Гост
08 Февруари 2012, 00:49:20
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Новини: Екипът на terraristic.net не толерира неспазването на ПРАВИЛАТА и неграмотното писане!
Пишете на кирилица.
Слагайте главни букви и препинателни знаци.
Не замествайте български букви с цифри (4, 6).

90 лв 50 лв
   Начало   Помощ Календар Галерия Вход Регистрирай  
Страници: 1 [2] 3 4   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Furcifer pardalis - Леопардов хамелеон  (Прочетена 6296 пъти)
Slavov
2 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 24

I don't do it, 'couse i done it!

« Отговор #20 -: 05 Октомври 2008, 19:56:09 »

Лелеле живи и здрави да са ти хамелеоните, много са яки, живи модели ! Smiley Направи и едно клипче как шават и ми ги прати на скъпето ако не ти е проблем, че хамелеоните са ми любимите животни. ( и яко снимки фарляй Wink ).
Активен

Блага дума с пистолет, е по-силна , отколкото само блага дума

Niki
Админ
Терарист

Неактивен Неактивен

Публикации: 2913

terraristic.net

« Отговор #21 -: 06 Октомври 2008, 08:13:33 »

Да, наистина са много готини Smiley Доколкото знам, те все още са единствените от този вид в България.
Активен

РАЗПРОДАЖБА на тарантули: Link
Търся МЪЖКИ паяци за размножаване: Link
xfan
xfan
12 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 1118

Ако животът ти поднася лимони...върни му лимонки!

« Отговор #22 -: 06 Октомври 2008, 09:54:46 »

Красота :-)))
Активен

Тарантулас ол дъ уей (да не се чете "Дърти тарантули на пътя" или "По-старият път на тарантулите"!)
StR
12 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 990

« Отговор #23 -: 06 Октомври 2008, 13:55:44 »

Женското е просто бижу Grin
Активен
drav4o
6 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 157

« Отговор #24 -: 06 Октомври 2008, 21:24:38 »

И аз много им се кефя  Cheesy и чакам мъжкото да стане още по-хубаво бижу... Само дето не мога да им намеря УВ лампи на Exoterra и сега са с някви лунички (с махнати скъкла) за осветление, което малко ме дразни  Bad mood
Моля ви и в тази тема, ако някой знае къде продават от компакт УВ лампите (за фасунга), да сигнализира. Имам УВ лампа - тръба 60 см, но тя не е подходяща за терариума, в който живеят.
За сега са в един терариум разделен с преграда, частите на другия са налице, ама трябва време да се сглоби...
Не съм се отказал и от автоматизираната система за овлажняване, но и по нея имам разни подробности да изпипам и когато е готова ще сложа снимки.
Активен

Grammostola Pulchra 0.0.2
drav4o
6 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #25 -: 30 Декември 2008, 19:21:19 »

Ето и поредния епизод от сапунката проследяваща семейния живот на Райчо и Камелия (това са първите имена, за които се сетих и най-накрая бяха покръстени  Wonder)...

Това е двустайния, в който минава скучното им ежедневие...

Райчо разбра, че любимото му лакомство през зимата са брашнените червеи, благодарение на тях качи малко тегло и започна да заприличва на хамелеон...

По очните му орбити вече се появиха и първите наченки на цветове различни от зеленото, които загатват, че един слънчев ден може да се превърне в красив и ярко оцветен мъжкар  Grin

За разлика от него Камелия, доста понамали апетита си към храненето и предпочита да се оцветява в тъмни цветове в сивите нюанси...

Но въпреки диетата, все още е значително по-масивна и едра от Райчо...

Следва продължение...

Активен

Niki
Админ
Терарист

Неактивен Неактивен

Публикации: 2913

terraristic.net

« Отговор #26 -: 31 Декември 2008, 11:25:26 »

Страхотни са Smiley

Само да ти кажа, не прекалявай много с брашнените. По тях не се полепва достатъчно от добавката и това може да доведе до проблеми. А имаше нещо от сорта на "баланс калций/фосфор", което при брашнените не било много подходящо. Гого ми го е обяснявал, но не мога да го пресъздада точно.
Активен

РАЗПРОДАЖБА на тарантули: Link
Търся МЪЖКИ паяци за размножаване: Link
drav4o
6 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #27 -: 01 Януари 2009, 10:14:20 »

Апетитът им видимо намаля спрямо този през лятото и затова се опитвам да им предлагам някакво разнообразие в храненето. Иначе си прав за червеите, не трябва да бъдат основна храна, а просто добавка в менюто, имам го предвид.
Активен

drav4o
6 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #28 -: 15 Март 2009, 07:00:44 »

Ето и малко ъпдейт на снимките...
Вчера женската я изкарах за 10-ина минути на слънчеви бани

Мъжкия се заглежда любопитно към Камелия, но засега май не провявява други интереси  Wonder

Като я види и веднага се издува като балон  Grin
Активен

Иво Катрафилов
VIP потребител
Терарист

Неактивен Неактивен

Публикации: 2034

Gecko Addict

« Отговор #29 -: 15 Март 2009, 10:28:55 »

Като гледам обича да решава кръстословици Crazy
На хора дуе ли се и посяга ли? От този вид само на психопати и серийни убийци на ръце съм попадал.

