Shadow
Ларва
Неактивен
|
 |
« -: 20 Март 2011, 14:55:45 » |
|
Здравейте, искам да помоля за съвет. Преди около месец и половина си закупих паяче Brachypelma boehmei голям 3.5 см отначало първите няколко дни, се хранеше както трябва. Преди около месец спря да се храни и отслабна много, както и започна да оплешивява. Поддържам постоянна температура в терариума 28 градуса, постоянна влажност и т.н. Винаги в терариума има по 2 щуреца, за да може евентуално ако реши да яде да има храна. За 1 месец е изял около 3-4 щуреца. Не яде, и оплешивява, кажете ми как да постъпя, какво да направя понеже вече започнах да се притеснявам да не би да е болен от нещо? Благодаря предварително за съветите. Приятен ден 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Etamin
6 кожи
Неактивен
Boinae !
|
 |
« Отговор #1 -: 20 Март 2011, 15:02:33 » |
|
Махни щурците веднага даваи му по един два пъти в седмицата ако не ги изяде за 24 часа ги махни защото се стресира от постоянното движение в кутииката му и за това оплешивява.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Xaruno
8 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #2 -: 20 Март 2011, 17:28:26 » |
|
А цвета променя ли?
|
|
|
|
|
Активен
|
CHI MO NAMIDA MO NAI
|
|
|
Booria
6 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #3 -: 20 Март 2011, 21:13:28 » |
|
Има възможност и да е пред смяна...
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Etamin
6 кожи
Неактивен
Boinae !
|
 |
« Отговор #4 -: 21 Март 2011, 08:19:25 » |
|
Има да но тогава е по-лошо.Щурците ще го изядат.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Shadow
Ларва
Неактивен
|
 |
« Отговор #5 -: 22 Март 2011, 15:24:17 » |
|
Промени си цвета на кожата, от оранджево стана тъмно лилав. По мястото където беше плешив, се появиха малки черни точки и пак не яде. Стана вече почти един месец не се е хранил. 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
W0lverine
2 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #6 -: 22 Март 2011, 15:47:25 » |
|
Бъди спокоен.И моето смити така не яде 1-2 месеца и накрая смени кожа, след това не яде още една седмица.Стига да си махнал щурците всичко е наред, и не се притеснявай толкова, не знам тарантула да е умирала от глад.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Shadow
Ларва
Неактивен
|
 |
« Отговор #7 -: 22 Март 2011, 15:51:49 » |
|
Нормално ли е да отслабне, а и започнаха да и се появяват някакви черни точки ама много малки по тялото и краката ?
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Jim Crow
8 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #8 -: 24 Март 2011, 23:21:23 » |
|
Пич - не става така - снимай и показвай.. колкото и да ми е въображението, не мога да помогна, а и се чудя кой ще може така - снимай и пускай!
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Bacil
Втора ларва
Неактивен
Публикации: 7
|
 |
« Отговор #9 -: 04 Март 2012, 08:20:24 » |
|
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
sanji
3 кожи
Неактивен
Публикации: 60
Mendukse...
|
 |
« Отговор #10 -: 04 Март 2012, 08:56:17 » |
|
1.Не се панирай. 2. Снимка. 3. Информация-на колко кожи си го взел, не е сменял нито веднъж при теб или по принцип? Вероятността да се готви за смяна или за смърт от това твое описание е еднакво вероятна.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Bacil
Втора ларва
Неактивен
|
 |
« Отговор #11 -: 04 Март 2012, 09:27:22 » |
|
Ето снимки
Нямам идея на колко кожи е..При мен не е сменял. Само веднъж като му разчиствах "жилището" намерих остатъци от сменена кожа.. :/
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Jim Crow
8 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #12 -: 04 Март 2012, 18:11:10 » |
|
Не виждам прикачена снимка. Но дори и да е половозрял мъжки - те не се държат по-различно отколкото всеки друг паяк, така че не виждам логика в това. Мен ме притеснява, че от 6-7 месеца не е ял нито веднъж, което е нещо много странно за този лаком вид. Давай статистика на условията: температура, влага, има ли скривалище, размер на терариума? И прикачи снимка  Най-вероятно просто се чисти, както ти отговори колегата. Но отказа на храна е тревожен. И пробва ли с мъртва храна, убита от теб и оставена му някъде в терариума/кутийката? Някои мои паяци когато са изнервени, не искат да хапват веднага като пусна храната, но за една вечер им оставям убити щурци и на следващия ден нищо не са оставили.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Bacil
Втора ларва
Неактивен
|
 |
« Отговор #13 -: 04 Март 2012, 19:43:45 » |
|
Имах проблем с качването на снимки. http://prikachi.com/images/744/4481744s.jpghttp://prikachi.com/images/773/4481773n.jpgТемпературата е около 20-22* /стайна/ Влажността е добра, има си купичка с вода постоянно. Има скривалище, даже 2. Опитах с убита от мен храна. Скакълци му давах убити, но нищо..скакалеца се разлага, а паяка не го и поглежда../даже на снимката се вижда скакалеца/.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Jim Crow
8 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #14 -: 04 Март 2012, 20:18:03 » |
|
 Проблема е разгадан: паяка ти е мъжки, полово зрял (червеното където съм оградил - вижда се кука, характерна за полово зрял мъжкар). Затова отказва да яде - имам 2 мъжки зрели и те са така, поддържат се в "слаба" фигура, не знам защо.. не съм проучвал въпроса. Но не се притеснявай, предлагай отвреме навреме и това е.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
negat1ve
Модератор
7 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #15 -: 04 Март 2012, 20:51:27 » |
|
Снимката е малка и не се вижда хубаво, но като му гледам абдомена не му остава много... в смисъл и да предлага и да не паячето е накрая на курса си. Не е приятно, но това е естествения ход на нещата. Осигури му спокойни старини и започни да си търсиш ново паяче.
|
|
|
|
|
Активен
|
Не всичко, което има две бузи е лице!
|
|
|
Sirius
3 кожи
Неактивен
Публикации: 58
|
 |
« Отговор #16 -: 04 Март 2012, 23:40:22 » |
|
Е този, от който си го взел толкова ли не се е сетил да те уведоми че е полово зрял мъжки като те е видял че си нов......
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|