hunter
11 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #80 -: 17 Юли 2009, 19:06:29 » |
|
Ники не пробвай ще се избият аз съм пробвал.
Преди 2 години съм го написал,защо въобще пробвате.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
arman
7 кожи
Неактивен
Публикации: 254
|
 |
« Отговор #81 -: 17 Юли 2009, 22:03:12 » |
|
Някои видове могат да живеят на комунални начала:)Таман зяпах едни снимки на комуналка-видът на снимкте е S. mutilans.
|
|
|
|
|
Активен
|
Убичам та жиуотноооо....
|
|
|
Zdravko Peev
8 кожи
Неактивен
африканска гад
|
 |
« Отговор #82 -: 18 Юли 2009, 18:53:09 » |
|
Ники не пробвай ще се избият аз съм пробвал.
Преди 2 години съм го написал,защо въобще пробвате. Защото уловията на експериемента са важни 
|
|
|
|
|
Активен
|
Omnia meo nocet
|
|
|
iwwo
1 кожа
Неактивен
Публикации: 10
|
 |
« Отговор #83 -: 26 Юли 2009, 13:16:37 » |
|
Снощи видях 6 такива стоножки и то на едно и също място. Щъкаха по асфалта и едно коте си играеше с тях. Повечето бяха около 6-7 см
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
teraristic
7 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #84 -: 29 Септември 2009, 20:27:13 » |
|
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
bullet5
2 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #85 -: 22 Ноември 2009, 20:58:23 » |
|
И аз да напиша нещо... Не гледам много гадинки, но сколопендрата е една от любимите ми!В момента в къщи нямам друго приятелче освен любимата... Искам да споделя малко опит и да споделя това което направих. Гледам я в терариум изцяло съсдаден от изкуственни "субстанции".От стереопор направих основата и я залях с теракол.После я боядисах в подходящи цветове и "засадих" изкуственна трева.Има съд в който постоянно има вода за да може да си набавя нужната влага.При липса на субстракт който е постоянно влажен терариума не се цапа!Гледам я така от година и нямам проблеми!Чистя много рядко защото нямам време!На снимката за жалост ще видите колко е "мръсно"от непочистената храна(скакалци и насекоми които и ловя)Единственният проблем който е решим е че там където не залях с теракол, моята любима си копае канали в стереопора та пушек се дига... Това е първият ми такъв тип терариум на който остава малко довършителна работа и интересна картинка за гръб.Имам страхотни идей които ако намеря време ще ви представя-мисля че ще се получат страхотно!      
|
|
|
|
|
Активен
|
За да победи злото е необходимо само едно, добрите хора да не правят нищо...
|
|
|
100yan
11 кожи
Неактивен
::: Geckoholic :::
|
 |
« Отговор #86 -: 22 Ноември 2009, 21:01:18 » |
|
Ха, това с кутийката от бира определено е много оригинално 
|
|
|
|
|
Активен
|
Eublepharis macularius: 9.15.0.0 [HTCT, SHTCT/B., Emerine, Sunglow Bell, APTOR, RAPTOR, MSS, Blizzard, GK Snow, Black Hole]; Pachydactylus turneri: 2.4.0.2; Paroedura pictus: 1.2.2.0; Homopholis fasciata: 1.1.0.0; Rhacodactylus auriculatus: 0.2.0.0 [Red Stripe]; Rhacodactylus ciliatus: 1.1.0.0 [Patternless, Tiger]; Teratoscincus roborowskii: 1.1.0.0
|
|
|
bullet5
2 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #87 -: 22 Ноември 2009, 22:11:18 » |
|
2 кутийки са.В еднатавинаги има вода до горе а прз другата е единият от входовете към покойте на принцесата 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Protos_Immortal
2 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #88 -: 26 Ноември 2009, 20:26:39 » |
|
Лесно ли се отглеждат тези гадинки или по същия начин като при паяците.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
teraristic
7 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #89 -: 26 Ноември 2009, 20:52:47 » |
|
Много оригинално се е получило 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
bullet5
2 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #90 -: 27 Ноември 2009, 18:23:49 » |
|
Само да го довърша, а пък ако има време да направя другите които съм замислил... Според мен се отглеждат много лесно, стига веднъж да подготвиш правилно всичко.Аз съм ангажиран и рядко се сещам за моята любима.Веднъж в седмицата и хващам скакалци и ги пускам в терариума.Един път в месеца доливам вода в кутийката и това е.Според мен са непретенциозни и много силни "животни" стига да има подсигориш минимални условия за съществуване. Тук е момента да вметна че си търся Сколопендра с по-различна разцветка от на моята... Спокоен уикенд на всички фенове на това странно многокарако чудо!
