0.1; Leptopelis vermiculatus:0.0.1; Pantherophis guttatus 0.1; Paroedura pictus: 1.1;
Xaruno
8 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 311

« Отговор #5 -: 29 Юли 2011, 18:21:59 »

L.streatipes-а ми се готви около половин година, но беше последна смяна преди полова зрялост, та е оправдано.
Активен

CHI MO NAMIDA MO NAI
drover
1 кожа

Неактивен Неактивен

Публикации: 18

« Отговор #6 -: 14 Август 2011, 10:44:53 »

А това как ви се струва? Grammostola Rosea....L5-03.08.2010, L6-27.06.2011. В момента е не повече от 2.5 см с краката Smiley
Активен
dzverdzer
1 кожа

Неактивен Неактивен

Публикации: 12

« Отговор #7 -: 03 Януари 2012, 20:26:16 »

Четох , търсих , но не намерих за колко време сменят кожата. В смисъл моя ( това му е първа смяна  откакто е при мен ) сутринта го гледам в дупката легнал по гръб на килимчето и разперил краката. Викам си кеф ще сменя . но вечерта като се върнах от работа , все още лежи така. Доста трудно е да видя със сигурност дали  е сменил окончателно и се е скрил по-навътре в тунела си . Нямам много добра видимост . А и не ми се иска ако не е напълно готов да ръчкам и да го измъквам в това състояние. Предполагам няма да изкара от дупката си , както прави с ненужния субстрат , докато си копае тунела. Та за колко време горе долу един паяк си меня кожата?
Активен
Nikola
6 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 183

« Отговор #8 -: 03 Януари 2012, 21:28:40 »

Няма определено време между смените, а кожата ако реши може и да я изхвърли извън дупката.  Smiley
Активен
Страници: [1]   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на:  

© terraristic.net 2007 - 2010 | XHTML | CSS | карта на сайта | Powered by SMF 1.1.14 | SMF © 2006-2011, Simple Machines LLC