Гост
25 Май 2012, 00:52:46
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Новини: Екипът на terraristic.net не толерира неспазването на ПРАВИЛАТА и неграмотното писане!
Пишете на кирилица.
Слагайте главни букви и препинателни знаци.
Не замествайте български букви с цифри (4, 6).

Начало   Помощ Календар Галерия Вход Регистрирай  
Страници: 1 [2]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Златен гекон ( Gekko ulikovski )  (Прочетена 3752 пъти)
Etamin
6 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 153

Boinae !

« Отговор #20 -: 27 Декември 2010, 10:06:38 »

Ае имам един малко странен въпрос към по-запознатите с отглеждането на гекони (не само златните ами и по принцип) терариума ми е в стаята и лампата им свети от 8 до 8 обаче като се прибера  някои път по рано 9, 10, 11 и си светвам лампата, и въпроса ми е не се ли отразява негативно на животните при които трябва уж да е нощ а е светло за по 1 - 2 часа?
Активен
Etamin
6 кожи

Неактивен Неактивен

Boinae !

« Отговор #21 -: 09 Януари 2011, 14:25:51 »

Всичко съм си правил сам, даже и стъклата  си лепих.
Активен
Slav_s
6 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 190

« Отговор #22 -: 11 Януари 2011, 19:19:26 »

Здравейте,
Искам да попитам от известно време гледам две гекончета мъжко и женско .
Едното геконче от вчера започна да сменя кожата си . Това може ли да е причина за намален апетит и активнос , защото до преди дни си ядеше повече а сега не обръща такова внимание на щурчетата както другото .
В горния пост имам снимка на животинките Smiley
Активен

София : Skype: CA9339AK  GSM: 0889 29 05 25
Niki
Админ
Терарист

Неактивен Неактивен

Публикации: 2944

terraristic.net

« Отговор #23 -: 13 Януари 2011, 23:13:24 »

Цветът на кожата зависи от температурата, влажността и осветеността. Колкото по-тъмно, топло и влажно е толкова по-светли са геконите.
Активен

РАЗПРОДАЖБА на тарантули: Link
Търся МЪЖКИ паяци за размножаване: Link
Etamin
6 кожи

Неактивен Неактивен

Boinae !

« Отговор #24 -: 14 Януари 2011, 09:41:03 »

Също и като се стресират стават доста по тъмни.А аз всеки момент чакам яйца  Tongue Embarrassed
Активен
Etamin
6 кожи

Неактивен Неактивен

Boinae !

« Отговор #25 -: 17 Януари 2011, 14:58:03 »

Ами сега съм в странно положение мъжкия гекон е надебелял яко, а пък женската е почнала да отслабва.Кофтито е че женската не яде от ръка а пък мъжкият е много лаком и нагъл и първи омита червеите. Чудя се дали да не го извадя за 2-3 дни в друг съд и да си храня женската обилно, или пък да е науча да яде от ръка макар че е доста плашлива.То не че мъжа е прекалено дебел де ама на там върви  Embarrassed
Активен
Flippy
4 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 73

« Отговор #26 -: 28 Януари 2011, 02:24:42 »

Женската ни днес снесе  Applause
Активен
Etamin
6 кожи

Неактивен Неактивен

Boinae !

« Отговор #27 -: 28 Януари 2011, 12:22:33 »

Кога да чакам 2 ри чифт яйца и трябва ли пак с мъжкия да се "обичат" за да са оплодени защото тои в момента не е в клетката с нея ?
Активен
dancer007
4 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 98

« Отговор #28 -: 03 Април 2011, 00:19:14 »

Здр ! Някой знае ли колко е продължителността на живот на тези гекони. Интересува ме и дали има разлика в цветовете между мъжкия и женската или са напълно еднакви ? Гледах доста снимки на тези гекони и ми се стори ,че мъжките имат по наситени цветове от женските.Четох ,че е хубаво да им се дават плодове, но не разбрах какви и през какъв период от време ?
Активен
Etamin
6 кожи

Неактивен Неактивен

Boinae !

« Отговор #29 -: 03 Април 2011, 11:26:05 »

Разлика в цветовете няма, може да ти се е сторило така защото когато им е студено или са изплашени стават почти черни.За продължителност на живота не мога да ти помогна.Плодове не пюре от плодове аз на моите им давам бебешки пюренца обаче почти не ги барат и се отказах да им давам.Дано съм ти бил полезен.
Активен
dmsdee
2 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 24

« Отговор #30 -: 01 Септември 2011, 12:26:33 »

Направих нещо ужасно днес... скъсах опашката на моя сладур!  Salamander Исках да го снимам, за да разбера какъв пол е, че вече 4-та година нямам идея и той взе, че тръгна да бяга... опашката ми остана в ръката... Идва ред на въпроса ми:   
1. Трябва ли  нещо да направя / вероятност от инфекция и тн / ?
2. За колко време ще се възстанови милия/милата ?

Благодаря предварително Smiley
Активен

Hardcore is Punk, Punk is Oi, Oi is Hardcore
Etamin
6 кожи

Неактивен Неактивен

Boinae !

« Отговор #31 -: 01 Септември 2011, 16:15:35 »

Ами за една година трябва да е напълно израстнала.А за дезинфекция мисля че не трябва нищо по особенно да правиш.
Активен
dmsdee
2 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 24

« Отговор #32 -: 01 Септември 2011, 16:32:02 »

Благодаря за информацията Smiley Поне вече се знае пола.. момченце Smiley Ако някоя красавица си търси мъж.. може да ми пишете ЛС  Embarrassed
Активен

Hardcore is Punk, Punk is Oi, Oi is Hardcore
Страници: 1 [2]   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на:  

© terraristic.net 2007 - 2010 | XHTML | CSS | карта на сайта | Powered by SMF 1.1.14 | SMF © 2006-2011, Simple Machines LLC