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
bullet5
2 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #91 -: 27 Декември 2009, 06:55:37 » |
|
Май няма много любители на тези гадинки... Като цяло темата за стоножките е слаба щом никой не пише... Весела коледа на всички! 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
George
Модератор
8 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #92 -: 27 Декември 2009, 18:51:32 » |
|
Весела коледа! За първи път поглеждам какво си направил на практика. Много оригинално и напълно "автентичен" за съжаление пейзаж. Имаш ли снимки от други неща, за които си ми говорил? Много практичен ми се стори акватерариума за водни змии. Можеш да пишеш в темите за терариуми, имаш наистина полезни и оригинални решения, според разговорите ни.
|
|
|
|
|
Активен
|
Жоро, отглеждам : 
|
|
|
neorok
4 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #93 -: 02 Юни 2010, 21:33:49 » |
|
Привет на всички и поздравления за чудесния форум Имам няколко въпросчета относно Гадинката(колко и да не е оригинално така си я кръстих  ) - Снимка. Нужно ли е да третирам по някакъв начин торфа, който Niki е предложил в тази тема - http://terraristic.net/forum/index.php/topic,4472.0.htmlИмам намерения да събера разни клонки, някоя кора от дърво или плосък камък(за да служи за укритие). Трябва ли да ги обезпаразитявам(т.е. варене, печене, пържене и давене в кислородна вода)? Все пак ще са от естественият и хабитат(Ръждавица, Кюстендилско  ) Ще засадя(буквално) някакви растения - спрял съм се на едни малки папрати от Бриколаж, Фикус пумила(освен ако не реши да го опасе не би трябвало да е проблем, нали?!) и няколко предложения от тази тема (Pilea и Fittonia). Дали ще има проблеми? Също така има ли начин да определя приблизително възрастта и? Сега е 9,5 см - ще расте ли още? Окраската и такава ли ще си остане? Извинявам се предварително ако не им е тука мястото на тези въпроси, просто ми се стори по удачен вариант отколко да наспамя 4-5 други теми... 
|
|
|
|
|
Активен
|
Brachypelma smithi: 1.1; Brachypelma albiceps: 0.1; Acanthoscurria geniculata: 0.1; Lasiodora striatipes: 0.2; Psalmopoeus cambridgei 0.0.1; Scolopendra cingulata 0.1.1
|
|
|
Niki
Админ
Терарист
Неактивен
terraristic.net
|
 |
« Отговор #94 -: 03 Юни 2010, 07:16:04 » |
|
Торфът не се нуждае от допълнителна обработка, но можеш да го минеш през фурната. При мен в един от чувалите имаше доста мушици. За другите аранжировки едно варене по никакъв начин не би навредило, но можеш да минеш и без него. Доколкото знам тези гадини достигат 12-15 см, значи предполагам, че твоята е още млада. Никой не може да каже със сигурност де. За папратта най-добре смени почвата и я остави да известно време да се изчисти от евентоални химикали. Аз постъпих по същия начин, дори я разделих и сега имам 6 коренчета.
