Гост
08 Февруари 2012, 00:31:53
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Новини: Екипът на terraristic.net не толерира неспазването на ПРАВИЛАТА и неграмотното писане!
Пишете на кирилица.
Слагайте главни букви и препинателни знаци.
Не замествайте български букви с цифри (4, 6).

90 лв 50 лв
   Начало   Помощ Календар Галерия Вход Регистрирай  
Страници: [1] 2 3 4   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Furcifer pardalis - Леопардов хамелеон  (Прочетена 6295 пъти)
drav4o
6 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 157

« -: 27 Април 2008, 14:55:29 »

От около седмица 2 броя се подвизават в едно терариумче... чифт малки, на около 2 месеца.
Първите 1-2 дена бяха доста изплашени от дългото пътуване (Чехия) и само се ослушваха. През последните няколко дена са по-добре  Pray и почнаха да се хранят и пият вода.
Въпреки, че са все още малки (5-6см тяло) имам чуството, че мъжкарят вече проявява характер и се надува пред женската, при което я сплашва и тя се мушва в листата... не смятам че е толкова сериозно, защото и двете се хранят, но скоро ще сложа нещо като импровизирана стена в кутията, та поне да не се виждат много лесно.
   Нека по-запознатите в отглеждането на малки да кажат дали при тях се е получавало така, но иначе и двете са еднакви по размер, а само мъжкия гледа да е по-нависоко и 1-2 пъти съм го виждал, че си показва тъмните ивици по тялото, гледа женската и се поклаща заплашително  Afraid на мен ми е забавно, но явно женското го приема насериозно...

Ето я дамата:

А ето го и мъжът:

Снимките са малко кофти, ама са правени с телефон, а и вътре в терариума е трудно да се снимат, някой път ще ги извадя и ще им организирам една фотосесия за по-добри снимки.
Ще съм благодарен на всеки за повече информация и съвети за гледането на бебетата...
Активен

Grammostola Pulchra 0.0.2
Niki
Админ
Терарист

Неактивен Неактивен

Публикации: 2913

terraristic.net

« Отговор #1 -: 27 Април 2008, 16:23:59 »

Ихааааааааа, супер Smiley Радвам се, че в България започнаха да се появяват такива интересни видове. Ще се радваме ако ни държиш в течение как вървят нещата при мъниците.
Активен

РАЗПРОДАЖБА на тарантули: Link
Търся МЪЖКИ паяци за размножаване: Link
drav4o
6 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #2 -: 27 Април 2008, 18:39:24 »

и аз много се радвам, отдавна планирах да си взема такива хамелеончета... дано да се развиват добре, а иначе ще пиша за тях във форума.
Нямам търпение и да пораснат, та да му видя на мъжкарчето шарената окраска  Grin
Активен

mastif
2 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 33

« Отговор #3 -: 27 Април 2008, 19:31:52 »

Красота да са ти живи и здрави . Да пораснат бързо и да оставят поколение ти пожелавам от сърце  Thumb up    УСПЕХ   Wink
Активен
hunter
11 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 753

« Отговор #4 -: 27 Април 2008, 20:01:49 »

Тайна ли е колко излезнаха  Sorry но ми е любопитно защото и аз искам да си гледам някой хамелеон.
Активен

drav4o
6 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #5 -: 27 Април 2008, 20:41:27 »

Като цена са в пъти повече от Йеменските... ако не си гледал досега, по-добре си вземи Йеменски като за начало. Проблемът не е само в цената, а и в транспорта. Тъй като за съжаление засега само Йеменски хамелеончета се развъждат в България, ако искаш нещо различно, трябва да се внесе, а самото му транспортиране крие доста рискове за здравето на животинките...
Активен

StormaR
VIP потребител
5 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 121

« Отговор #6 -: 28 Април 2008, 22:38:34 »

Страхотни хамелеончета приятел. Да са ти живи и здрави Smiley
Активен

Chamaeleo  calyptratus 1.0.0 :: Eublepharis macularius 1.1.0 :: Hemidactylus frenatus 1.1.0 :: Gekko vittatus 1.0.0 :: Grammostola aureostriata 0.1.0 :: Grammostola rosea 1.0.0 :: Grammostola sp.formosa 1.0.0
drav4o
6 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #7 -: 26 Юни 2008, 13:03:01 »

Мъниците растат, трудно го забелязвам като ги виждам всеки ден, ама като се сетя какви бяха като ги взех...
Мъжкият

Дамата - пораснала е с 20-30% повече от господина...

