chook
Ларва
Неактивен
|
 |
« Отговор #180 -: 16 Април 2011, 22:53:09 » |
|
Здравейте , начинаещ съм в отглеждането на Императорски скорпиони и искам да знам дали съм му осигурил подходяща среда  А другият ми въпрос е дали може да убие котка,защото имам коте и се притеснявам да го пискам в стаята  Ето малко снимки :
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
chook
Ларва
Неактивен
|
 |
« Отговор #181 -: 16 Април 2011, 22:54:59 » |
|
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
greencard
2 кожи
Неактивен
heaven hunts you, hell hates you
|
 |
« Отговор #182 -: 17 Април 2011, 14:59:31 » |
|
shmidu спокойно братле, моя също още не е сменил, а станаха вече 6 месеца, но пък за сметка на това не мога да го спра да яде. Понеже е малък още, по-добре го дръж засега в по-малкото пространство, за да знаеш поне че щом не яде, е защото не е гладен, а не защото не може да настигне храната 
|
|
|
|
|
Активен
|
Pandinus Imperator
|
|
|
PerP
3 кожи
Неактивен
Nice
|
 |
« Отговор #183 -: 28 Юни 2011, 18:57:28 » |
|
Здравеите!  Чудя се като за 1 скорпионче императорския добър избор ли е? И имали нещо по което мога да позная дали е добре императорския скорпион? 
|
|
|
|
|
Активен
|
Nice,and good  But so CrAzY 
|
|
|
George
Модератор
8 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #184 -: 29 Юни 2011, 08:55:29 » |
|
Да, подходящ е. Здравият скорпион е активен, реагира пъргаво на почукване по кутията. Трябва да може да движи всичките си крайници, особено щипките. Виждал съм императорски скорпион с блокирала (обездвижена) щипка, който умря преди да успее да смени. Чувал съм и за друг такъв случай.
|
|
|
|
|
Активен
|
Жоро, отглеждам : 
|
|
|
manerkata
7 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #185 -: 29 Юни 2011, 09:49:00 » |
|
Разбира се,че има някакъв шанс да ти убие малката котка,защото отровата действа по различен начин на хората и на животните.А и няма как да я убие при положение,че скорпиона е затворен и няма как да я стигне.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
ivo_pld
6 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #186 -: 10 Септември 2011, 19:05:35 » |
|
Днес видях,че в терариума на императора ми е поникнала гъба.  Има ли някаква опасност за скорпиона и да сменя ли субстрата?
|
|
|
|
|
Активен
|
Ако мислиш, че не можеш да направиш нещо - прав си. Ако мислиш, че можеш - пак си прав.
|
|
|
George
Модератор
8 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #187 -: 13 Септември 2011, 17:21:04 » |
|
Днес видях,че в терариума на императора ми е поникнала гъба.
И при мен си растат най-редовно. Нищо не съм предприемал. След време ще изчезне.
|
|
|
|
|
Активен
|
Жоро, отглеждам : 
|
|
|
chook
Ларва
Неактивен
|
 |
« Отговор #188 -: 13 Септември 2011, 21:18:54 » |
|
Някой може ли да ми каже как мога да разбера на колко години е Императорското скорпионче ? И дали е мъжко или женско. Благодаря предварително 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
ivo_pld
6 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #189 -: 13 Септември 2011, 22:23:00 » |
|
И при мен си растат най-редовно. Нищо не съм предприемал. След време ще изчезне.
Мерси  Някой може ли да ми каже как мога да разбера на колко години е Императорското скорпионче ? И дали е мъжко или женско. Благодаря предварително  За определяне на пола имаше един пост с много добър линк,където е обяснено.За възрастта можеш само грубо да се ориентираш по размера,но в никакъв случай с точност.
|
|
|
|
|
Активен
|
Ако мислиш, че не можеш да направиш нещо - прав си. Ако мислиш, че можеш - пак си прав.
|
|
|
dzverdzer
1 кожа
Неактивен
Публикации: 12
|
 |
« Отговор #190 -: 07 Февруари 2012, 12:32:56 » |
|
Изчетох тая тема , както и други теми за скорпиони , но не намерих много по въпроса който ме вълнува. Интересува ме така както скорпиона ми (император ) е сам в терариума и е живял 2-3 месеца сам ( поне откакто е при мен ), ако пусна вътре още един скорпион горе долу със същите размери , ще си налитат ли на бой  . Или трябва да са отрали заедно , за да са свикнали един с др. Терариума ми е 30/30/30 см . Всъщност не съм сигурен дали няма да им е малък тоя терариум , но нямам опит с гледането на няколко скорпиона на едно място.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
George
Модератор
8 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #191 -: 08 Февруари 2012, 01:23:53 » |
|
Дали е отраснал с друг скорпион няма никакво значение. Това не е животно, което може да разбере дали живее с друго себеподобно или не. Нито пък може да запомни, ако това му се е случвало. Един нервен ганглий все пак не е мозък. Най-вероятно ще може да живее с друг скорпион от противоположния пол и ще имаш проблеми, ако го събереш със скорпион от същия такъв.