Сега ми изпаднаха едни по-дребни представители на рода и сериозно съм се замислил дали да не се оборудвам.
Активен

drav4o
6 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #30 -: 15 Март 2009, 23:20:32 »

Като гледам обича да решава кръстословици Crazy
На хора дуе ли се и посяга ли? От този вид само на психопати и серийни убийци на ръце съм попадал.

Освен мен, никой друг не им бърка в терариумите, а от мен по-скоро го е страх и обикновено се оттегля в далечния ъгъл на терариума, пулверизатора обаче е сериозна заплаха за вътрешния му мир и винаги е готов да го захапе  Grin надува се, слага ярките раета, хъска и се спуска да го хапе...

Сега ми изпаднаха едни по-дребни представители на рода и сериозно съм се замислил дали да не се оборудвам.
Ако са lateralis, не се замисляй само ами действай  Grin много ме кефят също...
Активен

Иво Катрафилов
VIP потребител
Терарист

Неактивен Неактивен

Публикации: 2034

Gecko Addict

« Отговор #31 -: 16 Март 2009, 00:11:27 »

Е то ако бяха латералиси изобщо нямаше да се чудя, а направо щях да се похваля с тях.
Става дума за Furcifer verrucosus "Fort Dauphin".
Активен

drav4o
6 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #32 -: 16 Март 2009, 09:52:02 »

Пак ще използвам една любима фраза на анимационен герой "Колкото повече, толкова повече"  Grin срамота е, че в България гледаме само 1-2 вида хамелеони, при условие, че разнообразието е толкова голямо...
Айде ако решиш "За", да се похвалиш и снимки да сложиш...
Активен

drav4o
6 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #33 -: 05 Април 2009, 19:29:58 »

Днес изкарах и мъжкия на слънце, и естествено му нащраках няколко снимки  Photo

Активен

kitana
8 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 399

« Отговор #34 -: 06 Април 2009, 07:55:29 »

Drav4o,имаш ли нещо против да използвам една от снимките за рисунка?Ако успея,ще стане убийствено с акварел. Smiley
Да са ти живи и здрави гадинките!Караш ме да се замисля какво да е следващото ми животно....
Активен

: : A R T : :
drav4o
6 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #35 -: 06 Април 2009, 12:03:12 »

Разбира се, че нямам  Wink даже ако искаш, мога да ти пратя с по-висока резолюция, че ги намалявам, за галерията.
А за следващото животно... гласувам с две ръце "ЗА"  Metal
Активен

kitana
8 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 399

« Отговор #36 -: 06 Април 2009, 12:19:39 »

Имаш ЛС.ПОгледни го.
И като се свържем,ако може да ти позадам някой и друг въпрос,щото сериозно се замислих за тези хамелеони. Smiley
Активен

: : A R T : :
w0lF
2 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 27

« Отговор #37 -: 06 Април 2009, 12:29:45 »

Ехе, мъжкият супер се е оцветил. Пу да не им е уроки и да те радват още мнооого,много години  Wink .
Активен

Любител на членестоноги Smiley .
Foster
1 кожа

Неактивен Неактивен

Публикации: 12

« Отговор #38 -: 08 Април 2010, 22:54:39 »

От няколко дни и аз съм вече член от групата на drav4o и се любувам на 8-месечното си хамелеонче Smiley

Животното е изключително кротко и общително и още от самото начало започна да се храни от ръка.
Когато е гладен слиза на най-надолните клончета на цветето, а след като се засити съвсем демонстративно ми обръща гръб и се скрива из листата Smiley

А сега ето и няколко негови снимки и на терариума му....

Активен
Kurtagen
5 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 125

« Отговор #39 -: 08 Април 2010, 23:07:27 »

Страшен терариум си му избарал  Wink Да не се загуби вътре Grin.Аз от кога си мечтая за нещо подобно!!!!
Активен

Acanthoscurria geniculata 0.1.0 /  Brachypelma boehmei 1.0.0 /  Brachypelma smithi 0.1.1/ Brachypelma vagans 0.1.0/ Grammostola pulchra 0.0.1 / French buldog 1.0.0 / Lasiodora striatipes 0.0.1
Страници: 1 [2] 3 4   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на:  

© terraristic.net 2007 - 2010 | XHTML | CSS | карта на сайта | Powered by SMF 1.1.14 | SMF © 2006-2011, Simple Machines LLC