Гост
25 Май 2012, 00:03:45
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Новини: Екипът на terraristic.net не толерира неспазването на ПРАВИЛАТА и неграмотното писане!
Пишете на кирилица.
Слагайте главни букви и препинателни знаци.
Не замествайте български букви с цифри (4, 6).

Начало   Помощ Календар Галерия Вход Регистрирай  
Страници: [1] 2   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Акари  (Прочетена 3604 пъти)
hunter
11 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 753

« -: 30 Март 2008, 14:22:31 »

Забелязвам че при версиколора ми ако умре щурец се завъждат някакви малки бели кърлежчета.Чистя ги.Но денска видях че те живея по зъбите на паяка!?! и по сгъвките на краката?!Помощ как да ги премахна ? опитвам се ръчно.
Активен

xfan
xfan
12 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 1118

Ако животът ти поднася лимони...върни му лимонки!

« Отговор #1 -: 30 Март 2008, 16:43:59 »

Чувал съм, че става с четчица и вазелин, щом е толкова лошо :-( Дразнят ли го паяка? Опитва ли се да си търка краката един в друг?
Активен

Тарантулас ол дъ уей (да не се чете "Дърти тарантули на пътя" или "По-старият път на тарантулите"!)
hunter
11 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #2 -: 30 Март 2008, 19:55:21 »

Май не се чеше ексфан сигурен ли си това с вазелина че да не убия паяка.
Активен

xfan
xfan
12 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #3 -: 30 Март 2008, 21:50:27 »

Никога не съм го прилагал. Но ако не се чеше .. просто смени субстрата, дръж по-сухо и чисти по-редовно.
Активен

Тарантулас ол дъ уей (да не се чете "Дърти тарантули на пътя" или "По-старият път на тарантулите"!)
hunter
11 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #4 -: 31 Март 2008, 09:56:47 »

Пулверизирах паяка с вода дано това да помогне доста е мокър.
Активен

botan
8 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 300

« Отговор #5 -: 31 Март 2008, 10:23:12 »

С вода нищо няма да стане, само мъчиш паячето и поиш акарите....
Активен

Паяци: Brachypelma albopilosum 0.1.0; Brachypelma boehmei 0.1.0 и Brachypelma auratum 0.0.1.
Мравуняци: Camponotus ligniperda.
Други: Руска синя 1.0.0; Trachemys scripta elegans 0.1.0 и един аквариум със скариди и рибки.
xfan
xfan
12 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #6 -: 31 Март 2008, 10:37:19 »

Пулверизирах паяка с вода дано това да помогне доста е мокър.
Хехехех, наистина интересен метод на засушаване ползваш :-)) Сега, за да подържаш по-чисто сложи шепа кучешка храна, няколко намачкани щуреца, полей всичкото с мляко и го остави на топло :-) Сигурен съм, че до няколко дена акарите ти може и да задминат паяка ти по големина с тези модерни методи за борба с тях :-))
Сега по-сериозно. Акарите движат ли се по паяка или са се "забили"?
Активен

hunter
11 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #7 -: 07 Април 2008, 10:10:40 »

След като по спешност преди 5 дена ме приеха в болницата заради апандисит им е оперраха неска се върнах  Welcome пак в нас паякът е бил на доста сухо и гледам го аа няма акари вече Smiley
ПС:Иначе да тези акари се движиха по него но не той не се дразнеше от тях.
Активен

HaTaJlka
2 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 29

« Отговор #8 -: 06 Август 2009, 01:04:22 »

Опитва ли се да си търка краката един в друг?

