Гост
25 Май 2012, 00:37:51
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Новини: Екипът на terraristic.net не толерира неспазването на ПРАВИЛАТА и неграмотното писане!
Пишете на кирилица.
Слагайте главни букви и препинателни знаци.
Не замествайте български букви с цифри (4, 6).

Начало   Помощ Календар Галерия Вход Регистрирай  
Страници: [1]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Проблем с окото на леопардов гекон  (Прочетена 346 пъти)
dis7urbed
3 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 57

« -: 14 Ноември 2010, 19:07:06 »

Имам проблем с едното око на моя леопардов гекон. Преди няколко дни сменяше кожа и аз му помогнах като го побелих малко около главата, очите и устата. От тогава не спира да си ближе окото и да търка главата си в камъните. Днес обаче затвори окото напълно и не ще да го отвори. Добре го огледах няма наранени люспи нито кръв, нито парче кожа около или в окото. Геконът си е нормално активен и се храни добре но върви като стар пират из аквариума. Помагайте моля!   Sick
Активен
Ha7eR
8 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 371

« Отговор #1 -: 14 Ноември 2010, 21:09:28 »

Нямам идея от какво е, но щом има проблем при смяна и трябва да помагаш, просто вдигни влагата.
Другия вариант е да му сложиш кутия в която да сменя с влажен торф или кокосов субстрат вътре Wink
Активен
100yan
11 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 837

::: Geckoholic :::

« Отговор #2 -: 14 Ноември 2010, 23:01:22 »

Преди няколко дни сменяше кожа и аз му помогнах като го побелих малко около главата, очите и устата.

С каква цел си му помогнал - не може ли сам да си сменя кожата?

От тогава не спира да си ближе окото и да търка главата си в камъните. Днес обаче затвори окото напълно и не ще да го отвори.

По всичко личи, че има нещо в окото, което го дрази. Сигурен ли си, че няма останала кожа в окото (дори и малко парченце)? Защо не го заведеш не ветеринар - щом проблемът е от няколко дена и с тенденция към влошаване (затваряне на окото), ако чакаш още може да има лоши последствия за животното.
Активен

Eublepharis macularius: 9.15.0.0 [HTCT, SHTCT/B., Emerine, Sunglow Bell, APTOR, RAPTOR, MSS, Blizzard, GK Snow, Black Hole];
Pachydactylus turneri: 2.4.0.2; Paroedura pictus: 1.2.2.0; Homopholis fasciata: 1.1.0.0; Rhacodactylus auriculatus: 0.2.0.0 [Red Stripe]; Rhacodactylus ciliatus: 1.1.0.0 [Patternless, Tiger]; Teratoscincus roborowskii: 1.1.0.0
dis7urbed
3 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 57

« Отговор #3 -: 17 Ноември 2010, 22:29:27 »

Мерси за споделеното мнения. Ще обмисля отново въпросът с влагата. Относно гекончето всичко му си е наред вече. И идея си нямам какво го дразнеше и защо се получи така. Предполагам, че темата ще да бъде полезна на някой начинаещ и няма да се притесни без причина някой като мен!  Book му е майката. Ще помоля вещите лица да обработят темата / Lock или там к'вото се прави/
Активен
Страници: [1]   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на:  

© terraristic.net 2007 - 2010 | XHTML | CSS | карта на сайта | Powered by SMF 1.1.14 | SMF © 2006-2011, Simple Machines LLC