|
|
|
|
|
Активен
|
РАЗПРОДАЖБА на тарантули: Търся МЪЖКИ паяци за размножаване:
|
|
|
neorok
4 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #95 -: 03 Юни 2010, 09:22:31 » |
|
Благодаря ти за бързия отговор  И аз останах с вЧепатлението, че тая Гад е адски жилава и издръжлива. За сега ще я угоявам и съботата като отида пак на село ще я пусна... Тази е някакъв вид ветеран - има един счупен и един липсващ крак. Най-вероятно ще я заменя с някоя по малка, така мисля че ще имам по-добра представа за възрастта и. М/у другото в един стар атлас по зоология от '87ма снимката която върви с тая Гад е на една ярко-червена(оранжева) с черно м/у сегментите. Незнам само това дали е цингулатка или просто са ползвали снимката на някой друг вид. Знае ли се какви са различните окраски на цингулатката и ако да може ли малко снимков материал? Преди ~4-5 години в Горни Бодят като бях с наш'те си хванах една малко по-голяма от тая и беше маслинено черна с лимонено жълти крака... edit: Въпросната Гад е вече на свобода, доволно угоена! За неин заместник си улових една малко по тлъста(така да се каже по дебела е в кръста ^^) и един бебок, който е 3.5 см - Някой има ли си идея приблизително колко му е възрастта? От темата на Чанев единствено мога да стигна до извода, че това се развнява на ~ 2-3 месеца...
|
|
|
|
|
Активен
|
Brachypelma smithi: 1.1; Brachypelma albiceps: 0.1; Acanthoscurria geniculata: 0.1; Lasiodora striatipes: 0.2; Psalmopoeus cambridgei 0.0.1; Scolopendra cingulata 0.1.1
|
|
|
eXpress
9 кожи
Неактивен
Ако живота ти поднесе лимони.. Пийни една текила.X
|
 |
« Отговор #96 -: 09 Юни 2010, 21:29:09 » |
|
Лесно ли се отглеждат тези гадинки или по същия начин като при паяците.
Че какво му е трудното на отглеждането на тарантули..?
|
|
|
|
|
Активен
|
New skype - evcho92
|
|
|
neorok
4 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #97 -: 25 Септември 2010, 12:50:36 » |
|
Привет, отново! След едномесечна борба с акарите успях да я изчистя Гадинката. Сега вече е в терариума, който напълних с кокосов субстрат. Въпроса ми е да го пулверизирам ли за напред или няма да е проблем да го остава сух ако има съд с вода, от който да пие. Не искам отново да се разправям с тези малки гадове и ако има начин да го предотвратя по-добре от последният път ще съм благодарен ако някой знае как. Незнам до колко се доближават нашенските сингулантки до тропичните им братовчедки и дали не им трябва повече влага затова направо ви питам тук. Също така, относно храненето и чистенето на остатъците след това. Забелязах, че дори и да си прибере щуреца(с такива я храня) в бърлогата, по късно изкарва останалите крачка, крилца и разни други пред входа на дупката, но е имало и случай когато тези отпадъци остават вътре, налазват ги акарите и след това се мятат на сколопендрата. Въпроса ми е да и развалям ли рахата като разбия мрежата и от тунели само за да стигна до 1 мъртъв щурец... при това всеки път, когато мърлата го остави така да мухлясва по тунелите :/ ПП: Умрях си от смях като приготвях кокосовият субстрат - не очаквах да се разшири чак толкова xD 4-5 пъти .... 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
George
Модератор
8 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #98 -: 01 Октомври 2010, 07:51:37 » |
|
Нашенските цингулати живеят при сухи условия, за разлика от тропическите горски видове. На моята и пръскам вода на 1 камък и малко на стъклото, като я видя да се щура из терариума. Пръскане през 3-4 дни е напълно достатъчно, но остават следи по стъклото. Ако и сложиш съд с вода решаваш проблема. Остатъците от храна е добре да се почистват, но тези в тунелите по-добре не пипай, че ще я принуждаваш всеки път да си поправя жилището.
|
|
|
|
|
Активен
|
Жоро, отглеждам : 
|
|
|
bullet5
2 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #99 -: 11 Октомври 2010, 20:25:31 » |
|
Моята сколопендра вече е над 20 сантиметра!!! Дбела и охранена. Терариумът ми е изцяло сух-направен е от теракол и има само едно малко съдче в което постоянно поддържам вода. Относно храната чистя веднъж на няколко месеца-нямам много време за нея. Понеже аквариумът ми е изцяло сух нямам проблеми с акари-не съм и имал. През лятото е храня с щурци и гадинки които хващам от полето а зимата с хлебарките които си отглеждам... Това е уникално творение на природата за мен!
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|