Гост
24 Май 2012, 23:57:25
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Новини: Екипът на terraristic.net не толерира неспазването на ПРАВИЛАТА и неграмотното писане!
Пишете на кирилица.
Слагайте главни букви и препинателни знаци.
Не замествайте български букви с цифри (4, 6).

Начало   Помощ Календар Галерия Вход Регистрирай  
Страници: 1 [2]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Относно даването на български гущери за храна на животните.  (Прочетена 3059 пъти)
xfan
xfan
12 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 1118

Ако животът ти поднася лимони...върни му лимонки!

« Отговор #20 -: 02 Април 2008, 12:25:13 »

Да, лаборатория, може би не бе най-правилно подбраната дума. По-скоро да възпрепятстваш възможността да станат преносители на нещо, което в естествените им обитания не е срещано. При теб и да се разболеят, ти ще ги излекуваш евентуално и те ще си имат вече антитела, но малко или много има шанс да си останат преносители.
Ако си спомням правилно индианците в Северна Америка така са ги изтрепали донякъде. Търгували са с тях одеала от гарнизонните лечебници и .. познай  :-))
Както и да е, просто веднъж ако си го взел ... взел си го, край ... ако си го гледал дори и два-три дена .. по-добре не го връщай обратно, още повече, ако е имало контакт с домашните ти гадини :-) Да не говорим как в този случай може пък да си прехвърлиш някоя гадост на питомците от хванатото животинче ... :-)
Активен

Тарантулас ол дъ уей (да не се чете "Дърти тарантули на пътя" или "По-старият път на тарантулите"!)
Illian
5 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 103

« Отговор #21 -: 09 Април 2008, 15:51:06 »

Относно даването на диви гущери за храна..и изобщо за хващането на каквито и да е било животни от природата аз напълно заставам зад xfan!...Евала чочече,ако всички мислят по тоя начин ще успеем да запазим природата! Thumb up...и изказването "аз само един взех,няма да навреди" е абсолютна глупост!
Активен
WESTMAN
6 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 157

« Отговор #22 -: 30 Март 2009, 20:24:15 »

Цитат
За тези става на въпрос http://bg.wikipedia.org/wiki/Podarcis_muralis
И то рядко ги давам на  Snake
Защо ми се струва че това е кримски гущер а не стенен?
Активен

Eublepharis macularius: 1.1.1
paun4et00
6 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 184

« Отговор #23 -: 30 Март 2009, 21:22:07 »

Стенен е .  Hа село се срещат много често  Smiley
Активен

Xaruno
8 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 311

« Отговор #24 -: 01 Февруари 2011, 21:02:19 »

Offtopic SorryТези гущерчета са моя любим ловен обект, такава ловна авантюра ми правят. Накрая ги пускам, защото плячката която е дала прекрасен лов си е извоювала свободата. Поне това е моето вярване.

Иначе, ако имаш възможността да развъждаш гущери, не виждам причина да не се дават за храна на животните.
Активен

CHI MO NAMIDA MO NAI
Страници: 1 [2]   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на:  

© terraristic.net 2007 - 2010 | XHTML | CSS | карта на сайта | Powered by SMF 1.1.14 | SMF © 2006-2011, Simple Machines LLC