Гост
25 Май 2012, 00:01:56
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Новини: Екипът на terraristic.net не толерира неспазването на ПРАВИЛАТА и неграмотното писане!
Пишете на кирилица.
Слагайте главни букви и препинателни знаци.
Не замествайте български букви с цифри (4, 6).

Начало   Помощ Календар Галерия Вход Регистрирай  
Страници: [1]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Hysterocrates sp. crassipes  (Прочетена 1187 пъти)
ShineDown
5 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 129

« -: 06 Септември 2010, 15:08:42 »

Не видях да има тема за този вид, затова ето снимчица на един от мойте копаещи като луди красипеси (само една и с кофти качество, но е много трудно да се снимат, освен че са изключително бързи, имат и цяла мрежа от тунели с по няколко вход-изхода).

Активен

ShineDown
5 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #1 -: 01 Януари 2011, 16:19:40 »

След няколко кожи и вече поотраснали   Photo

Активен

Poecilotheria1997
5 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 110

« Отговор #2 -: 01 Януари 2011, 22:38:25 »

Много красиви паяци. Пу да не и е уроки както би казал екс :-) Дано да имаш 1 чифт да си развъдиш че и аз искам  Burn in hell
Активен

Моля админите като ми пишат че съм направил някаква грешка да пишат коя точка съм нарушил само.
ShineDown
5 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #3 -: 23 Февруари 2011, 16:34:01 »

Плюс една кожа  Cool

Активен

naHuka
9 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 457

« Отговор #4 -: 23 Февруари 2011, 17:43:27 »

Определено вече си личи леката окраска на възрастен ! Ще стане много добър !
А за пол>? случайно някакви предположения .
Активен

You need Satan,more than he needs you
ShineDown
5 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #5 -: 23 Февруари 2011, 19:29:26 »

До сега нито една кожа не съм видял от него, днес на външни нещо го гледах но нищо сигурно не открих.
Активен

ShineDown
5 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #6 -: 08 Юли 2011, 16:03:53 »

След поредната смяна, естествено без да успея да извадя кожата читава, го преместих на по широко със сравнително дълбок съд за вода и резултата е на лице! Първите му крачки в плуването! Седи под вода вече повече от час!  Smiley

http://www.youtube.com/watch?v=Rjq9XtCgrUQ

Активен

PerP
3 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 69

Nice

« Отговор #7 -: 08 Юли 2011, 16:08:01 »

Извинете ако има  Offtopic
ама те могат ли да плуват  Huh?
Активен

Nice,and good  Burn in hell
But so CrAzY Owned Shotgun
Xaruno
8 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 311

« Отговор #8 -: 08 Юли 2011, 16:13:31 »

Такива "плаващи" паяци си струва да имаш в колекцията, казвай като ги намножиш. Smiley
Активен

CHI MO NAMIDA MO NAI
cichlidi
2 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 36

« Отговор #9 -: 08 Юли 2011, 17:11:39 »

Да интересни са и аз не бих отказал един такъв!
Активен
Nikola
6 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 183

« Отговор #10 -: 08 Юли 2011, 17:24:13 »

Много се изкефих като видях клипчето... да ти е жива и здрава.  Smiley
Активен
ShineDown
5 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #11 -: 10 Юли 2011, 14:12:38 »

Ето и малко инфо за този вид.
Hysterocrates sp. crassipes обитава Камерун, Африка. Това е копаеща тарантула, прекарваща повечето от времето си в дупки и тунели под земята. Това което наблюдавам при тях е, че изграждат мрежа от тунели, с няколко вход / изхода, прекарващи почти цялато си време в тях. Обичат влажен и дълбок торф. Апетита им е голям, не отказват храна.
През годините род Hysterocrates е претърпял доста голям инбридинг. Поради тази причина този вид най-често бива продавам под името gigas, в следствие на това то е станало по-често срещано в това хоби. Както crassipes така и gigas произлизат от Камерун, като разликите между тях са минимални и предвид начина им на живот (дълбоко заровени), доста трудно различими, но все пак ето някои от тях: Hysterocrates sp. crassipes не стават червеникаво-кафяви преди смяна, по-дребни са от gigas, имат удебелена "tibia" на IV чифт крачета.

Нямат ортикариини косъмчета.
Температура: 26-30 °C
Тези паяци не се замислят и да влизат във водата, и ако им бъде дадена такава възможност може да се наблюдава това странно от части и изключително интересно тяхно поведение.
Активен

Jim Crow
8 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 394

« Отговор #12 -: 18 Юли 2011, 22:34:36 »

Ти сериозно ли... Shocked Не знаех.. има ли други видове, които го правят това с плуването?
Активен
ShineDown
5 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #13 -: 19 Юли 2011, 10:50:59 »

Да, напълно сериозно  Grin До сега само бях гледал клипчета в интернет за това как влизат в водата и седят там различни видове Hysterocrates-и, но както се вижда от клипчето, това го видях на живо и наблюдавах доста дълго време. Седя под вода повече от 2 часа. Според мен обаче, това поведение не е породено от това, че обичат да плуват или нещо подобно, а заради това, че ако до тях няма тунел да се скрият, не се замислят да се гмурнат. Вече след като си изкопа системата от тунели, почти не го виждам на повърхността.
Активен

Страници: [1]   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на:  

© terraristic.net 2007 - 2010 | XHTML | CSS | карта на сайта | Powered by SMF 1.1.14 | SMF © 2006-2011, Simple Machines LLC