Skidy
Баннат
3 кожи
Неактивен
Публикации: 60
|
 |
« -: 26 Март 2011, 15:12:45 » |
|
Хора, на смитито ми абдомена му се е спукал. Излезнало му е малко червеникаво вещество и той от одеве си го бърникаше с крачето и не спира да обикаля. Не знам от кога е така, сега го видях, вероятно ден-два. Какво да правя?!
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Booria
6 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #1 -: 26 Март 2011, 15:23:20 » |
|
Като цяло не съм много компетентен но знам, че това е фатално за един паяк..! Как е станало, има ли остри предмети вътре в терариума, да не би да си го прехранил? И най-добре пусни една снимка ако имаш възможност..
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
smokyexe
2 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #2 -: 26 Март 2011, 16:21:16 » |
|
Хора, на смитито ми абдомена му се е спукал. Излезнало му е малко червеникаво вещество и той от одеве си го бърникаше с крачето и не спира да обикаля. Не знам от кога е така, сега го видях, вероятно ден-два. Какво да правя?!
Четох, че това се оправя с лепило. Капни "Капчица" на клечка за уши и внимателно го потъркай където е наранено.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Poecilotheria1997
5 кожи
Неактивен
Публикации: 110
|
 |
« Отговор #3 -: 26 Март 2011, 17:06:13 » |
|
До колкото знам "кръвта" на паяците е безцветна така че най-вероятно не е спукан абдомен.
|
|
|
|
|
Активен
|
Моля админите като ми пишат че съм направил някаква грешка да пишат коя точка съм нарушил само.
|
|
|
Skidy
Баннат
3 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #4 -: 26 Март 2011, 17:22:57 » |
|
Изпъкнало е нещо червено отзад, не знам кръв ли е, кво е, но е спукан абдомен. Снимки по-късно ще кача. Паяка обикаля, напоих терариума с повече вода и увеличих температурата, ако ще сменя..
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
smokyexe
2 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #5 -: 26 Март 2011, 18:13:38 » |
|
Изпъкнало е нещо червено отзад, не знам кръв ли е, кво е, но е спукан абдомен. Снимки по-късно ще кача. Паяка обикаля, напоих терариума с повече вода и увеличих температурата, ако ще сменя..
Този пич е имал почти същия проблем,самоче тарантулата му е паднала. http://www.tarantulas.us/forums/showthread.php?t=2033&highlight=seemanniКакто казах един от методите е да се опиташ ти да я оправиш с лепило. Той е сменил субстрата с нов,почистил е терариума,вдигнал е температурата и постоянно е гледал да има свежа вода в купичката. Паяка сам се е излекувал с времето, почиствал се е и т.н. Качи снимки да видим все пак колко е голям проблема и да мислим от там.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Skidy
Баннат
3 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #6 -: 26 Март 2011, 19:51:13 » |
|
Благодаря, направих същото, без да сменя субстрата, той е скорошен. Ето снимки, явно е прясна раната, защото два часа по-късно направих снимките (по технически причини) и е доста позасъхнало, не толкова червено и доста спаднало. Съжалявам за неясните снимки, не мога да оправя настройките на телефона за снимане нещо, ето ги: http://img838.imageshack.us/img838/9761/imag0800e.jpghttp://img811.imageshack.us/img811/5748/imag0797l.jpghttp://img859.imageshack.us/img859/2807/imag0798.jpghttp://img846.imageshack.us/img846/7881/imag0799.jpgПреди инцидента си нямаше проблем с косъмчетата, не ги беше изритало... Отказва храна, а трета седмица не е ял.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
George
Модератор
8 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #7 -: 26 Март 2011, 23:43:45 » |
|
Не зная каква ти е декорацията, защото не си снимал цялото дъно на терариума, но формата на спукването говори, че паяка е паднал назад и се е ударил в нещо остро, някакъв ръб. Червеното петно има много правилна форма в единия край. Не трябва в терариумите на тежките земни паяци да има каквито и да било ръбести остри предмети. Щом не тече течност от отвора, не го лепи. Ако оцелее, най-вероятно ще се оправи при смяната. Няма и да иска да яде, ще смени така, както си е.
|
|
|
|
|
Активен
|
Жоро, отглеждам : 
|
|
|
Skidy
Баннат
3 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #8 -: 27 Март 2011, 11:23:08 » |
|
Има камъчета в единия ъгъл на терариума и един грамаден в другия край, по който много обича да се излежава, кората от дърво му я махнах, че сметнах, че може там да се е разрязал. В действителност той има проблем с катеренето по стъкло,защото преди го изкарвах няколко пъти и обикаляше по леглото, а както знаем след това не може да се катери по стъкло.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Jim Crow
8 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #9 -: 27 Март 2011, 22:40:50 » |
|
...и обикаляше по леглото, а както знаем след това не може да се катери по стъкло.
Не те разбрах тука - можеш ли да обясниш? След обиколка паяците не могат да се катерят по гладка повърхност ли?
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
George
Модератор
8 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #10 -: 28 Март 2011, 00:54:46 » |
|
...и обикаляше по леглото, а както знаем след това не може да се катери по стъкло.
Не те разбрах тука - можеш ли да обясниш? След обиколка паяците не могат да се катерят по гладка повърхност ли? Извинявам се, че се намесвам, а и за спама - да, така е. Когато тарантулите се пускат да пълзят по плат и мъхести повърхности, ноктите им се "затлачват" с влакънца и вече не могат да се катерят по гладки повърхности. Това се оправя след смяната на кожата.
|
|
|
|
|
Активен
|
Жоро, отглеждам : 
|
|
|
Skidy
Баннат
3 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #11 -: 28 Март 2011, 19:49:23 » |
|
Загубения паяк се катери пи стъклото и си пада на абдомена сума пъти, имам чувството, че иска да се самоубие... Раничката вчера му позаастна, а днес започна да сълзи лекичко.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Booria
6 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #12 -: 28 Март 2011, 19:54:08 » |
|
Сложи го кутия за храна или каквато и да е кутия, но да не е висока за да може ако падне да не се нарани. И като цяло не пипай паячоците, ако не си беше играл сега щеше да може да си се катери и да не пада...
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
Skidy
Баннат
3 кожи
Неактивен
|
 |
« Отговор #13 -: 29 Март 2011, 14:09:13 » |
|
Това е единствената тарантула, която съм взимал в ръката, то по начало предишния собственик си беше играл с нея. Другите са необезпокоявани. А въпросното смити не съм го изкарвал от 3 месеца, само преди да го сложа в кутия.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|