Гост
25 Май 2012, 01:23:43
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Новини: Екипът на terraristic.net не толерира неспазването на ПРАВИЛАТА и неграмотното писане!
Пишете на кирилица.
Слагайте главни букви и препинателни знаци.
Не замествайте български букви с цифри (4, 6).

Начало   Помощ Календар Галерия Вход Регистрирай  
Страници: [1] 2   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Амебиаза при леопардов гекон  (Прочетена 1138 пъти)
ToNyyYy
9 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 494

« -: 09 Януари 2011, 18:59:01 »

Здравейте ще се оплача пак от близардчето ми  Sad Вече не знам кой месец стана от това да не иска грам храна .
бях писал и друг пост за това че го водех на лекар изписаха му антибиотик бих му го точно 2,3 пати защото треперих докато се опитвам . Трябваше да му го бия под кожата свиваше ми се сърцето . Храних го с котешки пастет дълго време и реших да го оставя за да видя има ли интерес към насекомите които бяха брашнен червей и щурци. Едвам ги ловеше и ако хванеше някой червей го повръщаше. Хубаво махна ги от менюто му започна се със щурците абсолютно същия резултат :трудно хващане (без краката с които щурците скачат) повръщане..... . Покачих влага,температура никакъв резултат доста отслабна през цялото това време снимките които ще кача грам не са приятни! но ще поискам помощ от някои опитен терарист имам още 3 гекончета с които нямам абсолютно никакви проблеми ядът с страшен апетит . Наистина ми трябва помощ какво ли не опитах  Cry .Забравих да кажа че спрях антибиотика понеже Мартин от който взех гекона ми каза и да не го почвам ако съм го спрял вече . А го спрях поради причината че не се чувствам медицинско лице и като видя иглата как влиза под кожата се разтрепевам както казах по-горе  Sad Също така забравих да кажа че в Анимото ми казаха при изследване на фекалиите на гекончето че няма никакви паразити . Пак ще кажа че моля за помощ  Sad Благодаря предварително . Да уточня за хората които ще попитат за салфетките не са на салфетки понеже щурците се бутат под тях. А се бутат защото под тях има нагревателен кабел .

И сравнение какъв беше  Sad
Активен

I am what i am
Отглеждам
Ha7eR
8 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 371

« Отговор #1 -: 09 Януари 2011, 20:59:42 »

Тони наистина снимките са ужасяващи и наистина незнам какво да правиш с гекона.
Незнам дали пробва варианта с хипер температурата дето говорихме (Гого ми е казвал за него, когато и аз имах такива проблемни животни, не съм го пробвал но е вариант)
Иначе гекона си е почти заминал...
Пусни тема тук и качи снимки:
http://geckoforums.net/forumdisplay.php?f=122

П.С. съжалявам за външния линк, но се надявам да помогнат там Wink
Активен
ToNyyYy
9 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #2 -: 14 Януари 2011, 16:46:02 »

Благодарение на Гого започвам правилното лечение на животинчетата. Установи се че са болни от Амебиаза стискайте палци да се оправят  Pray
Активен

I am what i am
Отглеждам
jimmy
8 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 325

« Отговор #3 -: 14 Януари 2011, 16:53:37 »

Ще поясниш ли какво точно е заболяването Амебиаза и какво е лечението.
Надявам се да се оправи животинката. Smiley
Активен
ToNyyYy
9 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #4 -: 14 Януари 2011, 18:06:27 »

Гого ми обясни че това са едноклетъчни гадинки,амеби които се хранят с всичко във животинката.И ми каза да ида до Зоопарка в Централната ветеринарна клиника където да обясня какво му е на животното за да ми изпишат нужното лекарство.Което сега трябва да го давам на 48 часа през устата. И да се надявам да не късно за животинките . А симптомите са повръщане,отказване на храна,изхожда се със рядък фекалии,след като се изходи като отворя кутията ме блъска кофти миризма от фекалиите . Много е неприятно но да се надявам че ще се оправят.
Активен

I am what i am
Отглеждам
100yan
11 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 837

::: Geckoholic :::

« Отговор #5 -: 14 Януари 2011, 20:43:06 »

Ако това е диагнозата, доста неприятно заболяване. Дано да се оправи гекончето!

