Гост
25 Май 2012, 00:58:34
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Новини: Екипът на terraristic.net не толерира неспазването на ПРАВИЛАТА и неграмотното писане!
Пишете на кирилица.
Слагайте главни букви и препинателни знаци.
Не замествайте български букви с цифри (4, 6).

Начало   Помощ Календар Галерия Вход Регистрирай  
Страници: 1 ... 8 9 [10] 11   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Императорски скорпион (Pandinus imperator)  (Прочетена 22344 пъти)
chook
Ларва

Неактивен Неактивен

Публикации: 3

« Отговор #180 -: 16 Април 2011, 22:53:09 »

Здравейте , начинаещ съм в отглеждането на Императорски скорпиони и искам да знам дали съм му осигурил подходяща среда Smiley А другият ми въпрос е дали може да убие котка,защото имам коте и се притеснявам да го пискам в стаята Sad Ето малко снимки :

Активен
chook
Ларва

Неактивен Неактивен

« Отговор #181 -: 16 Април 2011, 22:54:59 »

Активен
greencard
2 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 21

heaven hunts you, hell hates you

« Отговор #182 -: 17 Април 2011, 14:59:31 »

shmidu спокойно братле, моя също още не е сменил, а станаха вече 6 месеца, но пък за сметка на това не мога да го спра да яде. Понеже е малък още, по-добре го дръж засега в по-малкото пространство, за да знаеш поне че щом не яде, е защото не е гладен, а не защото не може да настигне храната Smiley
Активен

Pandinus Imperator
PerP
3 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 66

Nice

« Отговор #183 -: 28 Юни 2011, 18:57:28 »

Здравеите! Welcome
Чудя се като за 1 скорпионче императорския добър избор ли е?
И имали нещо по което мога да позная дали е добре императорския скорпион?  Huh?
Активен

Nice,and good  Burn in hell
But so CrAzY Owned Shotgun
George
Модератор
8 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 320

« Отговор #184 -: 29 Юни 2011, 08:55:29 »

Да, подходящ е. Здравият скорпион е активен, реагира пъргаво на почукване по кутията. Трябва да може да движи всичките си крайници, особено щипките. Виждал съм императорски скорпион с блокирала (обездвижена) щипка, който умря преди да успее да смени. Чувал съм и за друг такъв случай.
Активен

Жоро, отглеждам :    Link
manerkata
7 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 281

« Отговор #185 -: 29 Юни 2011, 09:49:00 »

Разбира се,че има някакъв шанс да ти убие малката котка,защото отровата действа по различен начин на хората и на животните.А и няма как да я убие при положение,че скорпиона е затворен и няма как да я стигне.
Активен
ivo_pld
6 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 174

« Отговор #186 -: 10 Септември 2011, 19:05:35 »

Днес видях,че в терариума на императора ми е поникнала гъба.

Има ли някаква опасност за скорпиона и да сменя ли субстрата?
Активен

Ако мислиш, че не можеш да направиш нещо - прав си. Ако мислиш, че можеш - пак си прав.
George
Модератор
8 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #187 -: 13 Септември 2011, 17:21:04 »

Днес видях,че в терариума на императора ми е поникнала гъба.

И при мен си растат най-редовно. Нищо не съм предприемал. След време ще изчезне.
Активен

chook
Ларва

Неактивен Неактивен

« Отговор #188 -: 13 Септември 2011, 21:18:54 »

Някой може ли да ми каже как мога да разбера на колко години е Императорското скорпионче ? И дали е мъжко или женско. Благодаря предварително Smiley  Smiley
Активен
ivo_pld
6 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 174

« Отговор #189 -: 13 Септември 2011, 22:23:00 »

И при мен си растат най-редовно. Нищо не съм предприемал. След време ще изчезне.

Мерси Smiley

Някой може ли да ми каже как мога да разбера на колко години е Императорското скорпионче ? И дали е мъжко или женско. Благодаря предварително Smiley  Smiley

За определяне на пола имаше един пост с много добър линк,където е обяснено.За възрастта можеш само грубо да се ориентираш по размера,но в никакъв случай с точност.
Активен

Ако мислиш, че не можеш да направиш нещо - прав си. Ако мислиш, че можеш - пак си прав.
dzverdzer
1 кожа

Неактивен Неактивен

Публикации: 12

« Отговор #190 -: 07 Февруари 2012, 12:32:56 »

Изчетох тая тема , както и други теми за скорпиони , но не намерих много по въпроса който ме вълнува. Интересува ме така както скорпиона ми (император ) е сам в терариума и е живял 2-3 месеца сам ( поне откакто е при мен ), ако пусна вътре още един скорпион горе долу със същите размери , ще си налитат ли на бой  Grin . Или трябва да са отрали заедно , за да са свикнали един с др.  Терариума ми е 30/30/30 см . Всъщност не съм сигурен дали няма да им е малък тоя терариум , но нямам опит с гледането на няколко скорпиона на едно място.
Активен
George
Модератор
8 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #191 -: 08 Февруари 2012, 01:23:53 »

