Гост
25 Май 2012, 00:29:39
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Новини: Екипът на terraristic.net не толерира неспазването на ПРАВИЛАТА и неграмотното писане!
Пишете на кирилица.
Слагайте главни букви и препинателни знаци.
Не замествайте български букви с цифри (4, 6).

Начало   Помощ Календар Галерия Вход Регистрирай  
Страници: [1]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Отопление  (Прочетена 771 пъти)
KacanuHa
Ларва

Неактивен Неактивен

Публикации: 3

« -: 13 Октомври 2010, 14:46:12 »

Здравейте всички! Преди около 2 месеца си купих Brachypelma Smithi от един наш съфорумник. Паякът е на 7 кожи и е още малък за терариум, та затова си го гледам в пластмасова кутийка.
Въпросът е, че у нас е малко хладно и зимата се притеснявам да не умре от студ. Аз включвам печка, но вечер оставям отворено, и става доста студено в стаята, затова му пренасям кутийката в коридора. Някой може ли да ми даде някакъв съвет как да го отоплявам това животно, защото като застудее още малко и може според мен да се гътне...
Поздрави на всички!
Активен
shifftee
7 кожи

Активен Активен

Публикации: 242

« Отговор #1 -: 13 Октомври 2010, 15:18:19 »

Погледни тук:  http://terraristic.net/forum/index.php/topic,674.0.html
Активен
BellCross
1 кожа

Неактивен Неактивен

Публикации: 10

« Отговор #2 -: 13 Октомври 2010, 20:52:50 »

Здравей, ето ти лесна алтернатива. Преди да си взема тарантулката изчетох целият форум и този въпрос наистина ме вълнуваше. Вземаш един 15-20w - (Не повече!) нагревател за аквариум, пъхаш го във вече пробита дупка на капачката на 0.5 литрово шише минерална вода - пробвай на "Девин" за газирана вода - по-дълги са. пълниш го с вода естествено, ако искаш може да го включиш към таймер да го включва и изключва, ако мислиш че е прекалено горещо.  Слагаш кутийката на паяка в по-голяма , където може да се сложи вертикално бутилката с нагревателя близо до нея. Не е нужно да я похлупваш, но за да осигуриш равномерно затопляне можеш да сложиш 1-2 листа хартия отгоре, за да не излиза толкова бързо топлината вън от кутията.
  Така отоплявам  моето паяче и за сега нямам проблеми.

Активен
KacanuHa
Ларва

Неактивен Неактивен

Публикации: 3

« Отговор #3 -: 13 Октомври 2010, 21:32:58 »

Мерси много, може и да го пробвам. А може и с килимче, ще видя.
Активен
shifftee
7 кожи

Активен Активен

Публикации: 242

« Отговор #4 -: 13 Октомври 2010, 22:18:46 »

Аз имам около 20+ кутийки. Наредил съм ги на един рафт, сложил съм една лампа и крушка 25W, затвотил съм шкафа по съвет на един приятел от форума и финито. Поддържам 24-25 градуса с 25W крушка на всичките си паячета.

П.П. Благодарности на ShineDown  Drink beer
Активен
Страници: [1]   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на:  

© terraristic.net 2007 - 2010 | XHTML | CSS | карта на сайта | Powered by SMF 1.1.14 | SMF © 2006-2011, Simple Machines LLC