Това, че паякът търка краката си един в друг винаги ли означава, че нещо го дразни.. акари например ... или го правят и без определена причина?
Доста често виждам и моят паяк да се "чеше", но не съм забелязвала нищо.. трябва ли да се притеснявам?
Активен
Иво Катрафилов
VIP потребител
Терарист

Неактивен Неактивен

Публикации: 2034

Gecko Addict

« Отговор #9 -: 06 Август 2009, 07:55:50 »

Това, че паякът търка краката си един в друг винаги ли означава, че нещо го дразни.. акари например ... или го правят и без определена причина?
Доста често виждам и моят паяк да се "чеше", но не съм забелязвала нищо.. трябва ли да се притеснявам?
Няма място за притеснение, просто се хигиенизира  Wink
Активен

xfan
xfan
12 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #10 -: 06 Август 2009, 08:04:25 »

Мдам, това, за което аз говоря е доста по бързо и нервно като движение :-) Все едно когато ти си търкаш пръстите на ръката един в друг, когато имаш полепнал пясък по тях. Другото е далеч по-бавно и спокойно движение :-))
Активен

HaTaJlka
2 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 29

« Отговор #11 -: 06 Август 2009, 11:14:28 »

Ахаммм..  :-) Благодаря!  Wink 
Активен
CellebrO
5 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 116

« Отговор #12 -: 18 Февруари 2010, 19:32:26 »

Преди месец преместих единият си регалис в по-голяма кутийка. След няколко дена видях по стената миниатюрни гадинки.Приличат на прахът,който пада от дървета когато ги режеш.Стоят сякаш на куп и едва се вижда че мърдат.Щом ги видях извадих паякът,измих всичко с вряла вода,смених субстрата и айде пак вътре.Последните 3 седмици не си бях в къщи,но съквартирантката ми ги наглеждаше и ми каза че не са се появявали пак. Днес обаче ги видях.Сега паякът е изваден,кутията пак мина през вряла вода,субстратът влезе в печката заедно с двата клона от интериора.Надявам се да съм се отървал от тези неща,каквито и да са. В другите кутийки и терариуми няма абсолютно никаква следа от гадинките.Лично мисля че е от клоните,макар че съм ги използвал и за в други терариуми преди и никога не са се появявали такива неща. Като цяло се надявам щом изпека дръвцата и субстрата да не се появят пак,защото наистина не знам от къде идват.
Та....някой ще сподели ли опит,мисли? Не мога да сложа снимка защото макрото ми никога не може да фокусира такива миниатюрни гадинки.
Активен
ToNyyYy
9 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 494

« Отговор #13 -: 18 Февруари 2010, 19:43:15 »

Аз освен за акари за друго не се сещам каква ти е влагата в терариума и чисиш ли остатъци от храна  Wonder
Активен

I am what i am
Отглеждам
vladdark
VIP потребител
10 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 525

« Отговор #14 -: 18 Февруари 2010, 19:44:15 »

На мен ми прилича по описанието на акари. Откъде идват? От храната, от интериора и от къде ли не още. Надявам се да не са плъзнали по паяка че тогава трудно ще се отървеш (това може да ти отговори на въпроса от къде идват). Намали влажността доста след опичането на интериора. Нека си има паничка с вода но не заливай отстрани. И почиствай остатъците от храната.
Активен

Ще крещя...
CellebrO
5 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 116

« Отговор #15 -: 18 Февруари 2010, 20:00:48 »

В тази кутийка е хранен само 2-3 пъти,влажността е предполагам ниска защото е малък за купичка с вода,слагам му по 3-4 пипети вода всяка седмица,която се стича в единият край. Така практикувам с всички по-малки паяци - малко вода в края на субстрата 1 път седмично и до сега за 2 години не съм имал такива гадини.Сега като знам какво са ще знам какво да го правя - на засушаване Tongue
Активен
Jim Crow
8 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 394

« Отговор #16 -: 18 Февруари 2010, 20:12:01 »

Добре, а на мен субстрата ми все едно е покрит със тънък слой снежинки.. много-много ситни... и то в повечето кутии, не мисля че е от партидата субстрат, защото с различни пакетчета ми се получава.. странното е, че си остава така и на сух субстрат...
Активен
Etamin
6 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 153

Boinae !