Дали е отраснал с друг скорпион няма никакво значение. Това не е животно, което може да разбере дали живее с друго себеподобно или не. Нито пък може да запомни, ако това му се е случвало. Един нервен ганглий все пак не е мозък.
Най-вероятно ще може да живее с друг скорпион от противоположния пол и ще имаш проблеми, ако го събереш със скорпион от същия такъв.
Активен

gshoo
Модератор
10 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 693

̿ ̿̿ ̿̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з=($,DMS,$)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿ ̿̿ ̿

« Отговор #192 -: 08 Февруари 2012, 11:58:27 »

Няма гаранция за тия неща, днеска може да са добре утре да се сбият. Имай го в предвид, че женските определено доминират и ще полага мъжкия. Гледал съм 4 мъжки не от същия вид де да поясня но нямаше проблеми. Стига да има достатъчно ядене. Ако женската забременее определено става по-агресивна и може да нанесе сериозни вреди на мъжкия. Един приятел така гледаше 2 хетерометруса и женската осакати мъжкия без щипка и крака. Попринцип скорпионите имат доста по-добра поносимост един към друг спрямо паяците но пак има даостатъчен риск.
Активен

dzverdzer
1 кожа

Неактивен Неактивен

« Отговор #193 -: 08 Февруари 2012, 13:38:15 »

Няма да рискувам . Както ме няма по цял ден после само парчета ще намирам  Grin .
Активен
dzverdzer
1 кожа

Неактивен Неактивен

« Отговор #194 -: 25 Февруари 2012, 16:15:15 »

Днес сутринта, както си проверявах по терариумите открих , че имам една камара новоизлюпени щурчета в терариума на скорпиона и освен това са се настанили точно в укритието му отгоре на тавана. Сега за да ги извадя от там трябва да разкопая и да направя вътре на нищо . Укритието му е малко вкопано , пък и той си е понаправил некой друг допълнителен тунел . Кво да ги правя ? Скорпиона май ще сменя скоро , или поне така си мисля аз де , щото от месец време не е ял нищо. Като гледам сега и един брашнен червей, който мислех за отдавна изядден вече е бръмбар и се крие зад едно камъче. Айде бръмбара лесен , ма тиа щурчета кво да права ?
Активен
sanji
3 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 60

Mendukse...

« Отговор #195 -: 25 Февруари 2012, 21:14:52 »

Защо не преместиш скорпиона в друг съд, пък той нека си сменя, а ти се оправяй със щурците. Най-лесно е...просто ги избий, ще му разкопаеш тунела, но все пак той едва ли си има друга работа....
Активен
albusdumbaldor
2 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 26

« Отговор #196 -: 25 Април 2012, 07:28:41 »

Взех си един фъстък около 2-2.5 см от Велко преди 2 месеца и малко може би и си щъка доста активно винаги, гледам го като тарантула - тоест пръскам малко водичка 1 път на седмица и е ял при мен мисля че 3 брашнени червея обаче не расте, това не е ли необичайно за толкова малко екземплярче? Интересното е, че 5 от 8те ми паяци смениха кожи този месец, може би им е било студено понеже стоят на стайна температура до сега? По принцип не бих се притеснявал ако ставаше дума за тарантула, но със скорпионите съм много бос още  Grin
Активен
George
Модератор
8 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #197 -: 25 Април 2012, 07:32:08 »

За скорпиона се въоръжи с търпение. Не е като тарантула, малко повече време ще има между смените  Grin
Активен

gshoo
Модератор
10 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 693

̿ ̿̿ ̿̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з=($,DMS,$)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿ ̿̿ ̿

« Отговор #198 -: 25 Април 2012, 13:21:19 »

Човек, това е влаголюбив вид! Един път седмично пулверизация е много малко. Трябва да му поддържаш влажно, някъде 80%-85%. И да скорпионите сменят рядко.
Активен

George
Модератор
8 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #199 -: 25 Април 2012, 13:43:18 »

Човек, това е влаголюбив вид!...

На мен първото императорче ми умря точно първия път, когато пропуснах да му намокря субстрата за 3-4 дни. Да се внимава да не се пръска скорпиона при пулверизация, особено ако е с чешмяна или минерална вода, защото по хитина му се отлага варовик.
Активен

Страници: 1 ... 8 9 [10] 11   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на:  

© terraristic.net 2007 - 2010 | XHTML | CSS | карта на сайта | Powered by SMF 1.1.14 | SMF © 2006-2011, Simple Machines LLC