Има още няколко снимчици в галерията, който проявява интерес, може да ги разгледа...
Активен

hunter
11 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #8 -: 26 Юни 2008, 20:57:38 »

Applause По-бързо да пораснат и да дадат поколение  Grin
Активен

Niki
Админ
Терарист

Неактивен Неактивен

terraristic.net

« Отговор #9 -: 27 Юни 2008, 06:37:52 »

Супер са Smiley

Митко, още ли ги гледаш заедно? И ако да, как се държат един с друг?
Активен

drav4o
6 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #10 -: 27 Юни 2008, 08:13:24 »

Разделих ги преди около 2 седмици, защото женската почна да изпреварва мъжкия по размери и това го стресираше допълнително. Сега съм ги сложил в 2 живарника(от тези за риболов) със ситна мрежа, с преграда между двата за да не се виждат, пълни с растения на терасата и както забелязвам много се кефят да се припичат на слънце. Така смятам да ги оставя през цялото лято, да събират естествено UV  Cool
Активен

Illian
5 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 103

« Отговор #11 -: 27 Юни 2008, 12:10:56 »

Много добър избор! Thumb up
Активен
Niki
Админ
Терарист

Неактивен Неактивен

terraristic.net

« Отговор #12 -: 27 Юни 2008, 18:15:31 »

Късметлия си, че имаш тераса Smiley

Докато все още имах по малко свободно време от време на време изкарвай йеменските на "паша". Хем да се наядат със скакалци, хем да съберат малко лъчи Smiley
Активен

drav4o
6 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #13 -: 27 Юни 2008, 22:32:09 »

Интересна "паша" ще да е било  Grin кой играеше ролята на овчарското куче?
Аз много рядко съм ги оставял мойте  извън клетката, при условие че не ги изтървам повече от няколко секунди от поглед, щото както се движат мудно-мудно и в следващия момент не можеш да ги видиш къде са се завряли...
Активен

Niki
Админ
Терарист

Неактивен Неактивен

terraristic.net

« Отговор #14 -: 29 Юни 2008, 00:24:58 »

Естествено постоянно ги наблюдавах докато "пасат". Но са много интересни. Като се озоват на непознато място веднага започват да играят с цветовете за да могат максимално да се маскират. Похапват доста скакалци. Можеш и ти да опиташ, стига да е в район, където не е пръскано с някакви отрови Smiley Гледката е невероятна. Пробвал съм го дори в парка м/у ТУ и УНСС когато водих Ния до София на преглед. Излови всички скакалци и мухи маймуната  Wink

Иначе пардалисчетата ти изглеждат чудесно. Не виждам наченки на МБД.
Активен

drav4o
6 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #15 -: 30 Юни 2008, 16:56:46 »

Иначе пардалисчетата ти изглеждат чудесно. Не виждам наченки на МБД.
Мерси, всичките насекоми принесени в "жертва" се овалват в калций, а слънцето си е най-добрия източник на UV  Thumb up
Активен

hunter
11 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #16 -: 03 Юли 2008, 09:14:27 »

Furcifer pardalis не ли е пантеров хамелеона,а не леопардов?  Wonder
Активен

jimmy
8 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 310

« Отговор #17 -: 03 Юли 2008, 09:58:46 »

Furcifer pardalis не ли е пантеров хамелеона,а не леопардов?  Wonder
Thumb up
Активен
drav4o
6 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #18 -: 04 Юли 2008, 16:09:04 »

Ами аз предпочитам да използвам латинските имена на животните, щото всичко останало е малко субективно. "Пантеров" най-вероятно го превеждаш от Panther chameleon, но поне аз не знам дали има точно определено българско име, а и честно казано няма кой знае какво значение. На Български го написах, за да имат хората някаква представа за какво става въпрос в темата.
Активен

drav4o
6 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #19 -: 05 Октомври 2008, 09:11:45 »

Малко update на снимките  Wink

Furcifer Pardalis 1.0.0

Furcifer Pardalis 0.1.0

Активен

Страници: [1] 2 3 4   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на:  

© terraristic.net 2007 - 2010 | XHTML | CSS | карта на сайта | Powered by SMF 1.1.14 | SMF © 2006-2011, Simple Machines LLC