|
|
|
|
|
Активен
|
Жоро, отглеждам : 
|
|
|
gshoo
Модератор
10 кожи
Неактивен
̿ ̿̿ ̿̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з=($,DMS,$)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿ ̿̿ ̿
|
 |
« Отговор #192 -: 08 Февруари 2012, 11:58:27 » |
|
Няма гаранция за тия неща, днеска може да са добре утре да се сбият. Имай го в предвид, че женските определено доминират и ще полага мъжкия. Гледал съм 4 мъжки не от същия вид де да поясня но нямаше проблеми. Стига да има достатъчно ядене. Ако женската забременее определено става по-агресивна и може да нанесе сериозни вреди на мъжкия. Един приятел така гледаше 2 хетерометруса и женската осакати мъжкия без щипка и крака. Попринцип скорпионите имат доста по-добра поносимост един към друг спрямо паяците но пак има даостатъчен риск.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
dzverdzer
1 кожа
Неактивен
|
 |
« Отговор #193 -: 08 Февруари 2012, 13:38:15 » |
|
Няма да рискувам . Както ме няма по цял ден после само парчета ще намирам  .
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
dzverdzer
1 кожа
Неактивен
|
 |
« Отговор #194 -: 25 Февруари 2012, 16:15:15 » |
|
Днес сутринта, както си проверявах по терариумите открих , че имам една камара новоизлюпени щурчета в терариума на скорпиона и освен това са се настанили точно в укритието му отгоре на тавана. Сега за да ги извадя от там трябва да разкопая и да направя вътре на нищо . Укритието му е малко вкопано , пък и той си е понаправил некой друг допълнителен тунел . Кво да ги правя ? Скорпиона май ще сменя скоро , или поне така си мисля аз де , щото от месец време не е ял нищо. Като гледам сега и един брашнен червей, който мислех за отдавна изядден вече е бръмбар и се крие зад едно камъче. Айде бръмбара лесен , ма тиа щурчета кво да права ?
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
sanji
3 кожи
Неактивен
Публикации: 60
Mendukse...
|
 |
« Отговор #195 -: 25 Февруари 2012, 21:14:52 » |
|
Защо не преместиш скорпиона в друг съд, пък той нека си сменя, а ти се оправяй със щурците. Най-лесно е...просто ги избий, ще му разкопаеш тунела, но все пак той едва ли си има друга работа....
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
albusdumbaldor
2 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #196 -: 25 Април 2012, 07:28:41 » |
|
Взех си един фъстък около 2-2.5 см от Велко преди 2 месеца и малко може би и си щъка доста активно винаги, гледам го като тарантула - тоест пръскам малко водичка 1 път на седмица и е ял при мен мисля че 3 брашнени червея обаче не расте, това не е ли необичайно за толкова малко екземплярче? Интересното е, че 5 от 8те ми паяци смениха кожи този месец, може би им е било студено понеже стоят на стайна температура до сега? По принцип не бих се притеснявал ако ставаше дума за тарантула, но със скорпионите съм много бос още 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
George
Модератор
8 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #197 -: 25 Април 2012, 07:32:08 » |
|
За скорпиона се въоръжи с търпение. Не е като тарантула, малко повече време ще има между смените 
|
|
|
|
|
Активен
|
Жоро, отглеждам : 
|
|
|
gshoo
Модератор
10 кожи
Неактивен
̿ ̿̿ ̿̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з=($,DMS,$)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿ ̿̿ ̿
|
 |
« Отговор #198 -: 25 Април 2012, 13:21:19 » |
|
Човек, това е влаголюбив вид! Един път седмично пулверизация е много малко. Трябва да му поддържаш влажно, някъде 80%-85%. И да скорпионите сменят рядко.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
George
Модератор
8 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #199 -: 25 Април 2012, 13:43:18 » |
|
Човек, това е влаголюбив вид!...
На мен първото императорче ми умря точно първия път, когато пропуснах да му намокря субстрата за 3-4 дни. Да се внимава да не се пръска скорпиона при пулверизация, особено ако е с чешмяна или минерална вода, защото по хитина му се отлага варовик.
|
|
|
|
|
Активен
|
Жоро, отглеждам : 
|
|
|
|