Щом подскачат има слаба вероятност да са малки щурчета ако някоя половозряла женска е седяла по-дълго време при него, но от снимката може само да се гадае не са много на фокус. В старата му кутия имало ли е някакви плесени, лишей, и други гъбички по торфа, скривалището или някъде където и да е в кутията? С тези крака и начина по който си ги държи бих казла че е дехидратиран, но пък от снимките се вижда че има достатърно влага, shifftee добре те е посъветвал, като аз само ще добавя да внимаваш с щуреца да е доста по-малък от паяка, защото в това му състояние има голяма вероятност да стане точно обратното вместо паяка щуреца, щуреца-паяка, за по сигурно аз бих смачкал леко глвата на щуреца, той, тя (тарантулката) ако е гладен няма да го откаже и умрял. Последен въпрос, в старата кутия имаше ли достатъчно отвори за вентилация?

И още нещо, в новата кутия където си го премсетил, ако има място сложи кокосов орех счупен плосък, или част от калена саксия , да има сухо място където да застане а не да гази във влага и вода. Имам някакви подозрения, че това се далжи на някакви гъби или плесени породени от малка вентилация, прекалена влага и замърсяване.