Гост
24 Май 2012, 23:57:03
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Новини: Екипът на terraristic.net не толерира неспазването на ПРАВИЛАТА и неграмотното писане!
Пишете на кирилица.
Слагайте главни букви и препинателни знаци.
Не замествайте български букви с цифри (4, 6).

Начало   Помощ Календар Галерия Вход Регистрирай  
Страници: [1] 2   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Относно даването на български гущери за храна на животните.  (Прочетена 3059 пъти)
hunter
11 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 753

« -: 28 Март 2008, 22:05:36 »

.Времето вече позволява лова на гущери  Embarrassed !!! Успех 

Хайде за кой път ще го припомняме!!! Абе не ми се коментрира.Ти като си писал в този форуми не си ли прочел поне 9999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999999
пъти че ГУЩЕРИТЕ НА БЪЛГАРИЯ СА ЗАЩИТЕНИ!!! ПЪк и аз съм против даването гущер на змия нищо не ти коства да се раздвижиш малко наляво на дясно да си намериш храна....  Shotgun  Burn in hell  Argue
Активен

hunter
11 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #1 -: 30 Март 2008, 10:36:12 »

И пак да питам какви са тия ГУЩЕРИ за храна?!?!?!?!?!?!?!?!  Shotgun
Активен

StR
12 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 990

« Отговор #2 -: 30 Март 2008, 11:14:42 »

Мисля.че става въпрос за обикновените зелени гущери,но те са защитени,доколкото знам Wonder
Активен
Niki
Админ
Терарист

Неактивен Неактивен

Публикации: 2944

terraristic.net

« Отговор #3 -: 30 Март 2008, 11:44:55 »

Всички бългрски гущери са защитени. Аз си позволявам да давам за храна единствено Podarcis muralis и то рядко защото някои змии имат нужда да ядат влечуги. А и този вид е наистина много широко разпространен, наблюдавам някои популации в Перник от много време. Котките в квартала на баба ми изяждат много повече Smiley
Активен

РАЗПРОДАЖБА на тарантули: Link
Търся МЪЖКИ паяци за размножаване: Link
hunter
11 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #4 -: 30 Март 2008, 11:50:42 »

Всички бългрски гущери са защитени. Аз си позволявам да давам за храна единствено Podarcis muralis и то рядко защото някои змии имат нужда да ядат влечуги. А и този вид е наистина много широко разпространен, наблюдавам някои популации в Перник от много време. Котките в квартала на баба ми изяждат много повече Smiley

Ти гледаш само една змия...Пак съм против даването на стенни гущери ако в софия са широко разпространени то в Пловдив съм виждал само 1-2 в града.
Активен

ToNyyYy
9 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 494

« Отговор #5 -: 30 Март 2008, 12:31:10 »

Ако става вапрос за тези обикновенните където се препичат по каманите сивкави са някви тук вав Видин има доста но не съм прибягвал до тях за храна защото са много бързи докато хвана 1 през това време ще хвана 5, скакалеца
Активен

I am what i am
Отглеждам
Niki
Админ
Терарист

Неактивен Неактивен

terraristic.net

« Отговор #6 -: 30 Март 2008, 12:47:27 »

Аз говорех за змии, те не ядат скакалци. Давал съм такива на кралската, защото тя има нужда от време на време да консумира влечуги. Веднъж дадох и на млечната. Все пак поставям като приоритет здравето на змията ми, като се има предвид, че взимането на един гущер няма да навреди на популцията. Не бих дал за храна друг вид, защото те са значително по-редки.
Активен

ToNyyYy
9 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #7 -: 30 Март 2008, 12:52:51 »

Горе пише "    
Относно даването на български гущери за храна на животните. " и за това се включих не съм знаял че става вапрос за змиите извинявам се  Wink
Активен

I am what i am
Отглеждам
doobie
5 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 116

« Отговор #8 -: 30 Март 2008, 13:53:44 »

Oops не нападаите тогава тези които си гледат защитени животни  Wink
да си гледаш бг дървесница не се толерира а когато си храните животните с гущерчета сичко е ок  ? Smiley
Активен
StR
12 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 990

« Отговор #9 -: 30 Март 2008, 17:13:15 »

В Благоевград тези гущери ги има под всеки камък.
Активен
botan
8 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 300

« Отговор #10 -: 30 Март 2008, 19:47:14 »

То и жабите в селото ми да под път и над път.............
Активен

Паяци: Brachypelma albopilosum 0.1.0; Brachypelma boehmei 0.1.0 и Brachypelma auratum 0.0.1.
Мравуняци: Camponotus ligniperda.
Други: Руска синя 1.0.0; Trachemys scripta elegans 0.1.0 и един аквариум със скариди и рибки.
Mortum
7 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 203

« Отговор #11 -: 31 Март 2008, 07:46:37 »

Всеки отговаря за себеси.

Sick И не ме врънкай "моля те"! Sick

П.П.Всеки има право да си изразява мнението свободно нали, ако бъркам ме поправете?
Активен

Pantherophis Guttatus Female ;
Pantherophis Guttatus Snow Male .
xfan
xfan
12 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 1118

Ако животът ти поднася лимони...върни му лимонки!

