Гост
07 Февруари 2012, 23:57:59
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Новини: Екипът на terraristic.net не толерира неспазването на ПРАВИЛАТА и неграмотното писане!
Пишете на кирилица.
Слагайте главни букви и препинателни знаци.
Не замествайте български букви с цифри (4, 6).

90 лв 50 лв
   Начало   Помощ Календар Галерия Вход Регистрирай  
Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 8   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Scolopendra cingulata  (Прочетена 16550 пъти)
gshoo
Модератор
10 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 683

̿ ̿̿ ̿̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з=($,DMS,$)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿ ̿̿ ̿

« Отговор #40 -: 02 Август 2008, 02:25:00 »

Аз едно време като живеех във Благоевград.... Ех Благоевград там ква фауна имаше лятото в покрайнините по цял ден се ловяха гущери и жаби и тук там някоя змия. Та до колото имам спомени често съм срещал сколопендри. Бяха със сиво синкави сегменти по тялото и оранжеви крачета и глава, тва се пак са спомени от преди 9-10 години. Така че ако има няко й от Благоевград нека да повдига камънаците и ако не са се изнесли животинките от сторежите на кило, ще бъде овенчан с успех. Страшни зверчета са много ми харесват, в близко бъдеще и аз ще поразпитам из форума, да се сдобия Wink
Активен

StR
12 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 990

« Отговор #41 -: 02 Август 2008, 07:47:06 »

Аз съм от Благоевград.Няколко пъти съм намирал под камънаците скрипти(дали е правилна думата Wonder).Много ги има
Активен
gshoo
Модератор
10 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #42 -: 04 Август 2008, 12:06:19 »

Охо градски, по-точно бивш. Ами аз съм намирал сколопендри бая големички, ама тога ва ме интересуваха гущерите и вубще не съм им обръщал внимание.
Активен

ZeRBeRuS
Модератор
12 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 1101

Тъпо е да си тъп, ама си е за цял живот!!!

« Отговор #43 -: 05 Август 2008, 13:20:14 »

Моята стоножка умря от страрост  Angry Доколкото знам цингулатите живеят 7-8 години, а когато я взех от Ицо на кутията пишеше датата на хващането й, не съм сигурен точната дата, но беше на 4-5 години, после година и половина при мен и  Priest.
Активен
insectabg
3 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 45

« Отговор #44 -: 27 Август 2008, 20:15:34 »

Преди седмица като обикалях Странджа случайно се натъкнах по тъмно на цингулата, лошото е че я намерих в странно положение, потреперваше, може би беше натровена от нещо, и от няколко дена почти не се движи, много кофти тъй като имах всички намерения да си я отгледам около 7 сантиметра е. Нормално ли е да и са доста червени краката. Ето снимка, но май няма да я бъде.
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=278651
Активен

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!
hunter
11 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 753

« Отговор #45 -: 27 Август 2008, 21:10:02 »

Много е яка на цвят особено цвета на краката.Иначе съжалявам,че не мога да помогна,но това  и според мен е възможно да е натровена.Другого да е била настъпана яко или затисната от нещо.
Активен

George
VIP потребител
7 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 241

« Отговор #46 -: 27 Август 2008, 23:01:24 »

Цвета си и е нормален. Аз имам една такава. Може да е пресъхнала. Поддържай и влага и чакай. Ако и е писано, ще оживее. По принцип те живеят в много суха среда, но трябва редовно да си набавят влага - от храната, капки роса и т.н. Трябва редовно да пият вода.
Активен

Жоро, отглеждам :    Link
Protos_Immortal
Баннат
2 кожи
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 38

« Отговор #47 -: 29 Август 2008, 08:31:47 »

Много са готини трябва и аз да си зема една но незнам дали има в наличност гледам че има в саита.
Активен
hunter
11 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #48 -: 29 Август 2008, 16:37:19 »

