Гост
25 Май 2012, 06:09:37
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Новини: Екипът на terraristic.net не толерира неспазването на ПРАВИЛАТА и неграмотното писане!
Пишете на кирилица.
Слагайте главни букви и препинателни знаци.
Не замествайте български букви с цифри (4, 6).

Начало   Помощ Календар Галерия Вход Регистрирай  
Страници: [1]   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Спукан абдомен на Brachypelma smithi  (Прочетена 678 пъти)
Skidy
Баннат
3 кожи
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 60

« -: 26 Март 2011, 15:12:45 »

Хора, на смитито ми абдомена му се е спукал. Излезнало му е малко червеникаво вещество и той от одеве си го бърникаше с крачето и не спира да обикаля. Не знам от кога е така, сега го видях, вероятно ден-два. Какво да правя?!
Активен
Booria
6 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 182

« Отговор #1 -: 26 Март 2011, 15:23:20 »

Като цяло не съм много компетентен но знам, че това е фатално за един паяк..! Как е станало, има ли остри предмети вътре в терариума, да не би да си го прехранил? И най-добре пусни една снимка ако имаш възможност..
Активен
smokyexe
2 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 33

« Отговор #2 -: 26 Март 2011, 16:21:16 »

Хора, на смитито ми абдомена му се е спукал. Излезнало му е малко червеникаво вещество и той от одеве си го бърникаше с крачето и не спира да обикаля. Не знам от кога е така, сега го видях, вероятно ден-два. Какво да правя?!
Четох, че това се оправя с лепило.
Капни "Капчица" на клечка за уши и внимателно го потъркай където е наранено.
Активен
Poecilotheria1997
5 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 110

« Отговор #3 -: 26 Март 2011, 17:06:13 »

До колкото знам "кръвта" на паяците е безцветна така че най-вероятно не е спукан абдомен.
Активен

Моля админите като ми пишат че съм направил някаква грешка да пишат коя точка съм нарушил само.
Skidy
Баннат
3 кожи
*
Неактивен Неактивен

« Отговор #4 -: 26 Март 2011, 17:22:57 »

Изпъкнало е нещо червено отзад, не знам кръв ли е, кво е, но е спукан абдомен. Снимки по-късно ще кача. Паяка обикаля, напоих терариума с повече вода и увеличих температурата, ако ще сменя..
Активен
smokyexe
2 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 33

« Отговор #5 -: 26 Март 2011, 18:13:38 »

Изпъкнало е нещо червено отзад, не знам кръв ли е, кво е, но е спукан абдомен. Снимки по-късно ще кача. Паяка обикаля, напоих терариума с повече вода и увеличих температурата, ако ще сменя..
Този пич е имал почти същия проблем,самоче тарантулата му е паднала.
http://www.tarantulas.us/forums/showthread.php?t=2033&highlight=seemanni
Както казах един от методите е да се опиташ ти да я оправиш с лепило.
Той е сменил субстрата с нов,почистил е терариума,вдигнал е температурата и постоянно е гледал да има свежа вода в купичката. Паяка сам се е излекувал с времето, почиствал се е и т.н.
Качи снимки да видим все пак колко е голям проблема и да мислим от там.
Активен
Skidy
Баннат
3 кожи
*
Неактивен Неактивен

« Отговор #6 -: 26 Март 2011, 19:51:13 »

Благодаря, направих същото, без да сменя субстрата, той е скорошен.
Ето снимки, явно е прясна раната, защото два часа по-късно направих снимките (по технически причини) и е доста позасъхнало, не толкова червено и доста спаднало. Съжалявам за неясните снимки, не мога да оправя настройките на телефона за снимане нещо, ето ги:
http://img838.imageshack.us/img838/9761/imag0800e.jpg
http://img811.imageshack.us/img811/5748/imag0797l.jpg
http://img859.imageshack.us/img859/2807/imag0798.jpg
http://img846.imageshack.us/img846/7881/imag0799.jpg
Преди инцидента си нямаше проблем с косъмчетата, не ги беше изритало...

Отказва храна, а трета седмица не е ял.
Активен
George
Модератор
8 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 320

« Отговор #7 -: 26 Март 2011, 23:43:45 »

Не зная каква ти е декорацията, защото не си снимал цялото дъно на терариума, но формата на спукването говори, че паяка е паднал назад и се е ударил в нещо остро, някакъв ръб. Червеното петно  има много правилна форма в единия край. Не трябва в терариумите на тежките земни паяци да има каквито и да било ръбести остри предмети. Щом не тече течност от отвора, не го лепи. Ако оцелее, най-вероятно ще се оправи при смяната. Няма и да иска да яде, ще смени така, както си е.
Активен

Жоро, отглеждам :    Link
Skidy
Баннат
3 кожи
*
Неактивен Неактивен

« Отговор #8 -: 27 Март 2011, 11:23:08 »

Има камъчета в единия ъгъл на терариума и един грамаден в другия край, по който много обича да се излежава, кората от дърво му я махнах, че сметнах, че може там да се е разрязал. В действителност той има проблем с катеренето по стъкло,защото преди го изкарвах няколко пъти и обикаляше по леглото, а както знаем след това не може да се катери по стъкло.
Активен
Jim Crow
8 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 394

« Отговор #9 -: 27 Март 2011, 22:40:50 »

...и обикаляше по леглото, а както знаем след това не може да се катери по стъкло.
Не те разбрах тука - можеш ли да обясниш? След обиколка паяците не могат да се катерят по гладка повърхност ли?
Активен
George
Модератор
8 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 320

« Отговор #10 -: 28 Март 2011, 00:54:46 »

...и обикаляше по леглото, а както знаем след това не може да се катери по стъкло.
Не те разбрах тука - можеш ли да обясниш? След обиколка паяците не могат да се катерят по гладка повърхност ли?

Извинявам се, че се намесвам, а и за спама - да, така е. Когато тарантулите се пускат да пълзят по плат и мъхести повърхности, ноктите им се "затлачват" с влакънца и вече не могат да се катерят по гладки повърхности. Това се оправя след смяната на кожата.
Активен

Жоро, отглеждам :    Link
Skidy
Баннат
3 кожи
*
Неактивен Неактивен

« Отговор #11 -: 28 Март 2011, 19:49:23 »

Загубения паяк се катери пи стъклото и си пада на абдомена сума пъти, имам чувството, че иска да се самоубие... Раничката вчера му позаастна, а днес започна да сълзи лекичко.
Активен
Booria
6 кожи

Неактивен Неактивен

Публикации: 182

« Отговор #12 -: 28 Март 2011, 19:54:08 »

Сложи го кутия за храна или каквато и да е кутия, но да не е висока за да може ако падне да не се нарани. И като цяло не пипай паячоците, ако не си беше играл сега щеше да може да си се катери и да не пада...
Активен
Skidy
Баннат
3 кожи
*
Неактивен Неактивен

« Отговор #13 -: 29 Март 2011, 14:09:13 »

Това е единствената тарантула, която съм взимал в ръката, то по начало предишния собственик си беше играл с нея. Другите са необезпокоявани. А въпросното смити не съм го изкарвал от 3 месеца, само преди да го сложа в кутия.
Активен
Страници: [1]   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на:  

© terraristic.net 2007 - 2010 | XHTML | CSS | карта на сайта | Powered by SMF 1.1.14 | SMF © 2006-2011, Simple Machines LLC