« Отговор #12 -: 31 Март 2008, 09:53:38 »

Унищожаването на защитени видове не е ли престъпление? Още повече от хора, които знаят, че го извършват? Не съм склонен да се съглася и с изказвания от сорта на "аз си взех само едно, не вярвам да навреди". В България има кажи речи 4-5 милиона. Ако всеки си вземе само по едно? Едва ли ще навреди?
Копаели Рила, ами той човека е разкопал само една планина? Едва ли ще навреди? Изключили това или онова от списъка с резерватите, ами че то има и други ... един два по-малко ... едва ли ще навреди. Схващате ли ми мисълта?
Аз не се имам за природозащитник. Тя природата няма нужда от защита от хората. Хората имат нужда от защита от природата. Така хубаво ще ни го на**ка след някое друго десетилетие, че ще се чудим от къде ни е дошло.
Ники, казваш, че змията ти имала нужда да хапва подобни неща от време на време. Неможеш ли да си развъдиш нещо? Всеки като малък е ловил подобни гущери, но .. вече не сме малки или поне ми се иска да вярвам, че е така. И аз си бях хванал някакво геконче за храна на тарантулите. В мига в който разбрах, че са защитени и го пуснах.
Никого не съдя, всеки сам си решава :-) Моя избор е такъв, независимо колко невероятно огромна е популацията от защитени животни ... не пипам, за да са защитетни има защо :-)
Признавам не съм запознат какви са наказанията за подобни "престъпления", но каквито и да са .. публичното огласяване, че си правил това или онова, което е против закона ... де да знам, излишен риск е според мен :-)))
Хайде със здраве :-)
Активен

Тарантулас ол дъ уей (да не се чете "Дърти тарантули на пътя" или "По-старият път на тарантулите"!)
Mortum
7 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 203

« Отговор #13 -: 31 Март 2008, 11:15:33 »

За тези става на въпрос http://bg.wikipedia.org/wiki/Podarcis_muralis
И то рядко ги давам на  Snake
Активен

Pantherophis Guttatus Female ;
Pantherophis Guttatus Snow Male .
bayernmun50
1 кожа

Неактивен Неактивен

Публикации: 19

« Отговор #14 -: 31 Март 2008, 21:18:57 »

Както се спомена вече,всеки има право да си изразява мнението свободно.Моето съвпада с
това на xfan Thumb upАз съм си бивш леко несериозен "терарист",мисля да се захвана пак
със старта страст,и преди съм гледал всякакви животинки,ама и през ум не ми е минавало да уловя защитен вид,даже и да го гледам.Не обичам да се заяждам,нито сега имам подобни намерения,затова нека си остане като съвет да не закачате защитените твари Drink beer
Активен
botan
8 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #15 -: 02 Април 2008, 00:03:59 »

Аз мисля, че хващането на животни с размножителна цел не е престъпление!
Активен

Паяци: Brachypelma albopilosum 0.1.0; Brachypelma boehmei 0.1.0 и Brachypelma auratum 0.0.1.
Други: Руска синя 1.0.0; Trachemys scripta elegans 0.1.0 и един аквариум със скариди и рибки.
xfan
xfan
12 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 1118

Ако животът ти поднася лимони...върни му лимонки!

« Отговор #16 -: 02 Април 2008, 01:07:37 »

Аз мисля, че хващането на животни с размножителна цел не е престъпление!
Стига да имаш нужния опит, помещение и разрешения ... разбира се, че не е. Но да хванеш нещо с цел да го размножиш в гаража, след което да пуснеш поколението в природата и в резултат на това да унищожиш цялата дива популация с някоя болест, която са пренесли животните, които си пуснал и за която дивите им събратя нямат имунитет поради простата причина, че никога преди това не са я срещали ... Това си е вече за разстрел :-) Хората още много отдавна са го казали, че пътят към ада е покрит с добри намерения :-)
Развъждането в плен от такива като нас, т.е хора не занимаващи се с научна дейност в областта, разполагащи с оборудвани за целта лаборатории (ако някой извършва подобна дейност, моля да ме извини за приобщаването му към обикновените любители) според мен е по-скоро с цел да се спре бракониерството на диви животни, а не развъждане с цел освобождаване :-) РАзвъди го, направи го толкова масово, че просто да не си заслужава някой да излезе и да бракониерства и си си свършил работата. Поне аз така чувствам нещата :-)
Активен

Тарантулас ол дъ уей (да не се чете "Дърти тарантули на пътя" или "По-старият път на тарантулите"!)
ToNyyYy
9 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #17 -: 02 Април 2008, 01:12:13 »

Много вярно за съжаление  Sad Cry
Активен

I am what i am
Отглеждам
botan
8 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #18 -: 02 Април 2008, 09:48:08 »

Аха, ясно, съгласих се! Smiley
Активен

Niki
Админ
Терарист

Неактивен Неактивен

terraristic.net

« Отговор #19 -: 02 Април 2008, 11:57:02 »

Според мен не е нужна лаборатория за да развъдиш български животни, при положение, че ги въдиш именно в България.

Друг е въпросът ако хванат някоя болест от тропическите видове, които всеки от нас отглежда....

Аз с удоволствие бих се занимавал с развъдна дейност, но за съжаление нямам това право...
Активен

Страници: [1] 2   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на:  

© terraristic.net 2007 - 2010 | XHTML | CSS | карта на сайта | Powered by SMF 1.1.14 | SMF © 2006-2011, Simple Machines LLC