« Отговор #17 -: 16 Май 2010, 21:01:05 »

Добре де не е ли нормално да има малко акари все пак, сега смених на 2 те baumgarteni субстрата защото имаха акари те са по на 5-6 кожи и като ги взех преди 2 месеца им смених субстрата зашото и тогава имаха но не са много. Прегледах терариума на емилията и там имаше обаче само по стъклото и мн малко тук там да се видят 2 - 3  нормално ли е да имат акари или трябва и на емилията да сменям субстрата които е на 3 месеца.Лошото е че има вътре 3 растения и черупка на костенурка и др. и смяната ще си е доста трудоемка... та колко е нормалното да има акари и изобщо трябва ли да има ?
Активен
shifftee
7 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 242

« Отговор #18 -: 16 Май 2010, 23:17:14 »

Има най-малко три вида акари и това са само тези, които съм виждал. Не ми се мисли колко са всъщност. Много зависи дали тези, които са при теб притесняват паяците ти. Забили ли са се по тях? Паяците чешат ли се? Опитват ли се да ги махат?

"Паразитни акари:
 За щастие паразитните акари по тарантулите се срещат доста рядко. По-често в терариума могат да се видят други видове акари, които в малки количества са безвредни.
 Акарите са миниатюрни паякообразни, които имат способността да се размножават в огромни количества за кратко време. Повечето от тях се хранят с остатъци от храната на паяка или са хищници, но има и паразити. Паразитните акари се откриват след внимателно наблюдение - те обикновено се събират по ставите и отворите на книжните бели дробове.
 При нашествие на акари най-добре е да се смени цялата почвена смес на терариума и той да се почисти основно - стъклата да се измият, предметите да се дезинфекцират и да се сменят растенията. Сменя се и мястото на терариума, за да не се завъдят отново акари.
 Паякът се намазва (на засегнатите места) с помощта на четчица с талк, който ще изсуши впилите се паразити. След това тарантулата се премества в почистеният терариум, като влажността се поддържа по-ниска от нормалната за известно време, но отново трябва да има съд с вода за пиене.
 Всички остатъци от храна се изхвърлят навреме. При смяна на кожата акарите остават по старата кожа, която се изхвърля.
 Отново се повтаря процедурата по смяна на субстрата и почистване на терариума.
 Акарите, които не са паразити също могат да създават проблеми защото се размножават в огромни количества. Обикновено тарантулата ги маха от себе си с непрекъснато почистване и чесане, но когато са твърде много те влизат в белите дробове на тарантулата и могат да я задушат. Почти във всеки терариум има акари, които дори не се забелязват, но при достатъчно благоприятни условия могат да покрият стените на терариума буквално за няколко дена. За да държите популацията на акарите под контрол трябва да спазвате тези предпазни мерки:

* изхвърляйте всички остатъци от храна
    * при наличие на акари често сменяите субстрата
    * за контролиране на популацията на акарите намалете влажността "

Източник: tarantulas-bg.hit.bg
Активен
Etamin
6 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 153

Boinae !

« Отговор #19 -: 17 Май 2010, 08:56:18 »

Ами те са такива бели и не са по паяка мисля.. Ще погледна по обстоино, не се чеше нито има др прояви на нервност единственото което е че от 1 седмица обича да си стои някаде на стъклото макар че акарите са точно там и в момента в терариума е доста сухо, а и не иска да яде но това сиг е от предстояща смяна. А според мен от мъниците при които е доста по влажно,  може да саналазили и емилията защото 3-4 дни стояха върху терариума и. И все пак не са много акарите едвам едвам се забелязват няколко по стъклото на терариума и не са върху паяка, и мисля да засуша за 3-4 дни и да видя кво ще стане защото ако тръгна сега да сменям субстрата си е.... мамата.
Активен
Страници: [1] 2   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на:  

© terraristic.net 2007 - 2010 | XHTML | CSS | карта на сайта | Powered by SMF 1.1.14 | SMF © 2006-2011, Simple Machines LLC