Гост
25 Май 2012, 05:38:32
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Новини: Екипът на terraristic.net не толерира неспазването на ПРАВИЛАТА и неграмотното писане!
Пишете на кирилица.
Слагайте главни букви и препинателни знаци.
Не замествайте български букви с цифри (4, 6).

Начало   Помощ Календар Галерия Вход Регистрирай  
Страници: 1 [2]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Витамини  (Прочетена 2755 пъти)
mitakagt14
8 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 325

« Отговор #20 -: 23 Януари 2011, 16:14:38 »

Ами то кутийката е такава калции + витамин Д.
Активен

скайп: offroadmaniac1
eXpress
9 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 489

Ако живота ти поднесе лимони.. Пийни една текила.X

« Отговор #21 -: 23 Януари 2011, 16:21:03 »

Активен

New skype - evcho92
flamme_froide
Втора ларва

Неактивен Неактивен

Публикации: 5

« Отговор #22 -: 25 Септември 2011, 11:48:07 »

А някой дали би могъл да ми каже как дава витамините и добавките. Аз ги капя върху храната на игуан, но той не я изяда никога цялата и не мога да съм сигурен колко е хапнал от капките. А и освен това как преценявате колко да сложите? Аз капя по 3-4 капки, ама дали това е достатъчно. А дали целогодишно се дават витамините и добавките или трябва да се почива както е при кучетата?
Активен

Не се отказвай от една мечта, само защото ще е нужно много време, за да я постигнеш. Времето така и така ще мине. Понякога големите мечти изискват и големи жертви!
ven
3 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 63

« Отговор #23 -: 13 Октомври 2011, 12:22:25 »

Моят ветеринар каза да внимавам с витамините, особенно калция. Каза  пъти месечно или  пъти най-много да се дават особенно ако животнот е снабдено с УВ лампа и лятото се изкарава на слънце почти няма нужда от витамини. Естесвено зависи и с какво се храни, но по-полека с витамините. По-добре разнообразна храна съдържаща витамини.
Активен

Вен Smiley
asensi_85
1 кожа

Неактивен Неактивен

Публикации: 14

« Отговор #24 -: 02 Май 2012, 22:39:59 »

В темата не е писано отдавна, но хайде и аз да се изкажа, защото все някой преди да си вземе игуана ще почете и форума (надявам се). На игуаната се дава единствено и само чист калции. Витамин Д3, който разгражда калциите игуаните си го произвеждат сами от слънцето или УБВ 5.0 лампите, а останалите витамини си ги набавят от разнообразните храни. През пролетта до есента основната храна трябва да са люцерна, листа от глухарче (изключително полезни, защото съдържат естествен калции), лапад, ягоди, малини, тиквички, тиква. За зимата добри храни са рукола, грах, моркови (съдържат много витамини), зелен фасул, боб, киви.

В никакъв случай не хранете игуаната си с магданоз и зеле, тъй като пречат на усвояването на калции!!!

Относно калциите - за млада игуана до 2 години по една щипка през ден, за възрастни индивиди препоръчвам два пъти седмично. Няма опасност от предозиране, тъй като изхвърлят сами неусвоения калции!

Относно даването - към всяка игуана подхождам различно. Мъжкият ако види, че храната му е бяла не хапва. Затова го храня от ръка. Едно листо рукола или жълтурче в средата слагам добавката и завивам, така че да не я види. Женската няма проблем. Ръся й храната, тя няма претенции и яде всичко.

Надявам се да съм бил полезен  Surrender
Активен

червенобузи костенурки, 2 игуани, гекони, чинчила, кралско жако
водяной
1 кожа

Неактивен Неактивен

Публикации: 11

« Отговор #25 -: 07 Май 2012, 05:30:09 »

лапад- это по-русски ревень? Если это так, то давать его игуанам тоже не надо. Он сильно выводит кальций из организма
Активен
asensi_85
1 кожа

Неактивен Неактивен

Публикации: 14

« Отговор #26 -: 07 Май 2012, 10:40:36 »

Да, на руски е ревень. Интересно, знаех за магданоза и зелето, но за лапада не бях чувал, че извежда калция от организма.  Salamander Ще го имам предвид и няма да го давам. Благодаря ти. Човек се учи докато е жив...
Активен

червенобузи костенурки, 2 игуани, гекони, чинчила, кралско жако
Страници: 1 [2]   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на:  

© terraristic.net 2007 - 2010 | XHTML | CSS | карта на сайта | Powered by SMF 1.1.14 | SMF © 2006-2011, Simple Machines LLC