Гост
25 Май 2012, 01:39:58
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Новини: Екипът на terraristic.net не толерира неспазването на ПРАВИЛАТА и неграмотното писане!
Пишете на кирилица.
Слагайте главни букви и препинателни знаци.
Не замествайте български букви с цифри (4, 6).

Начало   Помощ Календар Галерия Вход Регистрирай  
Страници: [1]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Проблем при Lasiodora Striatipes  (Прочетена 950 пъти)
Booria
6 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 182

« -: 24 Януари 2011, 13:56:37 »

Един приятел дойте при мен с паячето защото каза, че нещо не било наред и в действителност не е. Паячето е супер мудно, не мърда, не се храни общо взето нищо не прави... най-добре вижте снимките и си кажете мнението защото аз найстина не знам какво да правя. Във водата има някакви мушички или акараи май.. незнам и аз какво са, опитал съм се да ги снимам но незнам дали ще успеете да видите.

http://prikachi.com/images.php?images/278/2897278A.jpg - Паяка
http://prikachi.com/images.php?images/280/2897280A.jpg - Капачката с водата
Активен
RAMTO
4 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 93

« Отговор #1 -: 24 Януари 2011, 14:07:01 »

Като за начало със сигурност трябва да махне тази капачка, според мен е пълна с акари...
Активен

Acanthoscurria Geniculata 0.1.0 | Psalmopoeus Cambridgei 0.0.1 | Еublepharis Мacularius 0.0.1
Booria
6 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #2 -: 24 Януари 2011, 14:08:38 »

Той го остави при мен, махнах го от кутията направо и го сложих в друга, но незнам дали дадените акараи или каквото и да било, са му причинили това..
Активен
shifftee
7 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 242

« Отговор #3 -: 24 Януари 2011, 14:40:15 »

Като гледам как държи краката не е хич добре. Сложи го в малка кутийка (по възможност на тъмно и при температура не по ниска от 22 градуса и не по-висока от 28) - до 3 пъти разкрача му. Това в купичката не ми прилича на акари, по-скоро изпражнения, дори е възможно да са червейчета от торфните мушички (в което силно се съмнявам)

Паячето изглежда слабо и прекалено немощно. Предложете му щурче, но да бъде не по-голямо от задника на тарантулата. Успех.
Активен
Booria
6 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #4 -: 24 Януари 2011, 14:42:36 »

Забравих да спомена, че тези нещаа в капачката са живи и подскачат..
Активен
ShineDown
5 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 129

« Отговор #5 -: 24 Януари 2011, 18:09:04 »

Щом подскачат има слаба вероятност да са малки щурчета ако някоя половозряла женска е седяла по-дълго време при него, но от снимката може само да се гадае не са много на фокус. В старата му кутия имало ли е някакви плесени, лишей, и други гъбички по торфа, скривалището или някъде където и да е в кутията? С тези крака и начина по който си ги държи бих казла че е дехидратиран, но пък от снимките се вижда че има достатърно влага, shifftee добре те е посъветвал, като аз само ще добавя да внимаваш с щуреца да е доста по-малък от паяка, защото в това му състояние има голяма вероятност да стане точно обратното вместо паяка щуреца, щуреца-паяка, за по сигурно аз бих смачкал леко глвата на щуреца, той, тя (тарантулката) ако е гладен няма да го откаже и умрял. Последен въпрос, в старата кутия имаше ли достатъчно отвори за вентилация?  Huh?

И още нещо, в новата кутия където си го премсетил, ако има място сложи кокосов орех счупен плосък, или част от калена саксия , да има сухо място където да застане а не да гази във влага и вода. Имам някакви подозрения, че това се далжи на някакви гъби или плесени породени от малка вентилация, прекалена влага и замърсяване.
Активен

Booria
6 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #6 -: 24 Януари 2011, 18:29:21 »

Дехидратиран е почти 100%, той каза че му е било напълно сух субстрата и след това го е намокрил доста и от това са се завъдили гадовете.. така че незнам. Ще направя каквото казахте пък дано се оправи.  Spider
Активен
Xaruno
8 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 311

« Отговор #7 -: 24 Януари 2011, 18:31:20 »

Прилича ми на отровен. Като че ли е ял заразена с нещо храна, имайки впредвид  депигментацията. Не е красива гледка-най-добре както каза господин Shiftee да направиш. Ако наистина е дехидратиран, тогава бих могъл да предложа да сложиш една паничка с размерите на паяка и го постави в умерено сух субстрат. 
Успех с животинката и дано оцелее.
Активен

CHI MO NAMIDA MO NAI
eXpress
9 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 489

Ако живота ти поднесе лимони.. Пийни една текила.X

« Отговор #8 -: 24 Януари 2011, 20:46:00 »

Прилича ми на отровен. Като че ли е ял заразена с нещо храна, имайки впредвид  депигментацията. Не е красива гледка-най-добре както каза господин Shiftee да направиш. Ако наистина е дехидратиран, тогава бих могъл да предложа да сложиш една паничка с размерите на паяка и го постави в умерено сух субстрат. 
Да ти кажа всички тарантули са отровни .. А това да е НАтровен ми звучи... тъпо!
Shinedown недей подозира че се дАлжи на "малка вентилация" и там замърсявания, гъби, плесени и простотии защото паяка си прилича на дехидратиран въпрек че не се е сбръчкал като стафида и както каза бориа субстрата не е бил навлажняван а скоро го е "флууднал".. Извинявай но последно когато те видях активен във форума дрънкаше епични небивалици ..
Активен

New skype - evcho92
ShineDown
5 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 129

« Отговор #9 -: 24 Януари 2011, 21:00:15 »

Прилича ми на отровен. Като че ли е ял заразена с нещо храна, имайки впредвид  депигментацията. Не е красива гледка-най-добре както каза господин Shiftee да направиш. Ако наистина е дехидратиран, тогава бих могъл да предложа да сложиш една паничка с размерите на паяка и го постави в умерено сух субстрат. 
Да ти кажа всички тарантули са отровни .. А това да е НАтровен ми звучи... тъпо!
Shinedown недей подозира че се дАлжи на "малка вентилация" и там замърсявания, гъби, плесени и простотии защото паяка си прилича на дехидратиран въпрек че не се е сбръчкал като стафида и както каза бориа субстрата не е бил навлажняван а скоро го е "флууднал".. Извинявай но последно когато те видях активен във форума дрънкаше епични небивалици ..
Старата песен на нов глас от същите хора.
Сега ако не си забелязал по космите има нещо като бяла плесен, седят леко побелели и сплъстени.
Активен

shifftee
7 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 242

« Отговор #10 -: 24 Януари 2011, 21:05:13 »

Offtopic
eXpress  Ти си този, който говори глупости. STFU, ей това мога да ти кажа аз. Ако искат да ми слагат бан. Тоя форум меко казано става все по-зле и по-зле. Вместо да се дават съвети повечето тук се чудите с кого да се заядете.

П.П. Почвам да научавам как, тук като напишеш коментар някой всезнайко ще почне да ти се заяжда. Ти eXpress  с какво точно помагаш с твоя пост?
Активен
Booria
6 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #11 -: 24 Януари 2011, 21:28:51 »

Паячето се спомина Priest.  Благодаря на всички за помощтта, но вече е било твърде късно за каквото и да е.
Активен
Booria
6 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #12 -: 25 Януари 2011, 12:46:03 »

Lock
Активен
Страници: [1]   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на:  

© terraristic.net 2007 - 2010 | XHTML | CSS | карта на сайта | Powered by SMF 1.1.14 | SMF © 2006-2011, Simple Machines LLC