Интересно ми е дали правиха копро-анализ или само по симптоми определиха заболяването? Питам, защото симптомите, които си изброил се срещат и при други заболявания (не, че се съмнявам в диагнозата, просто ми е интересно как се поставя). Колкото до амебиазата, най-гадното е, че може да се предава на широк спектър от други видове влечуги, а както пише тук (http://www.petmd.com/reptile/conditions/digestive/c_rp_amebiasis) явно и на хора, така че внимавай с хигиената.

Ето една малко по-подробна статия за заболяването (извинявам се, че е на английски):
http://www.docstoc.com/docs/22742649/A-REVIEW-OF-REPTILIAN-AMEBIASIS-AND-CURRENT-RESEARCH-ON-THE-
Активен

Eublepharis macularius: 9.15.0.0 [HTCT, SHTCT/B., Emerine, Sunglow Bell, APTOR, RAPTOR, MSS, Blizzard, GK Snow, Black Hole];
Pachydactylus turneri: 2.4.0.2; Paroedura pictus: 1.2.2.0; Homopholis fasciata: 1.1.0.0; Rhacodactylus auriculatus: 0.2.0.0 [Red Stripe]; Rhacodactylus ciliatus: 1.1.0.0 [Patternless, Tiger]; Teratoscincus roborowskii: 1.1.0.0
ToNyyYy
9 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #6 -: 14 Януари 2011, 21:22:38 »

Сега от теб разбирам че е заразно и за човек ще сам по-предпазлив и за себе си. Диагнозата се постави от Гого понеже вече се чудех какво да правя звъннах и на него. Последствие като ме разпита за симптомите и като му разказах ми каза че е Въпросната болест с разликата само че в фекалиите нямаше наличие на кръв. А в лечебницата не правиха изследване просто казах че ми трябва лекарство за тази болест както ме посъветва Гого
и само ги премериха.
Активен

I am what i am
Отглеждам
Ha7eR
8 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #7 -: 14 Януари 2011, 23:23:03 »

То няма лошо ама пак се дават лекарства без 100%това диагноза...
Не може ли да се направи изследване за тази амебиаза ?
Активен
ToNyyYy
9 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #8 -: 14 Януари 2011, 23:39:36 »

Хора не знам ако знаех...... нямаше да питам 100 пъти в форума  Sad да каже някой който разбира от тези болести .
Активен

I am what i am
Отглеждам
ToNyyYy
9 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #9 -: 24 Януари 2011, 13:37:04 »

Здравейте ще пиша отново за да ви държа в течение със скапаната болест която вече не се знае каква е явно.
Лекарството което ми беше изписано не помогна Sad отново ги занесох на преглед този път със изпражнения оказа се че нямат наличие на паразити,глисти,яйца....... и така на татък . Казаха ми че няма как да се разбере от какво са болни и може само да се гадае понеже животинките са много малки и не могат да им се направят каквито и да е било изследвания . Изписаха ми поредното лекарство което трябва този път да го давам всеки ден продължение на 7 дена казва се Суметролим и е за деца антибиотик по точно  Sad
Активен

I am what i am
Отглеждам
Ha7eR
8 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #10 -: 24 Януари 2011, 14:25:34 »

Дано да помогне стискам палци !
Активен
gogo
VIP потребител
7 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 298

« Отговор #11 -: 24 Януари 2011, 14:33:06 »

Какво значи,че не е помогнало и защо си мислиш,че тези неща се оправят за седмица две  Huh?
Има човек,който може да ти направи много точна диагноза,стига да му занесеш фекална проба.
Трябваше да ми звъннеш преди пак в паниката да се юрнеш по доктори.Бих ти звъннал веднага,но съм ти затрил телефона,за това ,клипни ми при първа възможност  Thumb up
Активен
100yan
11 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 837

::: Geckoholic :::

« Отговор #12 -: 24 Януари 2011, 20:33:25 »

Казаха ми че няма как да се разбере от какво са болни и може само да се гадае понеже животинките са много малки и не могат да им се направят каквито и да е било изследвания ...
- Не знам кой твърди това, но определено не го вярвам... Не казвам, че е лесно да се направи диагноза, но чак пък да е невъзможно?