Какво стана със склопендрата?
Активен

insectabg
3 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 45

« Отговор #49 -: 29 Август 2008, 17:21:53 »

Вече не се движи, ще я подържа още ден два, и ако няма живот........
Активен

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!
hunter
11 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #50 -: 30 Август 2008, 14:01:54 »

Преди малко ме ухапа към 7см склопендра ама да ви кажа страшна болка пръста ми се поду 2 пъти почти ся съм по добре някой знае ли дали има някакви пернаменти увреждания от склопендра цингулата?Как и действа отровата?Или не е по сериозно от ужилаване от стършел или оса?
Активен

hunter
11 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #51 -: 30 Август 2008, 17:21:03 »

Мина ми ама гадината е някъде в стаята ми  Cheesy
Активен

gshoo
Модератор
10 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #52 -: 30 Август 2008, 20:25:17 »

Братле ти си психопат Metal, как стана случката? И защо не отиде до лекар да видиш какво става? Но се пак доказа че от цингулата няма ти падне ръката, тъй че нека всички са спокоини и за истинските фенове които са готови да потърпят болка само заради сладкия миг да подържат тази гадинка във ръка Laugh
Активен

reptilian
11 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 785

Господ е милостив ,ние не сме

« Отговор #53 -: 30 Август 2008, 21:25:30 »

Аз съм държал сколопендра - като щях да продавам моята на Ники нямаше как да я преместя и си сложих дланта след леко побутване с пинцета се качи на ръката ми и я изтърсих в кутията  Wink
Активен

Отглеждам : Link Schmerz ist nur ein Vorwand der schwachen
hunter
11 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #54 -: 30 Август 2008, 21:27:18 »

Аз моите ги вадя постоянно но неска без да искам я затиснах някакси тази и стана.Мен ми е влизала иначе склопендра под тениската до гарата и ме ухапа на гърба на 2 места ама нямаше болка никаква тогава....  Tongue
Активен

gshoo
Модератор
10 кожи

Неактивен Неактивен

« Отговор #55 -: 31 Август 2008, 13:18:59 »

Еееееееее ти начи си претръпнал брато, вече имаш имунитет Thumb up
Активен

Zdravko Peev
8 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 308

африканска гад

« Отговор #56 -: 13 Април 2009, 20:25:13 »

Едната ми сколопендра гледам май се е врътнала около един набор яйчица Smiley
Стискайте палци, много готина разцветка е Cool
Активен

Omnia meo nocet
Zdravko Peev
8 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 308

африканска гад

« Отговор #57 -: 20 Април 2009, 20:58:37 »

Връщам се след празниците и от яйцата няма и следа...
малшанс  Blush
Активен

Omnia meo nocet
w0lF
2 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 27

« Отговор #58 -: 01 Май 2009, 08:20:35 »

Вчера, търсихме сколопендри. Под всеки камък ви казвам, ВЪЛЦИ ! Взех 1 вълк, и една стоножка, е да ама, като преместих новите придобивки в кутиите, след 5 минути отивам да храня стоножката. Гледам добре кутията- стоножка няма ! Бъркам аз вътре , а тя била се качила точно на това дет се отваря кутията, и ме захапа мнооого яко. Казвам ви страшна болка , сега ми мина ама съм алергичен (сиггурно ще кажете колко съм тъп, че съм си взел животно към което съм алергичен), охапа ме по пръста, и сега цялата китка е синя  Cheesy .
Активен

Любител на членестоноги Smiley .
QuacK
7 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 296

« Отговор #59 -: 01 Май 2009, 11:56:50 »

Това, че те е Ухапало отровно животно не те прави алергичен. И след разместването гледай да връщаш камъните както са били, ако обичаш.
Активен
Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 8   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на:  

© terraristic.net 2007 - 2010 | XHTML | CSS | карта на сайта | Powered by SMF 1.1.14 | SMF © 2006-2011, Simple Machines LLC