Гост
25 Май 2012, 00:10:43
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Новини: Екипът на terraristic.net не толерира неспазването на ПРАВИЛАТА и неграмотното писане!
Пишете на кирилица.
Слагайте главни букви и препинателни знаци.
Не замествайте български букви с цифри (4, 6).

Начало   Помощ Календар Галерия Вход Регистрирай  
Страници: [1]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Болно балканско геконче  (Прочетена 806 пъти)
malena_mmm
Втора ларва

Неактивен Неактивен

Публикации: 6

« -: 12 Септември 2010, 11:18:47 »

Здравейте,
преди няколко дни намерихме у дома малко гущерче. По това което намерих в нета съдя, че е балкански гекон. Прочетох и препоръките тези животинчета да живеят на свобода, но... мъничкото нещо е без опашка, с едно пръстче по-малко на едното краче.... и това което ме притеснява най-много с ужасно подуто и обезцветено оченце.
Не знам дали ако го пусна в това му състояние няма да е обречено. От друга страна, това му състояние може да се дължи на един мъркащ наш домашен любимец.
Ако можете да ми помогнете, да ми препоръчате място където някой компетентен би могъл да го излекува, или как бих могла аз да му помогна. Имаме животинчета в къщи, но точно от влечуги нищо не разбирам. Нямам нищо против да се грижа за него, но мисля, че ако просто бързо се излекува ще има начин да се приготви за зимата свободен.
Моля, ако можете да помогнете на малкия сладур - дори и със съвет, много ще съм благодарна.
Активен
mitakagt14
8 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 325

« Отговор #1 -: 12 Септември 2010, 11:20:29 »

Пусни една-две снимки Wink
Активен

скайп: offroadmaniac1
malena_mmm
Втора ларва

Неактивен Неактивен

« Отговор #2 -: 12 Септември 2010, 11:25:13 »

За съжаление няма как да го снимам в момента Sad
Активен
malena_mmm
Втора ларва

Неактивен Неактивен

« Отговор #3 -: 12 Септември 2010, 15:06:38 »

Ето го и болния.

http://sa-studio.net/k.jpg
Активен
Ha7eR
8 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 371

« Отговор #4 -: 12 Септември 2010, 20:02:14 »

Ако беше само пръста и опашката щеше да се оправи, но с това око не вярвам да го бъде...
Изглежда ми силно възпалено, нека все пак някой който разбира повечко да се изкаже също.
Активен
ToNyyYy
9 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 494

« Отговор #5 -: 12 Септември 2010, 20:18:44 »

Супер кофти Sad не си ли му давал калций и витаминчета? То пък ми се вижда супер мъничко  Sad
Активен

I am what i am
Отглеждам
mitakagt14
8 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #6 -: 12 Септември 2010, 20:36:49 »

Абе някой ако разбира да каже на момичето с какво да го нахрани аз като го гледам ми се свиди апък представям си нея може да се получи нещо да се излекува Smiley
Активен

ToNyyYy
9 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 494

« Отговор #7 -: 12 Септември 2010, 21:47:45 »

Ми те до колкото виждам хората са казали. Нека да го занесе на ветеринар специалист по влечуги и тук има разбиращи хора но не са 24 часа на Pc-то да гледат а и от снимки не може да се постави точна диагноза. Да стискаме палци да не нещо сериозно  Book  Sad
Активен

I am what i am
Отглеждам
mitakagt14
8 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #8 -: 12 Септември 2010, 21:49:02 »

Ох дано се управи Cry
Активен

Иво Катрафилов
VIP потребител
Терарист

Неактивен Неактивен

Публикации: 2034

Gecko Addict

« Отговор #9 -: 12 Септември 2010, 21:51:49 »

Едва ли, толкова тежък кератит(поне на това прилича).
Активен

Yanyman
2 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 35

« Отговор #10 -: 13 Септември 2010, 15:26:31 »

Мога да ти кажа само, че аз имам един приятел, който наскоро си хвана такова геконче, но по-малко с премазан крак и го храни с плодови червеи и от няколко дена е доста живичко. За възпалението не съм компетентен....
Активен
malena_mmm
Втора ларва

Неактивен Неактивен

« Отговор #11 -: 13 Септември 2010, 15:50:59 »

Нахранихме го с домашни паячета - хапна с удоволствие, но оченцето продължава да се надува.
Не знам какво да го правя.
Мястото му е навън, на свобода, но не искам да го пускам в това състояние. Ако някой има опит и желание да помогне на малкото - моля ви.
От Варна съм, тук преди бях чувала за някакъв терариум, ама май нещо му се е случило... поне това намерих в нета. Мислех да го заведа там, понеже се предполага, че ще могат да му помогнат.
Но сега идея нямам къде да го заведа. Sad А аз определено, колкото и да не ми се иска по-скоро бих му навредила, отколкото да му помогна. Идея нямам какво да го правя този мъник Cry
Активен
malena_mmm
Втора ларва

Неактивен Неактивен

« Отговор #12 -: 13 Септември 2010, 16:08:36 »

Писах меил на "Спасителен център Зелени балкани" , не видях да имат адрес във Варна - някой да има информация случайно?
Активен
bybole4kata
Баннат
Втора ларва
*
Неактивен Неактивен

« Отговор #13 -: 13 Септември 2010, 16:13:28 »

Отиди в РИОСВ-ВАРНА, може да ти помогнат, да го вземат и да се справят с него, попринцип ги пускат, но в това състояние ... ще се оправят!

Зелен телефон

052 634 582 !
Активен
malena_mmm
Втора ларва

Неактивен Неактивен

« Отговор #14 -: 13 Септември 2010, 16:24:46 »

Благодаря ти ... вече се чудих какво да го правя този мъник. Децата го кръстиха Тиранозавър Рекски Smiley, но заради "огромните" му размери му викаме Тиренце. Хората от РИОС ми се обадиха, утре ще намерят техни специалисти ще го вземат и Тиренцето има шанс да оздравее.
Благодаря ти горещо Gecko
Активен
Страници: [1]   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на:  

© terraristic.net 2007 - 2010 | XHTML | CSS | карта на сайта | Powered by SMF 1.1.14 | SMF © 2006-2011, Simple Machines LLC