- Колкото до лечение без диагноза, както ти бях писал още преди в друга тема - това е като да стреляш на хаос: може и да оцелиш, но шансът е малък.
Активен

Eublepharis macularius: 9.15.0.0 [HTCT, SHTCT/B., Emerine, Sunglow Bell, APTOR, RAPTOR, MSS, Blizzard, GK Snow, Black Hole];
Pachydactylus turneri: 2.4.0.2; Paroedura pictus: 1.2.2.0; Homopholis fasciata: 1.1.0.0; Rhacodactylus auriculatus: 0.2.0.0 [Red Stripe]; Rhacodactylus ciliatus: 1.1.0.0 [Patternless, Tiger]; Teratoscincus roborowskii: 1.1.0.0
ToNyyYy
9 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #13 -: 25 Януари 2011, 00:52:10 »

Доктора ми изписа лекарството за 5 давания и за това се втурнах пак. Минаха тези 5 давания и никакъв резултат вече не знам колко пари дадох не искам и да смятам......... за прегледи за лекарства за какво ли не  Argue Burn in hell много сам бесен ще ти звънна Гого при първа възможност  Wink
Активен

I am what i am
Отглеждам
ToNyyYy
9 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #14 -: 05 Февруари 2011, 22:52:54 »

Здравейте  Sad близарда вече мисля че заминава  Priest няма вече никаква енергия в него. Поредното лекарство не помогна не знам вече какво да правя ситуацията е ужасна  Evil Evil Evil Evil Evil и другото геконче на там отива  Evil
Активен

I am what i am
Отглеждам
Etamin
6 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 153

Boinae !

« Отговор #15 -: 06 Февруари 2011, 12:19:46 »

Е то значи е заразно щом и другия гекон "на там отива". Ако имаш още гекони мисля че няма да е лошо да отделиш тези за които имаш съмнения че са болни.Иначе сори за близарда...
Активен
ToNyyYy
9 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #16 -: 08 Февруари 2011, 20:11:34 »

Близарда си замина  Sad Sad Priest след толкова дълго лечение,труд,лекарства......  Sad
Активен

I am what i am
Отглеждам
Nikola
6 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 183

« Отговор #17 -: 08 Февруари 2011, 20:13:41 »

Съжелявам.  Sad Sad
Активен
ToNyyYy
9 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #18 -: 28 Февруари 2011, 00:57:33 »

Здравейте отново  Cool Имам една добра и една може би лоша новина. Добрата е че едното заразено геконче за пръв път не повърна храната си.А лошата че другото по-голямо и това същото по-малко фекалиите им са още редки но хапват това е много добре  Wink Надявам се този път нещата да са позитивни от цялата тази история.
Спрях им лекарствата отдавна като видях че не действат ииии го карам на съветите от Гого за което му благодаря искренно за пореден път. А те са: Да държа животинките на около 30,31,2,Сухо само с паничка вода и да не ги храня . При което скапаните едноклетъчни амеби би трябвало да загинат......  Burn in hell много се надявам това да стане. Когато видях че мъника не е повърнал се едно се преродих  Pray Стискайте палци  Pray
Активен

I am what i am
Отглеждам
Ha7eR
8 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #19 -: 28 Февруари 2011, 01:18:20 »

Дано нещата да се оправят, и да имаме положителен изход от цялата ситуация Smiley
Активен
Страници: [1] 2   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на:  

© terraristic.net 2007 - 2010 | XHTML | CSS | карта на сайта | Powered by SMF 1.1.14 | SMF © 2006-2011, Simple Machines LLC